Pre-eclampsie eerste zwangerschap, nu weer zwanger

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Wish88, 10 dec 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Wish88

    Wish88 Bekend lid

    31 jan 2014
    893
    0
    16
    NULL
    NULL
    Hoi meiden, was benieuwd of iemand hier ervaring mee heeft gehad
    Bij mijn vorige zwangerschap heb ik te maken gehad met pre eclampsie ben sinds 31 weken opgenomen geweest en mijn kleine s met 36 welen ter wereld ekomen

    Ik heb een mentaal zware baan en was tijdens mijn vorige zwangerschap continue in de weer met werken,werkstress en een hoge werkdruk. Dit geldt voor nu hetzelfde

    Zijn er dames bij wie tijdens de eerste zwangerschap ook een zwangerschapsvergiftiging is geconstateerd? En wat is er bij de tweede keer gebeurd? Moesten jullie extra rusten? Of juist bepaalde voedings elementen verwijderen etc? Ik wil namelijk niet nog een keer hetzelfde meemaken

    Ik ben nog maar pas zwanger maar ik merk al dat mijn hartslag bij de geringste inspanning omhoog gaat, ik hoef maar even ergens over te piekeren en het gaat al mis.. wat is het beste hiermee te doen? Mijn werkgever doorgeven dat is zwanger ben? Of ziekmelden? Want ik denk niet dat het goed is voor mijn hart om op 101 slagen per minuut te zitten bij alleen even nadenken


    Hopelijk zijn er ervaringen en adviezen

    Een bezorgde mamatobe
     
  2. Knoopster

    Knoopster Bekend lid

    24 dec 2013
    543
    28
    28
    NULL
    NULL
    Niet goed gelezen. Mijn antwoord sloeg niet op jou vraag
     
  3. Sterre01

    Sterre01 Fanatiek lid

    29 mei 2013
    1.563
    46
    48
    Ik heb bij de eerste PE gehad, twee dagen erna gelijk ingeleid. Behoorlijk ziek geweest en herstel was ook lang.
    Beide tweede geen PE bloeddruk bleef mooi laag, ik was er enorm bang voor dat ik het weer zou krijgen. Gelukkig was dit niet het geval.
    Nu ben ik weer zwanger, toch knijp ik m wel een beetje ik herken je angst.
    Kom je onder begeleiding van een verloskundige of een gyn?

    Ik heb overigens niks anders gedaan dan de eerste zwangerschap, alhoewel ik zout eten toch bleef mijden. Just in case zeg maar.
    Kwam wel vroeg in de ziektewet vanwege heftige bekkeninstabiliteit en dat heb ik nu helaas weer.
     
  4. Wish88

    Wish88 Bekend lid

    31 jan 2014
    893
    0
    16
    NULL
    NULL
    @sterre, mijn huisarts heeft mij doorgestuurd naar de gyn, maar tegenwoordig wimpelen die je ook gauw weer terug naar de vk dus ik weet niet zo goed wat ik hiermee aanmoet. Kan je eisen om by de gyn te blijven als je al een verwijsbrief hebt?

    Ik ben ook inderdaad gezout eten aan het vermijden... en de bekken instabiliteit heb ik hier ook wel, het helpt niet als ik zit of sta het is zoo pijnlijk
     
  5. Wish88

    Wish88 Bekend lid

    31 jan 2014
    893
    0
    16
    NULL
    NULL
    Niemand meer??
     
  6. Ninge

    Ninge Bekend lid

    27 jan 2016
    900
    123
    43
    Vrouw
    Ik heb het de vorige keer ook gehad. Zoontje is met 36 weken geboren. Nu ben ik onder begeleiding bij de gyn en slikte tot week 36 op recept kinderasperine. Dit is volgens mij nu protocol bij een eerdere pre eclampsie. Ik hoefde niet meer rust te nemen. Heb wel meer echo's gekregen. Mijn bloeddruk is nog steeds goed nu!
    Je krijgt het als je het krijgt bij een tweede vaak later he!
    Ik zou sowieso iets proberen te doen aan je werkdruk en stress. Je hebt als je zwanger bent recht op een uur minder werken per dag! Dat zou ik dus doen en misschien mindfullness. Inwas mijn eerste zwangerschap ook best gestresst na een ICSI traject, nu was dat veeeeel minder.
    Succes!
     
  7. Wish88

    Wish88 Bekend lid

    31 jan 2014
    893
    0
    16
    NULL
    NULL
    @ninge, kreeg jij automatisch een verwijzing van je huisarts voor de gyn? En mag een gynacoloog je eventueel weer terug verwijzen naar een vk? Ik ben namelijk bang dat de vk nalatig zal zijn zoals de vorige keer... dat de pe laat was ontdekt was hun fout grotendeels...
     
  8. Sterre01

    Sterre01 Fanatiek lid

    29 mei 2013
    1.563
    46
    48
    Dat was bij mij ook, bleek al weken rond gelopen te hebben toen met PE. Ik was 25 kilo aangekomen waar het meeste puur vocht was. (Weeg normaal 53 kilo)
    Ik mocht onder begeleiding van de verloskundige, 'aar wilde dit liever zelf niet. Vorige zwangerschap dus vind e gyn gelopen, gaf mij een goed en vertrouwd gevoel. Nu ben ik verplicht in het ziekenhuis te bevallen door een eerdere fluxus waardoor spoed OK. Ook wederom nu loop ik bij de gyn maar dan om andere redenen dan de PE. (Fouten verloskundige in deze zwangerschap, de fluxus etc)
     
  9. Ninge

    Ninge Bekend lid

    27 jan 2016
    900
    123
    43
    Vrouw
    Nee, ik ben via ICSI zwanger geworden. Vu zei toen dat ik mocht kiezen of ik medisch wilde zijn of bij de vk. Vanwege de echo's etc. Medisch gekozen, wel ook nog even overleg gehad met vk. Nu zou ik een vk wel fijn vinden eigenlijk. Lijkt me fijner om onder een vk in het zh te bevallen dan met allerlei mensen die ik niet ken, zoals bij zoontje.
    Ik was juist meer tevreden over vk dan over zh de vorige keer... Misschien ga ik nog vragen of ik nog over mag, maar ik denk het eigenlijk niet...
     
  10. Nele87

    Nele87 Fanatiek lid

    24 feb 2012
    1.286
    9
    38
    Vrouw
    Ik heb het ook gehad, vanaf week 32 bij mijn eerste zwangerschap.

    Ik heb er echter niet veel schrik voor om het nu terug te krijgen. Het komt gewoon veel vaker voor bij een eerste zw dan bij een tweede zw.
    Als het bij de tweede zw toch teug komt, dan is het meestal later, en ook in mindere erge vorm.
    Je lichaam reageert namelijk op bepaalde stoffen van de vader. Bij een tweede zw heb je die stoffen al in je lichaam gehad, en is de reactie vaak minder sterk.

    Dat heeft zowel mijn gyn als mijn VK me verteld.

    Ik ga er dus echt van uit dat ik nu tot 40 weken of langer ga doorlopen, en een baby van minstens 3 kg ga krijgen :D
    Dat zit gewoon echt in mijn hoofd geprint ;)

    Ik doe niet speciaal van eten of rusten.
    Ik geloof ook niet dat je het daarmee kunt beïnvloeden hoor! Ik heb steeds heel erg weinig zout gegeten, en zeker bij mijn eerste zw deed ik alles erg rustig aan ( nu met een kleuter erbij is dat wat moeilijker! )

    Probeer je lichaam te vertrouwen...
     
  11. Roos12

    Roos12 Fanatiek lid

    4 jan 2015
    1.719
    803
    113
    Ik heb het ook gehad bij mijn eerste zwangerschap. De tweede keer niks anders gedaan en tot het einde een perfecte bloedddruk en schone urine, dus geen aanleiding om bloed te prikken.
     
  12. Theezeefje

    Theezeefje Fanatiek lid

    13 okt 2014
    3.544
    3.780
    113
    Overijssel
    Mijn 2e zwangerschap is een missed arbortion geworden maar ik denk dat je nu al je bloeddruk moet laten controleren want ik had meteen vanaf dat ik zwanger was een te hoge bloeddruk.
     
  13. Jajo

    Jajo Fanatiek lid

    7 aug 2015
    3.462
    904
    113
    Vanaf het 2e trimester calcium 1000mg slikken. In veel
    Landen doen ze dat al standaard, in nl adviseren ze het aan vrouwen met een voorgeschiedenis van pre-eclampsie. Overleg het even met je gyn of vk. Maar het verminderd de kans op pre-eclampsie met 50%
     
  14. Wish88

    Wish88 Bekend lid

    31 jan 2014
    893
    0
    16
    NULL
    NULL
    Dank jullie wel dames!!

    De calcium deel kende ik niet! Ga ik zeer zeker met de gyn overleggen. Is het mogelijk om er op te staan dat je door de gyn begeleid wil worden of is dit uit den boze?mogen ze mij weer terug sturen naar de vl?
     
  15. Jajo

    Jajo Fanatiek lid

    7 aug 2015
    3.462
    904
    113
    Nee hoor je kan ook door de gyn begeleid worden. Als je hier geen medische indicatie voor hebt kan het zijn dat je heir wel een eigen bijdragen voor moet betalen
     
  16. Wish88

    Wish88 Bekend lid

    31 jan 2014
    893
    0
    16
    NULL
    NULL
    Danku!!
     

Deel Deze Pagina