ik laat ze even liggen, met name omdat ik zwanger ben... denk anderzijds wel dat het iddd een storm in een glas water is, maar veiligheid voor mn kindje boven alles kijk naar de mexicaanse griep.. vond ik ook overdreven, maar daar blijven de meningen ook over verdeeld.. ik heb toen wel extra opgelet met bepaalde dingen, maar niet extreem.. heb toen ook geen injectie gehaald... (toen was ik ook net zwanger..)
nou ik neem geen enkel risico en heb de komkommer die ik had weggegooid en voorlopig koop ik ze ook niet
Ohhhhh ik dacht al wtf.. Maare ben blij dat ik dit weet.. Peet heeft al sinds 3 weken terug last van zijn maag. de eerste week was niet door de komkommers hoor, denk te lage waardes T3 en T4 hormoon, maar die week heeft hij dus wel ongeveer 4 komkommers weg gewerkt en afgelopen week nog eens 2 á 3 Aangezien hij een schildklier ziekte heeft, Vanmiddag gaat hij bloedprikken dus als zijn waardes goed zijn even belletje naar de HA.
Ik persoonlijk kan me een beetje druk maken om de hype die er weer over is ontstaan. Als je ze gewoon wast/schilt is er helemaal niets aan de hand en kan er niets gebeuren. Dus mensen maken zich weer enorm druk, terwijl het toch logisch is dat je groentes wast ? Bovendien zijn er nu 10 mensen dood en een flink aantal ernstig ziek, maar het grootste gros heeft gewoon last er van als zijnde een goede buikgriep. De sterftegetallen voor griep zijn hoger. Ik eet ze dus nog wel (en lekker veel ook) en ik verwacht eigenlijk dat ze qua prijs nog wel flink gaan dalen door deze situatie
Pfff.... En nu is het weer niet zo: 'Besmette komkommer niet uit Nederland' | nu.nl/binnenland | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl Vermoeiend hoor. (Trouwens, bij mij speelt natuurlijk wel mee dat ik zwanger ben. Anders laat ik me echt niet zomaar gek maken.)
je moet ze echt goed wassen dus eerst schrobben en dan pas schillen maar ook tussendoor je eigen handen goed wassen want de meeste zieken zijn dus de vrouwen die ze klaarmaken (zijn toch nog vaak de vrouwen die koken) en die hebben dus de welbekende kruisbesmetting. ze haddne heth ier over tomaten sla en komkommers.. maar uit voorzorg mogen we nu op school niet eens meer verse spullen meegeven. erg irri dus. vriendje van me meisje mocht zijn worteltjes niet eens opeten op school. en woensdag met de bbq mogen we geen verse salades maken alleen maar spu dat eerst gekookt is geweest want bij 70 gr gaat de bacterie dood dus als je je komkommer meebakt moet het kunnen hoor
Ik was even helemaal in de war, ik woon in Spanje en dacht dat ik wel veilig komkommer kon kopen. Hier in Spanje worden langwerpige komkommers ´pepino Holandés´ (Hollandse komkommer) genoemd. Maar dat betekend dus helemaal niet dat hij afkomstig uit Nederland is wordt alleen maar mee bedoeld dat het de langwerpige komkommer is. (Je hebt hier ook korte augurk achtige komkommers)
ik blijf lekker komkommer eten. komkommer bakken kan wel maar is toch minder lekker. eerst moesten kinderen op school gezonder eten en dan eet je gezond(wortel) en mag het niet(door berichten die niet zeker zijn).
Ik sla toch liever even over aangezien ik zwanger ben. Neem het risico liever even niet. Dus voor mij nu even geen komkommer. Pas als de komkommer echt weer veilig is verklaard en er echt duidelijkheid is, eet ik weer komkommer.
o ik heb trouwens gister nog een ongeschilde gegeten, lekker snacken op een verjaardag, maar als ik over een paar dagen dood ben zal ik mn vriend wel even vragen om jullie te waarschuwen.