grappig om te zien, jij doet, net als ik, boodschappen bij de Lidl en bij een andere supermarkt. Fris en melk koop ik er ook altijd. Maar smeerboter, koffie en nog meer zaken, wil ik dan toch weer van blue band en senseo hebben.
Dat doe ik nou echt nooit mijn ouders een schoonouders hebben dit soort dingen ook nooit in de koelkast staan... Maar in de snackbar staat bijvoorbeeld toch ook gewoon de ketchup en mayo op de toonbank, en niet in de koelkast? En wat zou er met chocopasta of pindakaas gebeuren als het in een gewone kast staat dan, volgens jullie? Bij mij gebeurt er namelijk niks vreemds.... (in de zin van schimmel, andere smaak, smelten ofzo)
pindakaas enz heb ik ook niet in de koelkast staan, maar in mayo enz. zitten ingredienten die wel in de koelkast bewaard moeten worden. (eieren,yoghurt e.d.)
zolang het nog niet open is gemaakt zet ik alles in de kast, als ik dingen open heb gemaakt dan ligt het eraan of het in de koelkast moet of dat het koel bewaard moet blijven.. Bij mij in de kelder is het ook niet echt koel, maar wel donker en ik zet het dan gewoon in de kelderkast hoor. jam zet ik wel altijd in de koelkast (mits open gemaakt dan) ketchup, curry zet ik ook in de kast, maar knoflooksaus of wiskeysaus zet ik wel in de koelkast!
pindakaas en chocopasta staat bij mij ook gewoon in me keukenkastje, gebeurt idd niks, kan het zeker wel een half jaar laten staan.. als ik een pot augurken/zilveruitjes/appelmoes/olijven heb open gemaakt die gaan daarna wel de koelkast in..
ik bewaren ketchup/mayo/fritessaus ed. nooit in de koelkast, vroeger thuis werd dat ook nooit gedaan. Hier is het ook zeker 25 graden in de zomer haha. hele dag de zon die in me keuken/woonkamer brand (geen ramen die open kunnen). Dat iets in de supermarkt niet gekoeld staat wil niks zeggen, houdbare melk staat ook niet gekoeld maar die moet na openen toch echt de koelkast in. Alleen heb ik met sauzen nooit problemen gehad is nog nooit bederft dus laat t lekker zo. Ik hou niet van een volle koelkast. Heb de koelkast trouwens net helemaal schoongemaakt door dit topic haha. Alleen geen camera om een foto te maken
ik heb wel met pindakaas en choco (vooral op vakantie) als het warm is dat het vet of de olie komt bovendrijven. Als je ze in de koelkast zet wordt het veel te hard om te smeren.
ik eet hem niet als hij niet gekoeld is hoor. bij mijn ouders eet ik hem nooit. ik heb nooit last van randjes ofzo. nu eten wij geen gewone mayo, amar slasaus of fritessaus voor de lijn. misschien scheelt dat wel.
Haha nee, schnitzel aardappelkroketjes en stoomgroenten (maar die zitten in de vriezer ) Ik heb trouwens vaak groentes in de diepvries, in van die zakken. Bloemkool en broccoli, champignons. Gebruiken jullie dat ook? Vind het wel handig!