Was gister bij de AH en daar hing er een bordje bij met Hollandse komkommers.Normaal zou ik ze wel meenemen maar nu ik zwanger ben vind ik het toch ook een beetje eng. Heb ze dus maar laten liggen
ik heb ze weggegooid, net zoals de tomaten, daar werd op radio 1 dacht ik ook voor gewaarschuwd.... neem gewoon geen risico...
Er worden vandaag toch test resultaten bekend gemaakt? Of heb ik iets verkeerd gehoord? Weet t niet zeker, maar ik dacht zoiets op te vangen.
Op de site van RIVM staat dit : Is er in Nederland ook risico op de Duitse bacterie? In Nederland is het type bacterie dat in Duitsland de ziekte veroorzaakt bij controles van de VWA niet aangetroffen in vlees of groenten in Nederlandse winkels
ik neem ook geen risico's. mijn dochter is echt gek op komkommers, maar heb haar uitgelegd waarom we die nu weg gaan gooien. ze is 8, dus die snapte het wel, ze zegt, als ze weer goed zijn, dan kopen we ze wel weer.
ik zie dit als de zoveelste bangmakerij en massahysterie. zoals mijn 16 jarige dochter ookal opmerkte. dit speelt al maanden (wat waar is het was maanden geleden al bekend)maar je hoort er niemand over. nu is het een bericht beplaatst en iedereen meteen in alle staten. wij eten af en toe komkommer en blijven dat ook gewoon doen. gewoon wassen en schillen zoals altijd. anders hoef je niks meer te eten. de emsra ( ofzoiets )bacterie in kip. weer andere dingen in vlees. er vliegen allerlei virussen door de lucht, van gekke koeien tot dolle vogels en gestoorde kippen. de een zegt dat je je van tomaten kanker krijgt, nummer 2 zegt dat ze juist kanker voorkomen. de volgende zegt dat er bepaalde schimmels op champignons zitten. weer een ander zegt dat er allerlei schadelijks in brood zit enz enz enz. gewoon je gezond verstand gebruiken en hopen dat je geluk hebt en niks oploopt.
Ik eet al niet vaak komkommers, alleen in de sla tijdens de bbq. Maar goed die laat ik nu toch maar even staan. Ook al is er hier niks te vinden. Wil het risico liever niet nemen. Je weet het maar nooit he.
houden jullie er rekeing mee dat voordat iets uit de winkel gehaald wordt het bij de hoge pieten al weken zoniet maanden bekend is? het leed is dan allang geleden hoor. neem nu die kiptoestand van een jaar of wat geleden die ze uiteindelijk uit de handel hebben genomen. dat speelde ookal maanden hoor. er was al maandenlang "besmet"vlees geconsumeerd voordat ze besloten om het uit de winkels te halen. en die bacterie waar ik het zojuist over had.daar zijn regels voor gekomen. bepaalde dingen mogen niet meer in het voer voorkomen. weet je wat ze nu doen? ze laten het er door de dierenarts inspuiten,daar zijn namelijk geen regels voor en nu zit er nog meer in die kip dan voorheen. (overigens zijn andere landen daar veel strenger in) maar nederland is nederland hé. laksheid en gebrek aan controle en halve maatregelen en regels en top. en zo zijn er nog veeeeeeeeeeeeel meer dingen aan de hand waar wij niks van weten ( of willen weten misschien)
mee eens, ik sta er ook echt van te kijken dat er mensen zijn die hierom geen komkommers meer eten? Dat had ik echt nooit verwacht.
Ik eet ze wel maar heel gek, gisteren hadden we komkommer en weet dat die uit nederland komt, maar ik heb hem wel gewassen en goed geschild en weer gewassen. En toch vond ik het spannend om te eten, zeg savond nog tegen mijn vriend: Wat zijn de eerste verschijnselen Vind het dan toch wel eng eigelijk
Ik heb er 1 in de koelkast liggen maar durf er eigenlijk niet van te eten. Dus laat ik de komkommer maar even voor wat het is en geef ik me aan de watermeloenen.
Het valt me op dat veel mensen ze laten liggen, maar ik eet ze gewoon lekker op. even wassen en schil er af.
En als je dan eventueel, bij hoge uitzondering, besmet bent duurt het nog tussen de 3-10 dgn voor je ziek wordt... Geen angst hoor, ook in dit geval gaat het om goede hygiëne en dan kan er weinig tot niks gebeuren. Wassen en schillen, dan zijn de uitwerpselen er af en kun je gewoon lekker genieten van je komkommer.