Ziekenhuis tas klaarzetten

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Tilia, 17 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tilia

    Tilia Lid

    8 okt 2012
    18
    0
    0
    Hoi hoi,

    Als echte regeltante uit mijn nesteldrang zich in orde scheppen en alles tot in de puntjes uitzoeken. De afgelopen 5 uur zitten rond surfen en van alles gelezen over wat de moeders in spé allemaal belangrijk vonden om mee te nemen in hun tas richting het ziekenhuis. Sorry voor de thuisbevallers, ik wil namelijk ook in het ZH bevallen dus heb me voornamelijk daarop gericht. Alhoewel thuisbevallers regelmatig ook in het ZH terecht komen kan deze lijst wellicht ook voor jou handig zijn. Niet alles hoef je in de tas te doen, maar dan is hier in ieder geval een lijst waar alles voorkomt waar je mogelijk aan zou moeten denken ipv her en der plukjes informatie. Vanaf week 35 blijkt het toch handig te zijn om al een tas gereed te hebben, voor de enkele onder ons..

    Wat kunnen we mogelijk allemaal nodig hebben en waarom..

    Voor de baby:
    Maat 50 en 56; Broek, romper, muts, sokken, Vest/Jas (afhankelijk van seizoen), Omslagdoek/deken of een molton voor in de zomer, Knuffel waar de geur van papa/mama in zit die de baby steeds bij zich kan houden in het ZH, Speen, Maxicosie + deken.
    (Voor de zekerheid, een rompertje maat 44.. Alle andere kleding kun je omslaan om passend te maken.)
    (Ook een handige; probeer je maxicosie eerst eens een keertje uit in de auto.. Kan zo geklungel zijn vooral als je beide moe bent en zooo graag naar huis wilt met je mooie wondertje.)

    Voor jezelf:
    Een paar grote lange pyjama shirts met korte mouwen, het is warm zat in het ZH. En voor als je veel zweet tijdens de weëen heb je extra bij je en kun je tussendoor verschonen. Een broek is onhandig omdat je nog wel wat vruchtwater kan lekken of kan bloeden na de bevalling. Het wil soms wel eens langs de kraamverband gaan...
    Pyjamashirt/jasje met knoopjes voor als je borstvoeding wilt geven, Voedingsbh of 2 strakke hempjes (sommige vrouwen vinden een bh te knellend).
    Makkelijke kleding voor naar huis bijv thuispak/trainingspak (positiebroek kan de eerste dagen na de bevalling nog steeds, met een ruime trui, je bent niet meteen weer de oude).
    Lekkere dikke sokken (je blijkt vaak last te hebben van koude voeten).
    Ziekenhuis heeft van die gaasonderboeken maar niet iedereen vind dat lekker zitten en hebben liever van die grote onderbroeken; van die prachtige oma onderbroeken, oerlelijk maar lekker praktisch en het kraamverband past er prettig in. Bij de He & Ma (zeg maar) blijken ze van die naadloze broekjes te hebben met pijpjes, die worden door veel vrouwen met een keizersnede erg gewaardeerd.
    (Kleine tip tussendoor, het blijkt dat de goedkope kraamverband fijner is dan de duurdere. Omdat de wat duurdere uitvoeringen vaak een gaasachtig kruis hebben en dat blijkt met hechtingen erg vervelend te zijn.)
    Sloffen/slippers (voor de hygiene) en een ochtendjas kan prettig zijn.
    Toilettas; shampoo, conditioner, tandpasta, borstel, creme, make-up, etc.. Deo wordt hier en daar afgeraden, kan verwarrend zijn voor je baby. Hij herkend je het beste met je eigen lichaamsgeuren.
    Elastiekjes worden echt aangeraden omdat tijdens het bevallen je haar enorm in de weg kan zitten. Ook wordt door sommigen een badmuts aangeraden, aangezien je soms uren onder de douche weëen zit weg te puffen en je daarna met een enorme bos klitten kan komen te zitten, vooral als je lang haar hebt, charmant ;) En vaak is dat dan de eerste foto van jou met de baby.. Ahum..
    Lippenbalsem wordt door vele vrouwen geroepen, tijdens de uren puffen kan je erg droge lippen krijgen.
    Als je lenzen hebt natuurlijk een potje en vloeistof mee. Heb je harde lenzen dan kunnen die soms door de inspanning uit je ogen springen en dan wordt aangeraden om je bril mee te nemen.

    Regel dingen / papieren
    Een lijst met telefoonnummers die je man na het bevallen moet bellen (ouders, oma's/opa's, etc).
    Telnr van de verloskundige (overdag nr en het spoednr) en het nr van de kraamzorg.
    Telnr van de zorgverzekeraar, als de baby wordt opgenomen dan moet deze meteen worden bijgeschreven.
    Telnr van de drukkerij voor de geboortekaartjes.
    Ponskaart (recente), verzekeringspas/bewijs en zwangerschapskaart.
    ID bewijzen van jou en man (trouwboekje als deze aanwezig is) voor de aangifte. In sommige ZH kan dat ter plekke worden gedaan en anders kan je man de volgende dag meteen naar het gemeentehuis als jij nog wat moet blijven.
    Geld; Het klinkt suf maar er blijken vele ZHen te zijn waar je een muntje nodig hebt om een rolstoel te kunnen pakken.. Ongelovelijk maar waar.. Neem een 50ct, €1 en €2 euro munt mee voor de zekerheid. Alle drie de varianten heb ik voorbij zien komen. Gelukkig zijn er ook vele ZHen die een eigen muntje hebben die je zo bij de receptie balie kan krijgen. Maar je wilt daar toch niet staan puffend en wel..
    Foto/filmcamera en de adapters of extra batterijen. Wil je geen luxe dingen meenemen, dan is een wegwerp camera een uitstekende oplossing en hoef je tussen alles door niet zo op te letten.
    Telefoons en de opladers spreekt voor zich. Maar aangezien je die vaak niet alvast in de tas kan doen en constant gebruikt kan een notitiebriefje bovenop de tas met dat soort laatste dingen die er nog in moeten worden gedaan helpen om je eraan te herinneren in de haastige spoed.
    Een kruik, ik ben hem niet vaak tegen gekomen. Maar ik weet van mezelf dat ik erbij zweer. Heb je last van je rug of echt zulke koude voeten dan kan het een uitkomst zijn.
    Voor als je lang er bent en tussen de weëen door rust momenten hebt, ook hebben sommige vrouwen na de bevalling een energie rush dat ze de hele nacht wakker liggen, kan een reisspelletjes/een boek of een game console een uitkomst zijn. Anderen vinden het fijn om een schrijfboekje te hebben om herinneringen te noteren.
    Ook een leuke voor de dames die misschien toch langer moeten blijven, neem een zakje roze/blauwe ballonen mee en plakband, kun je het in ieder geval feestelijk maken.

    Je man in het ZH
    Laten we hem ook niet vergeten. Voor hem kan handig zijn:
    Ipod of iets waar hij muziek mee kan afspelen, een boek/lectuur, extra t-shirts (voor hem is het soms ook echt hard werken en zweten). En een zwembroek; vele vrouwen zitten soms uren onder de douche weëen op te vangen, dat blijkt erg prettig te zijn. Alleen ondertussen komt wel steeds de verpleging enzo binnen om te controleren hoe het met je gaat en de ontsluting etc. Dan is het wel zo prettig dat je man daar A. niet kletsnat bij zit B. niet in zijn naakte jodokus hoeft te zitten.. ;)
    Massageolie in de tas kan ook erg fijn zijn, door al dat gezweet enzo kan een hand ruw worden op je rug en dan is wat olie wel lekker.

    Eten in het ZH
    Als je 's nacht ineens trek hebt wil het nog wel eens lastig zijn voor je in een ZH, hier en daar lees ik dat vrouwen nog wel eens hongerig na de bevalling midden in de nacht het moesten doen met een beschuitje. Verder is het niet altijd vanzelfsprekend dat overdag je man ook te eten krijgt. En ZH eten is duur en midden in de nacht is er weinig te regelen dan naar een tankstation te gaan. Oftewel neem dus wat mee en dan kun je denken aan;
    Cup a soup, Snoepjes, Chocola, Drinken, Liga, Boterhammen die je in de vriezer had klaar liggen en Fruit.
    Soms kan na het overgeven en als je man ontzettend uit zijn mond stinkend mee aan het puffen is, kauwgum/pepermunt erg fijn zijn.
    Dextro wordt veel aangeraden omdat het de mama wat extra energie kan geven als ze moe wordt.

    Laatste tips
    Neem een leeg waterflesje mee, als je drinken krijgt is het vaak in een glas en dat wil soms niet altijd fijn voor je zijn. Ook wil er soms door drukte nog wel eens weinig drinken voor je geregeld kunnen worden en daarom had ik aangegeven om zelf ook wat te drinken mee te nemen. Kom je sowiezo nooit zonder te staan en je mannetje ook niet.
    Verder is het handig om uit te zoeken waar de parkeerplekken zijn en ook waar de ingangen zijn. Die willen overdag en in de nacht nog wel eens anders zijn. En het is bere onhandig om midden in de nacht ineens voor een gesloten ingang te staan. Ook moet er soms betaald worden voor het parkeren, denk aan genoeg losgeld of de chip opladen.
    Wat ook prettig kan zijn bij je eerste bevalling is om naast je man, nog iemand mee te nemen met ervaring. Velen vrouwen nemen hun moeder mee. Maar zoals ik, mijn moeder leeft niet meer, heb ik een goeie vriendin meegevraagd die onlangs moeder is geworden. Die weet tenminste wat er gebeuren gaat en kan een rustpunt voor je zijn. Ook kan het prettig zijn voor je man als je zijn huid vol staat te schelden van de pijn dat er ook iemand is voor hem. Bevallen kan een zware taak zijn en ook voor hem gebeurt er veel.

    Dit is het wel zo een beetje.. Kortom als je nu nog iets bent vergeten of toch nog blijkt nodig te hebben dan is er altijd nog een lieftallige nieuwe oma/opa in spé die het vast wel voor je wil regelen/meenemen naar het ZH.

    Ik hoop dat jullie hier veel aan zullen gaan hebben. En ik wens je een hele fijne bevalling toe en dat we na alle toestanden lekker snel kunnen genieten van een stralende dochter/zoon thuis.

    Succes!!
     
  2. appelsientje

    appelsientje Fanatiek lid

    5 mei 2007
    1.308
    0
    0
    Sorry hoor maar dit is een complete inboedel, haha. Ik ben 2 keer bevallen in het ziekenhuis en echt niet zoveel mee... Heb t ook niet gemist en is helemaal goed gekomen ;)
     
  3. milika15

    milika15 Bekend lid

    13 aug 2008
    927
    0
    0
    Zuid Holland
    Ik had deze allemaal in mijn tas hoor bij mijn vorige bevalling :d dus goede tip.
     
  4. blackrose88

    blackrose88 Bekend lid

    16 dec 2012
    877
    0
    0
    Ik ben hier erg blij mee en zal deze zeker onthouden

    TANX
     
  5. hopelessinlove

    hopelessinlove Fanatiek lid

    17 nov 2011
    1.143
    0
    0
    Misschien iets overdreven/uitgebreid! Maar ik vind het een hele handige lijst om als voorbeeldlijst te gebruiken!! Dus thanx!!
     
  6. Samba

    Samba Bekend lid

    5 dec 2009
    659
    0
    0
    haha cool... was me voor het slapen gaan nog aant bedenken dat ik ook maar eens moest beginnen.. kwam ff niet verder dan pyama en baby kleding. dus dacht.. zoek morgen wel een topic.. en whallahh op mijn wenken bedient:D
     
  7. Molenbloempje

    Molenbloempje Actief lid

    25 mrt 2012
    215
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wat een werk om het allemaal uit te zoeken! Maar ik haal er wel wat uit waar ik nog niet aan gedacht had. Bedankt!
     
  8. JoyB

    JoyB Actief lid

    28 jul 2012
    166
    0
    16
    Het is misschien een uitgebreide lijst, maar wel handig!
    veel staat hier ook al klaar in een tas.
     
  9. skiwi

    skiwi Fanatiek lid

    15 jun 2012
    4.270
    402
    83
    Vrouw
    Bedankt voor het mooie overzicht, ik ga mijn tas aanvullen!
     
  10. pink99

    pink99 Actief lid

    2 jul 2011
    451
    0
    0
    NULL
    brabant
    pff ben blij dat jij het hebt uitgezocht!! Ga vandaag gelijk beginnen
     
  11. Vvlinder

    Vvlinder Fanatiek lid

    24 jun 2012
    3.050
    38
    48
    VZ-IG
    limburg
    Bedankt voor de tips! Ook ik ga mn tas straks goed bijvullen haha
     
  12. Apenijn

    Apenijn Bekend lid

    17 dec 2012
    741
    0
    0
    Fijn!! Dank je wel. Goede tips!
     
  13. Spring

    Spring Fanatiek lid

    17 sep 2012
    1.430
    174
    63
    NULL
    NULL
    Wat een heldere lijst! Thanks!
     
  14. Lola86

    Lola86 Fanatiek lid

    12 jan 2010
    1.660
    0
    0
    OMG! Ben ik dan de enige die deze lijst enorm overdreven vind :D
    Je mag wel een bolderkar meenemen naar het ziekenhuis ;)

    Dit had ik de eerste keer mee en is meer dan voldoende, gewoon je gezonde verstand gebruiken.

    Het rode formulier voor navelstrengbloedafname bij je kind, bij een negatieve rhesusfactor
    Ponsplaatje
    Toiletartikelen voor jezelf
    Een paar extra sokken, ondergoed, boven- en onderkleding voor jezelf (en wat schoons voor je partner)
    Een pakje of broekje en truitje, rompertje, sokjes, mutsje, jasje en dekentje voorje kind
    Maxicosi klaarzetten bij het noodkoffertje
    Camera
     
  15. nathalie2012

    nathalie2012 Fanatiek lid

    5 okt 2012
    1.581
    0
    0
    Het is inderdaad wel erg uitgebreid! Ik was ook bezig met mijn tas klaar te maken en het is of een "kleine" weekendtas of zo'n groot ding op wieltjes. We gaan naar het ziekenhuis voor een paar uurtjes als het goed is dus wil toch proberen die kleine tas te gebruiken. Zie het niet echt voor me: ML met mij in rolstoel en tas achter zich aan zeulend...
     
  16. doowspenniej

    doowspenniej Actief lid

    7 feb 2013
    380
    0
    16
    Vrouw
    NULL
    NULL
    mjah kreeg ook beetje het idee alsof je een hele hutkoffer mee moest sjouwen,
    alleen staat erg gedetailleerd omschreven :D

    mjah om nou etenswaren mee te gaan sjouwen ?
    kan je niet in je vlucht tas al klaar zetten en volgens mij vergeet je die dan alsnog
     
  17. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    11.962
    6.077
    113
    Happyland
    Is toch alleen maar handig zo'n uitgebreide lijst? Zo kun je zelf de dingen er uit pikken die je mee wil nemen...
    Ik zal hem nog eventjes aanvullen hahaha.
    Mijn cursusleidster had het over zo'n skippybal, in het zh kunnen ze die voor je oppompen en het schijnt heel prettig te zijn om weeën mee op te vangen.
     
  18. Spring

    Spring Fanatiek lid

    17 sep 2012
    1.430
    174
    63
    NULL
    NULL
    Ik vind het wel fijn dat iemand de moeite neemt om zo'n uitgebreide lijst te maken.
    Je kunt dan zelf bepalen wat je wel en niet nodig vindt om mee te nemen!
     
  19. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    11.962
    6.077
    113
    Happyland
    @ doowspenniej: denk aan voorverpakte ontbijtkoek en pakjes drinken. Die zijn vrij lang houdbaar.
    Zorg dat je een lijst met alles wat e mee wil nemen hebt klaarliggen, hoef je alleen nog maar af te vinken.
    Iets te eten wordt echt aangeraden hoor, zeker voor je man. Jij zult ws te druk zijn om te eten.
     
  20. doowspenniej

    doowspenniej Actief lid

    7 feb 2013
    380
    0
    16
    Vrouw
    NULL
    NULL
    ohja das ook een idee idd ,
    maar vorige keer niet eens nodig gehad
    was thuis bevallen en had de helft niet eens klaarstaan ( OOPS ) :p
    mocht ik naar ziekenhuis moesten. Niet zo heel handig aangezien ik op puntje heb gestaan om alsnog te moeten,
    alleen was dit al na het warme eten van manlief ( jakkes die lucht :p )
     

Deel Deze Pagina