Ik wil ook het recept of anders google ik wel even. Kom op meiden. Kopen die komkommers (en andere groenten). Desnoods pleur je ze daarna in de prullenbak wat mij betreft.
dank je wel, erg lief van je. dat de prijs erg verschilt per dag is iets wat altijd lastig is (zeker als je ziet wat de tuinder krijgt normaal gesproken en waarvoor hun waar in de winkel ligt) maar nu heeft mijn man voor het eerst in zijn leven geen flauw idee of de honderden kilo's tomaten die hij vandaag geoogst heeft wel opgehaald worden. ik vind het echt triest dat hollandse telers zich aan een miljoen regels moeten houden en nu alles kunnen verliezen terwijl ze er niks mee te maken hebben. Onze buren zijn paprika telers en hebben al 3 jaar op rij dat het meer kost om een paprika te oogsten dan dat ze krijgen bij verkoop, zij hebben dus geen enkele reserve meer en ik weet niet of de mensen bij ons in de straat 2 x paprika 1 x tomaat deze crisis nog door kunnen komen
Als ik niet zwanger was dan zou ik het niet zo'n probleem vinden maar ik neem nu toch liever het zekere voor het onzekere en eet ze maar even niet. Tja waarschijnlijk is er niks aan de hand maar toch he..
Oh dat is toch verschrikkelijk. Groente en fruitprijzen zijn idd altijd al heel wisselend. En ook ik juich hoor als ze lekker goedkoop zijn, maar als ik dit dan lees......
Heb ik vandaag dus ook gedaan.. Ik lust zelf geen komkommer en Lenn is er ook niet gek van.. Enkele keer bij een BBQ met de buren ofzo voor een lekkere salade, maar verder halen we dus nooit komkommers.. Maar zag gisteravond (of vanmorgen?) een stukje op het nieuws over de telers in NL die er dus problemen van ondervinden.. Heb er 3 gehaald, zo duur zijn ze niet.. Verder vandaag paprika en tomaten gehaald voor door de spaghetti (normaal gebruik ik een groentepakket) vind het zo sneu! Als ik ze wel zou lusten zou ik ook geen komkommers eten trouwens.. Maar puur vanwege mijn zwangerschap.. Liever geen risico zeg maar..
ik ben ook zwanger en neem geen onnodige risico's maar komkommers eet ik dus gewoon(goed wassen en schillen). de nederlandse zijn goedgekeurd dus snap niet waarom gezonde mensen moeilijk doen. vandaag had ik het er over met de verloskundige en ze vond dat ik het gewoon kon eten zoder dat ik er problemen van zou krijgen. ik snap dat sommigen het risico niet durven te nemen maar dan kun je eigenlijk niks meer eten.
Weet iemand of er verschil is met biologische? Die zijn toch sowieso niet bespoten, of is dat de kwestie niet?
de hollandse komkommers (en tomaten ) mogen sowieso niet bespoten worden maar zijn aan heel veel regels verbonden
Ik ben er een soort van verslaafd aan, plakjes met aromat haha! Ik schil ze netjes, misschien verschilt het per regio? Geen idee, maar ze zijn wel lekker...
Ik haal ze bij boer Jochum vandaan, sowieso al het fruit en groente. Dan weet ik waar het vandaan komt. Dus ja, hier wordt het nog wel gegeten. Maar niet door mij, ik vind ze echt smerig.
Komkommersoep 1 komkommer 1 dikke aardappel 1 ajuin Alles schillen en wassen, in stukjes snijden en in een ketel doen. Groenten onder water zetten. Even laten doorkoken, mixen, kruiden naar smaak en klaar. Heel simpel en zo lekker!! Moet wel zeggen dat m'n man geen komkommer lust en de soep is maar een tas of 2 dus ideaal voor hier.