Echo 36 weken bovenbeentjes p2, ervaringen?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Elmyra, 21 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    #1 Elmyra, 21 feb 2017
    Laatst bewerkt door een moderator: 21 feb 2017
    Vandaag een echo gehad. De kleine ligt al heel diep dus van het hoofd was geen serieuze meting meer te doen. Het buikje was p48, en zijn beentjes heel kort .. namelijk p2. De vk zei me dat ik me geen zorgen hoefde te maken maar dat doe ik nu (na de ook heerlijke reactie van mijn allerliefste partner 😑😅 ... ) toch wel een beetje.

    Ik heb met 33+4 ook nog een echo gehad ivm bloedverlies en toen zei de klinisch vk ook wel al dat de beentjes kort waren maar had er geen percentiel bij. Heb het even teruggezocht en bij de 20 weken echo (GUO) zaten de benen op p90-97 dus juist bovengemiddeld. Dus die p2 van nu is wel een groot verschil dan! Zit te twijfelen om morgen toch even te bellen.

    Mijn oudste dochter had ook korte beentjes (geen percentiel maar weet dat ze telkens zeiden dat ze korte beentjes had), mijn jongste daarentegen had benen op p100 met de echo van 36 weken ... en die bestond idd ook met haar 48cm vooral uit been 😅. Maar dit is een jongen en p2 lijkt me toch wel heel kort?! Iemand soortgelijke ervaring?
     
  2. Sterre01

    Sterre01 Fanatiek lid

    29 mei 2013
    1.563
    46
    48
    Ik heb met 32 weken een groeiecho gehad, onze knul zit met z'n beentjes helemaal op de onderlijn. Heb donderdag weer een groeiecho, m'n gyn spreekt niet over p waarden. Maar ik krijg de uitslagen mee op papieren en zie dan onder midden en boven lijn. Z'n benen zitten echt op de onderlijn.
     
  3. Sterre01

    Sterre01 Fanatiek lid

    29 mei 2013
    1.563
    46
    48
    Overigens lees ik nu op de brief (achterkant) waar diagnose/conclusie staat dat de bovenbeentjes hier ook op p2 zitten en de buik op p7
    Geen flauw idee wat het inhoud🙈 Maar ga het donderdag zeker even navragen. Volgens mij is p7 ook niet heel groot?
     
  4. Logan

    Logan Niet meer actief

    P7 is inderdaad niet groot. Je moet het zo zien; p7 betekent dat 7% van de baby's op dat termijn kleiner waren dan de jouwe. P75 betekent dat 75% van de baby's kleiner waren dan de jouwe op dat termijn.
    Ik vind p2 en p7 inderdaad wat klein maar het is wel 'in verhouding'. Als de verloskundige zegt dat je je geen zorgen hoeft ge maken zou ik daarop vertrouwen. :)
     
  5. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Ja precies p2 en p7 klinkt nog redelijk in verhouding. Dat is dan helemaal een klein beebje!!! Ook spannend lijkt me?

    Hier is t echt asymmetrisch dan met p2 benen en p48 buik. Maarja hoe betrouwbaar is een meting met dit termijn? Met 33+4 is in het ziekenhuis wel genoemd dat de bovenbeentjes kort zijn maar verder ook geen aandacht aan besteed dus ik heb daar ook geen seconde over nagedacht eigenlijk. Ook omdat mijn oudste dochter ook korte beentjes had (al weet ik daar geen percentiel van).
     
  6. maliro

    maliro Niet meer actief

    Mijn zoon was zowiezo klein maar zn beentjes zouden ook tekort zijn. Kon aan allerlei syndromen liggen.
    Anyway, hij Is nu 6 jaar en zn benen zijn nog steeds klein ; -) het hoort gewoon bij mijn zoon. Het kan dus iets heel onschuldig zijn. Niet iedereen heeft gemiddelde benen
     
  7. Sterre01

    Sterre01 Fanatiek lid

    29 mei 2013
    1.563
    46
    48
    Dank je voor je uitleg, ze maakten zich hier inderdaad geen zorgen. M'n andere twee kids waren ook niet zo root bij geboorte. Ze willen het alleen in de gaten houden ivm afbuigen van groei.
     
  8. Sterre01

    Sterre01 Fanatiek lid

    29 mei 2013
    1.563
    46
    48
    Ik begrijp de p waarden na uitleg een stuk beter, maar dan is bij jou het verschil groot. Hebben ze er verder niks meer over gezegd?
    Ik maakte me niet veel zorgen maar dat is meer omdat de oudste geboren werd met 2695 gr en de jongste met 2750 en beide voldragen zwangerschappen, ik maak gewoon geen grote baby's. Ze willen het alleen in de gaten houden ivm afbuigen van groei.
     
  9. Victoria30

    Victoria30 Fanatiek lid

    1 nov 2016
    2.082
    320
    83
    Vrouw
    Ik heb 2 zonen. 1 met benen die 1 maat kleiner zijn dan zijn romp (maat 98 bij 92) en 1 zoon met 2 maten verschil (maat 92 bij 80). Dat hoord gewoon bij onze jongens. Mijn vriend is ruim 25 cm groter dan mij, maar ik hoef de autostoel nooit te verzetten. De exacte metingen weet ik even niet te vinden.

    Zoon 1 groeid geleidelijk. Gewoon in zijn geheel. Zoon 2 groeid in delen. Hij werd geboren met een grote romp, korte beentjes en enorme klauwen. De handen zijn netjes bijgetrokken. Zijn romp heeft net een groeispeurt gehad. Dus ik vermoed dat zijn benen binnenkort weer aan de beurt zijn.

    Er kan nog genoeg veranderen.
     
  10. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Bedankt voor de reacties meiden! Vk belde toch vanochtend. Ze heeft nogmaals gemeten en overlegd met zkhs. Moet maandag naar perinatoloog. Hopelijk storm in een glas water maar ze willen er toch verder naar kijken omdat alleen korte benen wel weer onderdeel van iets groters kan zijn (hoeft niet). Blijft wel spannend dus nog even. Wellicht komt hij nog wel voor maandag en dan kunnen ze hem in real live goed nakijken.
     
  11. Logan

    Logan Niet meer actief

    Spannend! Ik duim dat het allemaal niks betekent.
     
  12. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Dankje ... meeduimen is altijd fijn ☺️!
     
  13. Sterre01

    Sterre01 Fanatiek lid

    29 mei 2013
    1.563
    46
    48
    Wat fijn dat ze toch nog even belde, hoeft natuurlijk niks te zijn maar het na laten kijken kan nooit kwaad. Alvast heel veel succes maandag! Hopelijk is alles ok.
     

Deel Deze Pagina