Had zaterdag ook even gekeken bij de Jamin, maar ik vond hem wel echt duur. Net als de Pipoos trouwens. Voor een keer kan dat natuurlijk als je echt snel iets nodig zou hebben, maar anders bestel ik liever of rijd ik wat verder. Ik vraag ook per persoon en dan kijk in op de leukste taarten in de tabel hoeveel stukjes zij bij de maat taart hebben staan.
ja klopt een zak mix is bijna 7 euro, is idd wel prijzig, maar met zelf receptje mixen gaat het steeds mis en das ook zonde, en bestellen heb k het niet zo op..
Maar zo te horen doet jouw oven gewoon raar, dus ik hoop dat dat goed komt dan! Bij de mix helpt het wel om de eieren even een paar minuten in warm water te leggen voor je ze door de mix doet en gaat kloppen. En goed lang kloppen, minstens 10 minuten: hoe luchtiger, hoe luchtiger en hoger je kapsel ook
De truc met de taartzaag is wel om niet te snel te willen. Vooral het begin even heel rustig doen, want als je dat te snel wilt, dan druk je de taart erg in en krijg je idd wel scheve toestanden. En idd opletten dat je de pootjes op je werkblad laat staan
Maar alles moet toch altijd op kamertemp zijn? Ik haal mijn eieren er vaak s ochtends al uit en dan maak ik in de middag de taart. Alleen als ik haast heb leg ik ze even in warm water. @rnate succes! Wat vraagt de Jamin dan? Heb zelf eigenlijk nog nooit gekeken daar. Ik krijg vandaag weer een bestelling leuk met allemaal nieuwe dustkleurtjes en 2 nieuwe uitstekers.
ik heb een electrische oven met temperatuur (normaal zikjn het volgens mij standen), appeltaarten lukken wel altijd maar gewone cakes mislukken hier heb het idee dat ie te snel warm word, dus wil em gewoon laag instellen met de biscuit en dan langzaamaan omhoog. Volgend mij betaal je hier voor een zak mix (1kg) van Funcakes 6,79.. Moet de mix echt geklopt worden tot je dijkjes uit kan trekken of goed schuimig is ook genoeg ??
Ik had vorige week een bepaalde plunger gekocht voor 7,95 en diezelfde hing bij Jamin voor 12,95. Scheelt gewoon 5 euro!!! Ben ik net bij een taartenwinkel geweest voor kartonnen en dozen en rode fondant. Kom ik thuis, zie ik mijn lege Bakels emmer staan. Ben gewoon de gewone fondant vergeten! Echt stom... Morgenavond dan maar weer op pad. Wilde eigenlijk al een taart bekleden en invriezen voor het weekend. Overweeg nu of ik hem dan zal bakken en wel al vullen en afsmeren en dan in de vriezer... Iemand dat ooit gedaan?
@ angel... neen nog nooit gedaan.. heb zelfs nog nooit iets ingevroren... maar ik denk dat het wel moet kunnen.. al denk ik persoonlijk wel dat het de maskeerlaag zal uitdrogen..
Had net ineens een ingeving om koekjes te maken Had de basisingredienten in huis en moest nog marsepein opmaken. Hier het resultaat ! Wel grappig voor een eerste keer. Koekjes met lemoncurd en marsepein !
ik heb ook een elek. oven met temperatuur, maar bij mij gaat het wel goed! duurt alleen megalang voor hij op temp is en moet vaak 5-10minuten langer erin laten staan dan op verpakking staat
inderdaad duur dan ja, ik betaal voor funcakes 4,15 en voor TS cakes (wat volgens mij uiteindelijk hetzelfde is) 3,95 . gelijk even een vraagje: Ik vorige week een mould gehaald - de parels waren op, dus heb ik een snoer met roosjes gehaald, lijkt wat op de parels. Ik heb hem ingesmeerd met een heel klein beetje crisco - en daarna de marsefond (mix marsepein+fondant) er in proberen te doen, maar pffff ik kreeg het er niet eens fatsoenlijk IN . Bleef een béétje aan m'n handen plakken en daardoor kwam het er gelijk weer uit. M'n handen waren echter ook ingesmeert met crisco. Ik had begrepen dat je het overtollige weg moest halen met een zacht mesje - maar zover kwám ik niet eens... Iemand tips? Wel of niet insmeren? En marsepein of juist fondant proberen? (nu had ik dus een mengsel - dat vind ik verder het fijnste) .
Taartje van afgelopen weekend, m'n tante werd 62, dus een goed excuus. Inhoud: Citroen kwarktaart + zwitsere room Hij is niet zo heel strak - maar ik vond hem nog mooi gelukt voor de eerste keer met m'n mat En ook over de roosjes was ik wel tevreden. Leuke van zo'n mat is toch wel dat je helemaal niet heel veel hoeft te doen, om al een mooie taart te krijgen zeg Bekijk bijlage 157328
ik heb er ook net op gegoogled... volgens mij wel. Ik heb het alleen hier nog niet gevonden (in de Plus) . Eerst maar eens kijken of ik het lust en dan komt zelf maken misschien nog wel..
Het is een vulling die wel wat jamachtig is, maar het is geen jam http://www.deleukstetaarten.nl/recept/46/Lemon+Curd/
Mooi Athina. Erg leuk met die mat. Ja lemoncurd is een soort marmelade ofzo, volgens mij is het engels. Als jam is het te zoet op een boterham hoor! Ik haal het bij de appie. Hier bij de plus hebben ze het ook niet. Het staat wel bij de jammen en marmelades.