katoenenluiers

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Allahinkulu, 24 mei 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    4
    38
    Vrouw
    Turkije
    Wie gebruikt er katoenen luiers of is ze van plan te gebruiken?

    Ik zelf ben van plan katoenen luiers te gaan gebruiken, heb alles ook al aangeschaft omdat het gewoon een hoop geld scheelt.
     
  2. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    13 jul 2005
    15.340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland
    Ikzelf heb altijd wegwerpluiers gebruikt (nog steeds trouwens, maar volgens mij als je alles eens op een rijtje gaat zetten is het gebruik van katoenen luiers echt niet veel goedkoper dan wegwerpluiers.
    Ik doel dan met name op weken/voorspoelen, kookwas etc etc. Er schijnt hier een onderzoek naar gedaan te zijn, maar zeker weten doe ik het niet.

    Heb dus zelf geen ervaring met katoenen luiers

    Kwebbel
     
  3. pim

    pim Fanatiek lid

    22 sep 2005
    3.970
    0
    36
    Nijmegen
    Ik heb wel eens gelezen dat katoen luiers bij een tweede pas echt gaan lonen. Ik wilde eerst ook katoenen luiers gaan gebruiken en dan van die luiers die al voorgevormd zijn. Je bent dan al een vermogen kwijt om die dingen te kopen terwijl je niet weet of het bevalt. Daarbij komt nog dat ik zodra ik weer ga werken en het kindje gedeeltelijk naar de opvang gaat toch met wegwerpluiers ga werken. Dan wordt het ook zo halfslachtig. Mijn zus is bij de eerste heel entousiast begonnen met katoenen luiers maar is daar heel snel vanaf gestapt. Ze vond het inweken, wassen, drogen echt een kriem.

    Pim
     
  4. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    4
    38
    Vrouw
    Turkije
    Mijn moeder heeft het altijd gebruikt bij ons..En ik heb op internet gelezen dat ze het onderzocht hebben en dat het juist wel scheelt.

    Ik woon daarbij in Turkije. Het loon in Turkije is al veel lager dan het loon in Nederland..alhoewel wij dan wel een stuk boven het gemiddelde zitten is het toch in vergelijking prijzig. ik weet niet hoeveel luiers je per week gebruikt..maar maandelijks wordt het een duur grapje.
    Ik heb hier een wasmachine en een droger dus hoop toch echt dat het mij wel bevalt.
     
  5. Narcissen

    Narcissen Bekend lid

    20 nov 2005
    585
    0
    0
    Gelderland
    Ik heb nog geen idee wat het gaat worden. Katoen of wegwerp. Katoen lijkt me wel veel meer gedoe. Ik zal eens in een nibudboekje gaan kijken daar staat het vast wel in.
    Narcissen
     
  6. Niet meer actief

    Ik wilde eerst ook katoenen luiers gaan gebruiken maar de energie en tijd die je eraan moet besteden is voor mij geoon te veel dus vandaar gewoon wegwerp
     
  7. Kathy

    Kathy VIP lid

    22 mei 2005
    5.535
    0
    0
    Draagdoekconsulent
    Lichtervelde, België
    Ik heb katoenen luiers gekocht en ik moet eerlijk toegeven ik heb ze misschien 3 keer gebruikt. Vind ze echt onhandig, heb er meer werk aan, dan iets anders. Als ik dan toch kan kiezen, geef mij maar de wegwerpluiers.
     
  8. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    4
    38
    Vrouw
    Turkije
    Even de topic omhoog!!

    Ben benieuwd of er nog steeds niemand is die ook net als ik katoenen luiers gaat gebruiken of gebruikt??
     
  9. janine

    janine Actief lid

    19 sep 2005
    270
    0
    0
    oldenzaal
    Hoi hoi,
    Ik heb met mijn 2e dochter zowel wegwerp als katoenen luiers gebruikt
    Vond wat betreft het weken, wassen en vouwen geen enkel bezwaar.Je weekt ze in koud water( en niet in warm, zoals velen denken.Het water wordt immers toch weer koud )Wassen, ja wassen moet een mens toch dus 1 wasje meer of minder daar ging mij het niet om.Je droogt ze in de droger of op de lijn,strijken mag je ze niet ,want dan nemen ze minder vocht op.Als ze droog zijn dan kun je sávonds onder het tv kijken de luiers alweer vouwen en een luierdoekje erin leggen zodat je dat niet hoeft te doen bij een luierwisseling.
    De plastik strikslips kunnen ook zo in de wasmachine en drogen aan de lijn.
    Voor mij was het een ideale uitkomst, zeker toen mijn dochter in een sprijdbeugel kwam voor haar heupen en de wegwerp luiers behoorlijk in de weg kunnen zitten doordat je ze niet kleiner kunt vouwen.

    Nu staan de katoenen luiers nog op zolder ,maar worden binnenkort er weer afgehaald en gewassen.Maar de wegwerp zijn ook een makkelijke uitkomst!
     
  10. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    4
    38
    Vrouw
    Turkije
    luierdoekje? en wat zijn die strikslips? Kun je die ook gewoon bij de hema kopen (wij hebben de luiers bij de hema gekocht)

    Ja het drogen hoeft geen perobleem te zijn we hebben een droger..en het is toch warm in turkije hehe dus gratis droger buiten :)
     
  11. janine

    janine Actief lid

    19 sep 2005
    270
    0
    0
    oldenzaal
    een luierdoekje is een doekje die je in de luier kunt leggen ,zodat de meeste ontlasting van je baby in het doekje terecht komt en niet direct op de luier.Dit doekje kunt je na de luierwisseling eruithalen en weggooien in de prullebak.De plastic strikslips die gaan over de katoenen luier heen , die zorgen ervoor dat de plas van de baby niet door de luier naar de kleding gaat.
    Tegenwoordig heb je van die soort onderbroekjes met drukknopen aand e zijkant die je over de katoene luier aan kunt doen.
    Ze zullen vast wel te koop zijn bij de Hema.

    groetjes janine
     
  12. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    4
    38
    Vrouw
    Turkije
    Ohja klopt die plastic broekjes heb ik ook.

    Kun jij me vertellen hoeveel ik ongeveer van alles nodig heb?

    Van de katoenen luiers..de plastic broekjes..

    En dat luierdoekje...zal eens kijken waar ik die kan kopen dan? Want dat is wel handig die kun je dan weggooien..
     
  13. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    ik vind het interessant om dit zo door te lezen, maar geloof toch dat ik maar voor de papieren luiers ga. heb bij mijn jongste altijd die van kruidvat gebruikt.
     
  14. Josien

    Josien VIP lid

    27 jun 2006
    9.956
    5
    38
    Vrouw
    Loonadministrateur
    Noord-Brabant
    Ik weet zeker dat als het zover ooit mocht komen dat we zwanger raken, dat we voor katoenen luiers gaan. Ik heb op de site http://www.kaatjekatoen.com/ al heel wat moois gezien. De investering die je doet is 299 euro, maar dan ben je wel klaar totdat ze uit de luiers zijn (goed, ik weet dat je natuurlijk ook moet wassen en inlegdoekjes moet aanschaffen, maar dat zal de kop niet kosten). Ik kan me niet voorstellen dat je voor dat bedrag er met gewone luiers uitkomt. Daarbij, als er een tweede kindje mocht komen is het zeker een stuk goedkoper.

    Het wassen lijkt me niet zo'n probleem. De inlegdoekjes kun je zo door de wc spoelen (ze zijn biologisch afbreekbaar) en de rest hoef je niet eens in te weken. Gewoon in de machine. De overbroekjes mogen op 40 graden, de luiers zelf op 60 tot zelfs 90 (al zou ik zelf denk ik voor 60 gaan). En tja, wassen moet je toch...

    Daarnaast... als je weet dat wegwerpluiers voor 4% van de Nederlandse afvalberg zorgen, dan denk ik toch stiekem ook wel aan de toekomst van mijn kindje en de wereld waarin hij of zij moet wonen.
     
  15. Rabia

    Rabia Bekend lid

    19 apr 2006
    576
    0
    0
    huisvrouw
    spanje
    Ik had bij de 1ste een stel op zwangerschapsgym(samen bevallen eigenlijk) en ze bleven zweren dat ze katoenen luiers gingen gebruiken. Ze hadden alles al aangeschaft en wouden absoluut geen wegwerp. Iedereen verklaarde ze voor gek omdat het zoveel werk zou zijn maar ze waren echt overtuigd.

    Dat we samen kwamen na de geboorte ( 4 maanden later) vertelde die dame met rood hoofd dat ze ze welgeteld 2 weken hadden gebruikt omdat ze gek werd van het vele werk. Ze vonden het toch maar een gedoe.

    Meer voorbeelden heb ik niet voor je. Wij gebruiken wegwerp maar de goedkopere. Wel een hoop moeten testten eer we wisten welke dan de beste waren.
     
  16. sweetangel100

    sweetangel100 Niet meer actief

    Maar dat heb je met duurdere luiers ook. Ik hoor ook vaak dat pampers helemaal niet bevallen enz!
     
  17. Sjarrel

    Sjarrel Bekend lid

    28 jun 2006
    868
    0
    0
    huisvrouw
    Aalsmeer
    Op mijn SPW opleiding hebben ze mij verteld...
    dat in verhouding Katoenen luiers ongeveer even veel geld kosten als Wegwerp...

    En dan hebben we het over aanschaf...
    Water, Wasmachine (eventueel) slijtage , Energie verbruik...
    En vooral je eigen moeite die je erin steekt...

    Ik ga voor de wegwerp luiers...
    maar dan ook vooral omdat ik niet egt gek ben op geurtjes...
    en als ik dan alle poep eruit zou moeten wassen :)
    zou ik denk de hele dag door misselijk zijn
     
  18. sweetangel100

    sweetangel100 Niet meer actief

    Haha dat is een goede reden Sjarrel ;)
    Dan heb je ook geen leven meer!

    Ik ga ook voor wegwerp, gewoon omdat het gemakkelijker is...
     
  19. Sam22

    Sam22 Actief lid

    28 jun 2006
    322
    0
    0
    Deventer
    Wij gaan voor de kleine ook katoen gebruiken. Ik heb goedkoop wat setjes over kunnen nemen van kennissen die ze weinig tot niet gebruikt hebben. Ik kan me er geen buil aan vallen heb de hele rits voorgevormde en all in one katoenen luiers van newborn tot xl voor 25 euro en ook nog 36 oogjesluiers. Tja wat betreft de kosten....schijnt het wel goedkoper te zijn dan wegwerp....wassen kan ook op 60 graden en inweken is idd in koudwater...en ja ik draai zo ie zo al wassen in de week daar kan er best 1 bij....en of ik nu 1 was opvouw of 2....
     
  20. Mootje1985

    Mootje1985 Actief lid

    24 mei 2006
    360
    0
    0
    Geen
    Nijverdal
    Ik was van plan om overdag katoenen luiers te gebruiken en 's nachts weg werp luiers.... En eventueel als we weg zijn! Ik weet niet of het goedkoper is maar om nou elke keer wegwerp luiers te halen van bijna €10-, vind ik ook nog al wat!!
     

Deel Deze Pagina