Inwendige pretecho?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Shaddixxx, 18 apr 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Meiden, weten jullie misschien nog praktijken waar ze ook inwendige pretecho's maken? Wij hebben een aantal afspraken staan bij Pretecho&zo, maar het is best een eind, steeds naar brabant rijden.. Ik weet dat Happy Feeling in Rotterdam het doet, maar de communicatie met hen was echt waardeloos, echoscopiste kwam niet echt aardig of professioneel over, daar gaan we liever niet heen. Ik weet dat er ook eentje in Hoofddorp zit, maar dat is eigenlijk net zo ver rijden als Pretecho&zo.. Jullie nog tips? :)
     
  2. BabeBabe

    BabeBabe VIP lid

    14 jul 2009
    13.173
    3
    0
    Logistiek
    Fryslan
    (waarom is een inwendige pretecho beter dan uitwendig? in een verder stadium bedoel ik?) of wil je het nu, zo vroeg, zoja waarom?

    totaaaaaaaaaaaaaaal geen antwoord op je vraag maar gewoon nieuwsgierig :D:D
     
  3. Nou, daar is je bericht hoor! :p

    Omdat het beeld met deze termijn (en waarschijnlijk ook de komende paar weken) nog veel mooier is als het inwendig gedaan wordt en we ons kleintje graag goed in de gaten houden door alle omstandigheden, zijn we op zoek naar praktijken waar het kan..
     
  4. PollyBaby86

    PollyBaby86 Bekend lid

    15 jul 2013
    510
    37
    28
    Echolooks. Ze probeerde het bij mij eerst uitwendig, maar zo konden ze het niet zo goed zien.
    Ik moest wachten tot 10 weken bij de verloskundige en heb die echo toen met 7,5 week laten maken.m
     
  5. birds86

    birds86 VIP lid

    13 mei 2013
    5.304
    2.001
    113
    Vrouw
    Lieverd als ik jou was zou ik eens goed gaan praten met je vk of die niet elke week een echo kan doen tot de 13 weken bijv.
    Ik loop dan wel bij de gyn en zij heeft mij dat toen zelf aangeboden, heeft me zooooveel geholpen!

    Leg je hele verhaal goed uit en ook je angsten. Zoveel stress is niet goed, stress onzeker angst ...alles ineen bedoel ik daarmee...

    Heb je wel.een doppler thuis dat je naar t hartje kan luisteren? Anders zou ik me die ook aanschaffen. Geeft zoveel rust.
     
  6. Lief van je birds! Ik heb inderdaad nagedacht over de AngelSound, maar de berichten daarover zijn een beetje tegenstrijdig.. De één zegt dat het schadelijk kán zijn, de ander zegt dat het geen enkel probleem is.. Ik ben ook bang dat als ik het hartje dan niet kan vinden, ik mezelf helemaal gek maak. Ik sta nu, door m'n te hoge bloeddruk, onder extra strenge controle, maar ik heb geen idee of bij die controles nu alleen m'n bloeddruk gecheckt wordt, of dat er ook naar het hartje wordt geluisterd. In het laatste geval is dat natuurlijk meer dan genoeg voor een beetje extra zekerheid, maar zo niet, dan check ik toch graag op eigen initiatief of alles nog okay is daarbinnen.

    Bij die 13 weken ben ik overigens bijna! Ik heb maandag een pretecho gepland staan, de 29e ook, op 2 mei is de termijnecho en op 16 mei staat er weer een pretecho gepland. Ik hoop dat ons kleintje daarna een beetje voelbaar wordt en anders zijn er na die periode (ik ben dan bijna 15 weken) ook wel uitwendige echo's mogelijk, denk ik (en misschien, héél misschien, wordt die onzekerheid daarna ook iets minder ;)). Het gaat er dus eigenlijk puur om de dagen tussen 2 mei en 16 mei te overbruggen (bedacht ik me ook pas gister, het leek veel langer :)). Als we voor die ene keer nog een keer naar brabant moeten, is dat ook wel te overzien, eigenlijk.

    Ik heb afgelopen donderdag overigens alles op tafel gegooid bij de gynaecoloog en krijg nu begeleiding van een medisch psycholoog. Ik zou een oproep krijgen voor een eerste gesprek, maar dat kon 2 tot 3 weken duren. Ik hoop dat die gesprekken ook gaan helpen, ben in ieder geval heel blij dat het me aangeboden is!
     
  7. saartje1982

    saartje1982 Fanatiek lid

    2 mrt 2012
    1.324
    0
    0
    Ik snap ook niet goed waarom het persé inwendig moet.
    Als het erom gaat of alles goed is is toch het belangsrijkste dat het hartje klopt. En dat is bij deze termijn uitwendig prima te zien. Dat de plaatjes mooi zijn is denk ik van ondergeschikte waarde toch?

    In Leiderdorp zit een leuke en goede echopraktijk. €25 voor een echo, niet inwendig. Maar echoscopiste doet ook medische echo's in ziekenhuis enzo, dus is echt bekwaam.
     
  8. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.660
    9.575
    113
    Je bent al bijna 11 weken, wat verwacht je op een inwendige echo te zien wat je uitwendig niet ziet? Bij mij was al bij 8 weken een prima echo uitwendig te maken. Je zit wel zo'n beetje aan de termijn voor je gewone termijnecho gewoon bij je vk of het normale echocentrum in je buurt. Wat vindt je VK van je angst, kan die niet je vaker controleren, ze zal heel binnenkort bij elke controle het hartje kunnen horen. Als moeder moet je kunnen loslaten en vertrouwen hebben, en ik denk dat dat hier al voor je moet beginnen.
     
  9. Ik denk dat als je mijn 'geschiedenis' niet kent, je heel moeilijk over mijn onzekerheid en de rationaliteit daarvan kunt oordelen :) Uitwendige echo's zijn nog niet optimaal, kindje komt vrijwel niet in beeld (gisteren in het ziekenhuis ook uitwendig geen hartslag te zien, dus dat gaat ook niet altijd op) omdat hij heel erg diep ligt en mijn baarmoeder gekanteld ligt. Ik opende dit topic eigenlijk niet om uit te leggen hoe en waarom, al ging ik wel op Birds in omdat wij elkaar vaker hebben gesproken, de redenen erachter zal iemand die het hele verhaal niet kent misschien niet begrijpen, maar dat hoeft ook niet, denk ik. Er zijn ongetwijfeld genoeg mensen die echo's op eigen initiatief (of in ieder geval dit aantal) belachelijk en onzinnig vinden, maar ik doe er niemand kwaad mee en mij helpt het heel erg en dat is wat telt, denk ik dan maar. Wat betreft loslaten; ik moet minder stressen, me er minder druk om maken en minder zenuwachtig zijn, maar als je het buikje van een bizar klein babytje op en neer gepompt hebt zien worden op de NICU en als je daarna een piepklein grafkistje de grond in hebt zien zakken, is 'loslaten' héél moeilijk. Juist om minder te stressen en om meer vertrouwen te houden, zijn deze echo's zo belangrijk voor mij. Dit is misschien niet de manier waarop iedere zwangere vrouw het doet, maar wel mijn manier.
     
  10. MamaMel88

    MamaMel88 Bekend lid

    1 sep 2011
    738
    0
    0
    Brabant
    #10 MamaMel88, 19 apr 2014
    Laatst bewerkt: 19 apr 2014
    Uitwendigis nu alles prima te zien hoor. Zelfs bij mij met mn extra isolatie laagje hihi. Even goed overleggen met je vk of je gewoon even elke week het hartje mag horen. Hier word dat standaard elke afspraak gedaan maar is nu nog om de 4 weken natuurlijk. Hopelijk kun je snel van je zwangerschap gaan genieten! Het blijft spannend hoor heb ik zelfs met nr 2 onderweg.

    Ow en kan me heel goed voorstellen met jou geschiedenis dat je gewoon wat vaker de bevestiging wil dat het goed is hoor. Gewoon doen wat goed voor jou voelt natuurlijk
     
  11. Letty26

    Letty26 Fanatiek lid

    23 jun 2012
    1.163
    1
    0
    Inwendig is echt veel beter te zien hoor bij mij hebben ze ook tot een week of 12/13 inwendig gedaan. Meid ik geen tip qua echobureau maar hoop van harte dat alles goed gaat met je kleine.
     
  12. Bollen

    Bollen Fanatiek lid

    22 jul 2013
    1.422
    7
    38
    NULL
    NULL
    Je hoeft jezelf echt niet te 'verdedigen' hoor! Ik had Hoofddorp voor je maar dat vind je ook ver. Is het niet makkelijk te rijden als je de N206 richting Leiden pakt en dan de A4 richting Hoofddorp? Of is het over die route berekent?
    Ik duim voor je, tis je onwijs gegund! Heb je trouwens als een ander ziekenhuis gevonden?
     
  13. Kaas

    Kaas Bekend lid

    6 okt 2011
    526
    0
    16
    NULL
    NULL
    Echolooks in Nieuwegein? Op zich logisch, eigenlijk... Zij is overdag de reguliere echoscopiste in het ziekenhuis.
     
  14. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Mijn god wat een gezeik, reageer op de vraag van TS of reageer niet! Manmanmanmanman..
     
  15. Ukkepukke

    Ukkepukke Actief lid

    8 okt 2011
    101
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik begrijp heel goed dat loslaten, zeker op deze termijn, geen optie is.
    Hier ook iedere week een echo gekregen totdat het vertrouwen er was. Succes met je zoektocht.
     
  16. Happy

    Happy Fanatiek lid

    9 aug 2009
    1.553
    0
    0
    Midden van het land
    echolooks indd. erg leuke vrouw en ze werkt ook gewoon in het ziekenhuis.
    als het niet te ver is(utrecht) zal ik even bellen of mailen
     
  17. Winddanser

    Winddanser Fanatiek lid

    2 mrt 2013
    3.295
    0
    0
    NULL
    NULL
    Geen ervaring, maar kun je geen afspraak maken met je gyn/vk zodat je daar een echo kan krijgen vaker? Mijn vk heeft ook meer echos gedaan dan wat normaal is. En helemaal als jij je er zekerder door voelt dan zou dat alleen maar jou gevoel ten goede komen.
     
  18. Winddanser

    Winddanser Fanatiek lid

    2 mrt 2013
    3.295
    0
    0
    NULL
    NULL
    Misschien een hele stomme vraag hoor, maar kun je met een inwendige echo met 12 weken ook al dingen duidelijk onderscheiden enzo? Ik vond het namelijk op de uitwendige echo al echt een minibaby en dat is toch minder goed zichtbaar.
     
  19. Bloembie

    Bloembie Bekend lid

    12 sep 2011
    621
    0
    16
    Lastig, ik geloof dat de meeste pretecho's uitwendig zijn. Heb zelf alleen ervaring met echopraktijk de Linde in Leiderdorp. Een mooie prijs maar wel alleen uitwendig (dacht ik).

    Wat ik wel weet is dat mijn verloskundige praktijk ook echo's aanbiedt aan zwangeren. Ze noemen dit 'babykiek' en kost 45 euro (best prijzig). Maar zij kunnen zeker weten ook inwendig kijken. Ik zou je de gegevens en de plaats door kunnen sturen in een pb als je hier interesse in hebt. Dat breng me meteen bij een volgend idee, is er geen verloskundige praktijk in Zoetermeer die dit ook aanbiedt?
     
  20. Uiltje84

    Uiltje84 Niet meer actief

    #20 Uiltje84, 19 apr 2014
    Laatst bewerkt door een moderator: 19 apr 2014
    Volgens mij heb je in Zoetermeer nu echobureau EEF. Die werken op de locatie van verloskundige praktijk Partera. Dus er vanuit gaande dat zij dezelfde apparatuur gebruiken, zou je daar ook inwendig echo's kunnen laten maken.
    Ik weet niet helemaal zeker of het ook dezelfde echoscopisten zijn als bij Partera, die dit naast de verloskundige praktijk doen (dat idee heb ik wel, maar weet het niet zeker).
    Hier is de link: Echobureau EEF - Welkom - Pretecho Zoetermeer
     

Deel Deze Pagina