De Taartdozen deel 2

Discussion in 'Algemene clubs' started by Natasja, Jul 4, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    Je kan het gewoon met beide vullen, maar je moet de taart wel in de koelkast houden met bbr. Je kan hem er niet al te lang uit houden.
    Afsmeren moet je gewoon altijd met botercreme doen, bbr is alleen om te vullen.
    Veel succes met de taart!
     
  2. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    Erg leuk taartje! Goed gelukt voor een eerste boltaartje:)

    Ik ga vandaag beginnen aan de taart voor mijn mams, ze wordt 65 woensdag en wilde graag een vierkante taart hebben. Ik heb nog nooit een vierkante taart gemaakt dus wordt spannend.
    Het is toch rotweer vandaag en mn vriend is ziek dus kan ik wel alvast wat dingen maken.
     
  3. silvia009

    silvia009 VIP lid

    Feb 13, 2009
    6,514
    0
    36
    Partime werkende moeder en echtgenote
    twente

    Dank je wel voor je snelle antwoord ;)
    Nog een klein vraagje... is het dan een laag bbr en een laag aardbeien? normaal doe ik botercreme op een zijde en andere zijde aardbeivulling en de 2e laag hetzelfde....
     
  4. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    Ik snap niet helemaal wat je bedoelt...snap niet wat je met zijdes bedoelt?
    Als je je taart vult dan snij je hem eerst 2x dan heb je dus 2 lagen om hem te vullen. Dan kijk je wat je boven en onderste vulling wil. Als je het echt goed wil doen dan spuit je een dijkje botercreme en doe je daarna pas de vulling en als je gevult hebt kan je de gehele taart afsmeren met botercreme en daarna de mp of fondant erop doen.
     
  5. silvia009

    silvia009 VIP lid

    Feb 13, 2009
    6,514
    0
    36
    Partime werkende moeder en echtgenote
    twente
    Dank je wel..
    ik heb het een beetje onhandig opgeschreven ben ik bang :S

    inderdaad de taart 2x snijden en dan heb je 2 lagen maar elke laag heeft een onderkant en een bovenkant net als een boterham zeg maar.
    op de workshop deden we op de bovenste "snee brood" de botercreme en op de onderste "snee" de vulling... dan die twee op elkaar dat was de 1e laag en dan de 2e laag precies hetzelfde als de 1e laag.....
    dan had je dus op elke laag boter + vulling.....

    hoop dat ik het nu duidelijker uitleg hihihi sorry hoor
     
  6. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    Dank je nu snap ik het, hmm dat heb ik echt nog nooit gehoord of gelezen, maar goed het kan wel. Ik doe dat nooit, de foto die ik gepost heb, zie je die leegte zeg maar bij de randen? Ik heb geleerd daar dus een dijkje botercreme te spuiten, zelf doe ik het meestal niet.
     
  7. silvia009

    silvia009 VIP lid

    Feb 13, 2009
    6,514
    0
    36
    Partime werkende moeder en echtgenote
    twente
    hihi ok dank je wel.. denk dat ik dan een laag vul met bbr en de 2e laag met de aardbeien ;)
     
  8. angelbaby

    angelbaby Fanatiek lid

    Jun 11, 2007
    1,883
    0
    0
    juf bovenbouw
    Noord-Brabant
    Ik heb pas een taart gevuld met aardbeien en bbr en deed wel beide in iedere laag. Dus biscuit, dijkje bc, aardbeien daartussen en dan een laagje bbr erop, dan weer biscuit en de volgende laag weer zo. Dan afsmeren met bc. Wij vonden hem erg lekker.

    Leuk boltaartje!
     
  9. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    Jan 10, 2010
    1,985
    0
    0
    ik heb de vorige keer de taart maar 1x doorgesneden ee laag bankerbakkersroom en een laag chocolademouse toen de toplaag erop en gietfondant eroverheen..

    Maar je moet dus de taart "perse" 2x doorsnijden en vullen ??
     
  10. angelbaby

    angelbaby Fanatiek lid

    Jun 11, 2007
    1,883
    0
    0
    juf bovenbouw
    Noord-Brabant
    Nee hoor, dat moet niet. Alleen het is wel gebruikelijker dan maar 1x. Sommige snijden hem ook wel 3x door. Het is net wat jij fijn en lekker vindt.
     
  11. mik25

    mik25 VIP lid

    Sep 12, 2007
    14,563
    0
    0
    kapster
    op een roze wolk
    ik snijdt hem altijd drie keer door. twee keer dezelfde vulling en bovenine altijd jam.
     
  12. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    Nov 17, 2008
    9,362
    2
    0
    Ik heb nog even een vraagje over het snijden:

    Ik krijg het dus nooit recht... Of ik het nu met een mes doe of een taartzaag hij loopt altijd wat scheef :O Dat zie je uiteindelijk niet in het geheel maar het is natuurlijk niet zo netjes...
    Heeft iemand er een tip voor ?
     
  13. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ook als je met een taartzaag snijdt? Zet je die wel op je werkvlak dan, met de pootjes?
     
  14. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    Nov 17, 2008
    9,362
    2
    0
    Ja ook met de taartzaag lijkt het wat ongelijk (maar het kan ook wel gewoon zo lijken ? )
    Ik zet hem op het werkblad en zaag hem er doorheen....

    Maar misschien dat ik onbewust dan toch dat ding wat op til ofzo ?
    Of zal mijn taart gewoon in zijn geheel scheef zijn dat het lijkt alsof mijn lagen scheef zijn ?
    (al is het mij nog nooit opgevallen dat de taart scheef is ofzo )
     
  15. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    Ik kan ook nog steeds niet recht snijden ook niet met een taarzaag.
    Met een gewoon broodmes gaat het nog wel, maar met de taartzaag is het echt ellende...
     
  16. silvia009

    silvia009 VIP lid

    Feb 13, 2009
    6,514
    0
    36
    Partime werkende moeder en echtgenote
    twente
  17. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    Nov 17, 2008
    9,362
    2
    0
    Silvia: mooi taartje :)

    Nog even een vraagje: Maken jullie ook opdracht taarten en zo ja vragen jullie dan een prijs per persoon of per taart maat ?
    Ik zit zo erg te stoeien met de prijzen!

    Ik vraag in principe per persoon maar wat is nu normaal ?
    Omdat ik nog niet zo lang bezig ben vraag ik voor een standaard taart 1,00 per persoon... Bij een stapel 1,10 p.p en dan 1,50 stapelkosten erbij. Dit is met standaard vulling en voor kennissen / collega's etc.
    Maar nu kreeg ik ineens mail van een wildvreemde die een stapeltaart voor 40 - 50 personen wilde en daar heb ik aangegeven 1,20 per persoon (+ 1,50 stapelkosten) vinden jullie dat redelijk ?
     
  18. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    Ik ben met mijn prijzen sinds juni omhoog gegaan, ik vraag per persoon. Maar ik denk ook dat het er aan ligt hoe lang je bezig bent en wat je aflevert.
    Ik ken wat dames die meer vragen dan ik, maar die maken ook echte kunstwerken (en zijn nog maar een paar maanden bezig). Dan snap ik het wel.
    Zelf vraag ik een redelijke prijs, iemand bij wie ik mijn workshop had gevolgd en zelf al meer dan 10 jaar bezig is vond zelfs dat ik te weinig vroeg:) dus vandaar dat ik mijn prijs per juni omhoog heb gedaan.

    Ik zou dus zelf kijken hoeveel je vind dat je kan vragen. Zijn je taarten prachtig en heb je er veel werk in zitten, vraag je wat meer. Vindt je dat je zelf nog beter kan en ben je nog niet zo lang bezig, vraag je eerst wat minder, je kan altijd nog omhoog:).
    Tenminste zo heb ik het gedaan..
     
  19. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    Mooi taartje hoor, hij zal vast lekker smaken:)
     
  20. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    Jan 10, 2010
    1,985
    0
    0
    denk dat ik morgen toch een mix ga halen, de jamin hier heeft nu ook spul, wil voor zaterdag een tietentaart maken voor mn vader dus zit wel wat haast achter dan met oefenen..

    Hoop dat mn oven dan een keer meewerkt en nu niet de bovenkant verbrand en de binnenkant rauw blijft...:(
     

Share This Page