Ik krijg zelf toch wel een beetje de zenuwen van de berichten. Stel ik me nou aan? Ik vreet normaal gesproken komkommers bij de vleet (echt... ), maar nu merk ik dat ik ze toch maar in de koelkast laat liggen. Het ene moment wordt gezegd dat er niets aan de hand is, en het andere moment weer wel... Wat doen jullie?
Ik had ze laatst gekocht voor door de wraps van de week, maar ik twijfel nog hoor.. Soms zeggen ze dat als je ze schilt er niets aan de hand is, maar aan de andere kant, er zijn wel al 10 mensen dood..
als je ze was en daarna schilt is er toch niets aan de hand? daarbij let op de herkomst komen ze uit de kas kun je ze zo eten want ik een kas rijden ze niet met een giertank
volgens mij heb ik onder een steen gelegen, maar wat is er mis met de komkommers van nu dan? Ik eet ze namelijk nog wel gewoon (lekker frips met dit warme weer )
Goede tip. Maar ik weet niet waar ze vandaan komen. Ja, van de AH, maar mijn vriend heeft ze gekocht en ik denk niet dat hij nog weet wat er op het bordje stond...
ja 10 mensen zijn door maar hoeveel mensen zijn in die zelfde periode dood gegaan aan de griep? daarbij het rivm geef aan dat nederland niet bang hoeft te zijn omdat het haard in noord duitsland zit.
als je uit kijken met land van herkomst spanje zal het echt wel mee vallen. want het gaat nogsteeds om spaanse komkommers
Eergisteren nog gegeten (met schil), maar ik denk niet dat het over de portugese komkommers gaat. Ik weet nergens van.
Oke, voor de dames die het gemist hebben: Het begon in Duitsland: Duitsland vreest nieuwe bacteriedoden | nu.nl/buitenland | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl Toen ook in Zweden: EHEC-bacterie mogelijk in Zweden | nu.nl/buitenland | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl De komkommers komen misschien uit Spanje: EHEC-bacterie op komkommers Spaans bedrijf | nu.nl/buitenland | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl Maar wij moeten ons niet druk maken: Spaanse EHEC-komkommers niet in Nederland | nu.nl/binnenland | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl Of toch wel?: 'Nederlandse komkommers onder verdenking' | nu.nl/binnenland | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl
ze weten nog niet met zekerheid wat de bron van die EHEC-besmetting is, maar ze verdenken nu spaanse komkommers (zoals ze eerder duitse tomaten verdachten, maar die zijn het blijkbaar niet). De komkommers in NL worden nu vaker en beter gecontroleerd dan ooit te voren. Tot nu toe is in NL nog niets gevonden. Ik durf ze dus met een gerust hart te eten.
Ik ga ze maar ff niet eten net dit gelezen en ik vervang ze wel door tomaten ofzo in de salade hihi 'Nederlandse komkommers onder verdenking' | nu.nl/binnenland | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl
Volgens mij is dit allemaal maar een storm in een glas water. Overigens hebben we het hier over de EHEC bacterie. 'Nederlandse komkommers onder verdenking' | nu.nl/binnenland | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl #edit: spuit elf door de bocht met het linkje
Weet iemand nog dat er een paar weken geleden antibiotica-resistente bacterieën zijn aangetroffen in Nederlandse radijsjes, tauge en nog wat groentes? En is er nog iemand die die ook links laat liggen, of zijn we dat alweer vergeten? Ben het wel eens met de storm in glas water opmerking.
Ik schaam mij diep, ik had hier nog niks over gehoord. Maar zo vaak eten wij ook niet komkommers. Dus ik laat het even om ze te kopen, totdat er weer goede berichten over komen.
Ik ben ook gek om komkommers maar vindt t ook best eng. Goed op de herkomst letten denk ik en dus geen spaanse komkommers meer eten.. En nu ook goed wassen en schillen en dan denk ik dat er niet veel aan de hand is. Maar als je er toch geen goed gevoel bij hebt moet je het ook gewoon niet doen!