vind ik ook, las vandaag in onze krant een heel artikel. Hier in de buurt zitten veel tomaten/komkommer telers en die zitten echt met de handen in het haar. Hele karren vol met komkommers die meteen vernietigd worden, omdat ze niet meer verkocht worden en ze niet zolang bewaard kunnen worden. De meesten hebben nog geld voor 2 weken om de kosten te dekken, daar zit je dan met een gezin...
offtopic...hey meis hoessie....mis je wel op onze forum ontopic over 3 weken vliegen we naar Tenerife...ik zal dus zeker daar geen komkommer eten.....duh...
Zeker twee gevallen van besmetting EHEC in Nederland | nu.nl/binnenland | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl mhm.....
Al dat gepraat over komkommers, ik krijg er trek van. Ik ga zo maar even wat halen, klein steuntje in de rug van de telers!
Hier geen komkommers sla en tomaten nu hoor. Genoeg groenten die ik kan koken/bakken en dan eet ik dat wel ff. Zolang ze niet precies weten waar de besmetting vandaan komt neem ik geen risico. Heb geen zin om doodziek te worden met zo'n kleine thuis..
en weer een hoop gezinnen de dupe en bedrijven om zeep vanwege een gerucht wat massahysterie veroorzaakt en wat al maanden speelt. toen at iedereen ze nog gewoon op en deze week "ineens" niet meer.
Ik ben getrouwd. Hey ehh weet jij wat een schildklier ziekte in houdt?? hij is nu een risico groep.. moet ieder jaar ook de griepprik halen en 1 komkommer?? maar daar maar 7 van he!! 2 weken geleden 4 stuks en vorige week 2 á 3.. En ja.. hij zit al te tobben met zijn schildklier ( te lage waardes) dus ja.. dan maak ik me wel zorgen ja!! Zeker omdat hij vandaag te horen heeft gekregen dat zijn doseren weer omhoog moet.. Wij worden ziek.. en kotsen even.. hij is ziek en zijn hele lijf is zwaar uit balans wat hem ongeveer 1.5 week kost om normale spijsvertering te krijgen en normale ontlasting. dat ik die komkommers eet zal me een biet zijn.. ik mankeer niks ( zover ik weet ) maar bij mijn man is het net een ander verhaal. Ga anders maar even googelen wat een schildklier ziekte inhoudt.. let wel te trage schildklier.
Hier ook.. Ik vind het gewoon een beetje 'eng' om ze te eten. Stom eigenlijk. Het lijkt Amerika wel, als genoeg mensen zeggen dat iets zo is gaat de rest er ook in geloven Ik wist ook niets van die komkommers af, maar zaterdag bij het boodschappen doen wees een oud vrouwtje me er op toen ze me 2 komkommers in mn karretje zag leggen.. Ik had toen nog zoiets van, och, het zal wel meevallen, maar ze liggen nu nog steeds onaangeraakt in de koelkast..
Off-topic: komkommers kun je beter buiten de koelkast bewaren, dan blijven ze veel lekkerder! (in de koelkast worden ze zo slap.) Geldt ook voor tomaten.
Nederlandse groente vrij van EHEC-bacterie | nu.nl/binnenland | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl kom dames, nú naar de winkel en komkommers kopen! help de telers de zomer door... (en die arme spanjaarden dan, die hebben het economisch nog even ietsje zwaarder dan wij hier, en zij hebben het in de ogen van het publiek 'gedaan' met die komkommers.)
Ik was ook al aan't denken om er te kopen, want ze kosten nu echt 2 keer niks. Door m'n allergie kan ik geen rauwe groenten eten, maar komkommersoep is heerlijk!! En gekookt is toch de bacterie dood moest ze erop zitten. Weet iemand of dat ook geldt met stomen? M'n zoontje heeft erg graag komkommer in z'n groentepap.
Recept! Nog nooit een lekkere komkommersoep gegeten, dus ik ben benieuwd! Stomen = verhitten, dus dan zou die bacterie ook dood moeten zijn.
Als het de komkommers toch niet waren, vraag ik me af wat het wel is. Ik vind het toch best wel eng als je kijkt hoeveel mensen er besmet zijn.
Ik ben met pijn en moeite zwanger geraakt, dus heel logisch lijkt me dat ik dan liever geen enkel risico neem. Is dat dan zo raar? De meeste groenten (tomaat, paprika) kun je trouwens prima verhitten voor door de warme maaltijd. Daar heb ik dan geen moeite mee. Maar rauwe groente? Daar ben ik logischerwijs dus erg voorzichtig mee.