Zwangerschap

Zwangerschap aankondigen? 8 creatieve en originele ideeën

Gefeliciteerd, je verwacht een kindje! Het aankondigen van de zwangerschap is een van de leukste en spannendste momenten tijdens de zwangerschap. Wacht je tot het tweede trimester of vertel je het al eerder? Wat je ook kiest, doe het vooral op een manier die bij jou past. Ben je nog op zoek naar een manier om de zwangerschap op een unieke en originele manier aan te kondigen? Dan ben je hier op de juiste plek. We delen 8 creatieve ideeën voor een onvergetelijk moment.

Wijnfles met eigen etiket

Verras vrienden en familie met een fles wijn of bubbels met jullie eigen etiket, met teksten zoals ‘Baby on the way’ en de uitgerekende datum of jullie achternaam erop. Tegenwoordig zijn er ook heerlijke alcoholvrije wijnen beschikbaar. Superleuk om meteen mee te toasten, en de bijzondere fles zal waarschijnlijk nog heel lang bewaard blijven! Wil je helemaal uitpakken? Geef de fles dan in een bijpassende wijnkist!

De zwangerschapstest en/of echo

Het ultieme bewijs voor je vrienden en familie: toon de echo of zwangerschapstest. Je kunt de echo zelfs inlijsten of zowel de test als de echo samen in een mooi doosje presenteren. Dit is ook perfect voor een aankondiging op sociale media: deel een foto van jullie beiden met de echo en/of een positieve test! Laat iemand een prachtige foto maken of kies voor een spontane selfie. Wil je het groots aanpakken? Overweeg dan een fotoshoot. Zo creëer je ook een waardevolle herinnering voor later.

Gepersonaliseerd rompertje of babymutsje

Ontwerp zelf een uniek rompertje of babymutsje met een leuke tekst of afbeelding die het nieuws van de zwangerschap aankondigt. Denk bijvoorbeeld aan “Ik word grote broer/zus!” of “Hello baby”, verwacht in [maand/jaar]. Wat een bijzonder cadeau om te geven én te krijgen!

Traktaties met muisjes

Hoe kun je je zwangerschap beter vieren dan met iets lekkers met muisjes? Serveer cupcakes, koekjes of taartjes met muisjes bij de koffie en verras je omgeving. Dit is een smakelijke én liefdevolle manier om te vertellen dat jullie in verwachting zijn.

Geboortekoffertje

Een geboortekoffertje met de aankondiging is niet alleen een ontzettend leuke verrassing, maar ook nog eens praktisch. Hoe leuk zou het zijn als dit koffertje straks als logeerkoffertje voor bij opa en oma gebruikt kan worden? Bovendien kun je alle koffertjes gemakkelijk aanpassen met je eigen creatieve tekst!

Kaartje versturen of geven

Verstuur of geef een kaartje met het prachtige nieuws dat jullie in verwachting zijn. Je kunt een foto van jullie echo op het kaartje plaatsen om het nog persoonlijker te maken. Dit bijzondere kaartje zal vast nog lang bewaard blijven!


Betrek grote broer of zus

Kondig de zwangerschap aan met behulp van grote broer(s) en/of zus(sen). Verras je omgeving door hen een t-shirt of slabbetje te laten dragen met een leuke tekst of maak een creatieve foto voor degenen die je het niet in persoon kunt vertellen.

Feestelijke ballonnen

Het is feest en daar horen ballonnen bij. Ontzettend leuk om mee te nemen naar vrienden of familie én een foto mee te maken voor de bekendmaking op social media: letterballonnen met de letters B-A-B-Y!