mijn vlos zei: 99 keer gaat het goed met rauwmelkse kazen. maar áls het fout gaat, gaat het goed fout en heb je een doodgeboren kindje. dus ja, het gaat meestal goed en in Frankrijk ook. maar persoonlijk neem ik het risico echt niet hoor, je zou maar die 1% zijn!!!!!
Parmezaanse kaas is een harde kaas en mag je dus ook eten als ie gemaakt is van rauwe melk. De listeriabacterie kan alleen overleven in een vochtige omgeving.
Hahahahahahhha, zie je me al staan, LOL ! Nee, dan doe ik het met mijn elleboog, of ik doe mijn mouw over mijn hand (wat een freak hè )...
Gelukkig wel zeg, anders zou ik gek worden Vorige zwangerschap vrat ik gewoon zo'n hele punt op in 2 dagen hahaha ben benieuwd wat ik deze zwangerschap extreem lekker ga vinden
Ik had hier gister toevallig een hele discussie over me mijn collega's. Omdat ik voormezelf een maatlijd salade met geitenkaas bij de AH had gekocht. Nou alle dames in de stress dat ik dit niet mocht eten. En ik bleef maar volhouden van wel. Nou is dit me eerste kindje, en hun al doorgewinterde moeders. Dus begon toch beetje te twijfelen. Toen heb ik gewoon de klantenservice van de AH gebeld. Deze zeiden het volgende: Alle kazen, kaassoorten of produkten waar kaas in zit verwerkt. Zijn veilig voor de zwangere vrouw of jonge kinderen. AH let daar speciaal op. Is er een uitzondering staat het groot, meestal met een aparte sticker aangegeven op het produkt. Dus ik eet lekker me kaasjes en geitenkaas van de AH heerlijk!!!!
en ik de afgelopen 38 weken geen brie gegeten!!! grr vanmiddag ga ik dus nogh brie kopen... jummie heb er zin in!!!
Ik kan er zo gelukkig van worden als ik een kaasje in mijn handen heb bij de supermarkt waar op staat 'au lait pasteurise'.. Mijn laatste ontdekking was die verschrikkelijke stinkende camembert "La Rustique" waar dat met koeienletters (grappig want het komt ook van de koe hihihi) op staat...zo gelukkig zucht..
Inderdaad, het is niet allemaal gepasteuriseerd. Harde kazen schijnen wel te mogen, maar de meeste zachte kazen uit het versvak daar staat niets op en reken maar niet dat de puber die er achter staat die informatie kent. Lekker onhandig voor de mensen die daar wel op willen letten. Zelf vind ik de 'verboden lijst' een beetje overtrokken, vooral nu er allemaal dingen op komen die in mijn ogen nergens op slaan. Zoals al gezegd wordt: Je moet eens een deurklink vastpakken! Uit onderzoek blijkt dat je beter aan een toiletbril kunt likken dan aan een deurklink met het oog op bacteriën. Het valt me op dat sommige zwangere vrouwen zo in de stress schieten omdat ze alles willen mijden, dat ze er zo ongeveer een dwangneurose van krijgen, inclusief na alles wat je doet handen wassen. Terwijl er ook algemeen bekend is dat als je te hygiënisch bent, dat een nadelig effect heeft op je weerstand. Veel kinderen zijn tegenwoordig allergisch omdat we ze alles verbieden en ze continu hun handen laten wassen. Persoonlijk let ik wel op dat ik geen alcohol gebruik, oplet met medicijnen, uit de buurt blijf van rokerige ruimten en geen rauw vlees en ongepasteuriseerde kaas eet. Ook met cafeïne let ik op, maar niet overdreven. Een biefstuk die nog net wat roze middenin vertoont eet ik gewoon op hoor en ik ga ook niet ineens overdreven handen wassen of etiketten checken. Onze moeders wisten van niets en wij zijn er ook allemaal.
Het kan idd ook allemaal TE hoor. Maar idd geen rauw vlees,melk,ei etc is wel handig. Ik kwam, toen ik zwanger was, er pas met 30wkn en heel wat toastjes verder achter dat voorverpakte zalm helemaal niet mocht hahha. Lekker handig. En zo wel meer dingen trouwens waar ik niet bij heb nagedacht (las tijdje terug iets over softijs, dat je het alleen bij een echt goedlopende zaak moet halen ivm bacterien) Je mag bijvoorbeeld ook niet teveel leverproducten eten, nou daar hield ik me opzich wel aan alleen niet overdreven zeg maar. Ik at niet elke dag leverproducten en als ik het dan eens at zal het vast meer zijn geweest dan 8???gram. Moet allemaal wel een beetje leuk blijven. Ik denk dat wanneer je gewoon je gezonde verstand gebruikt je al een heel einde komt.
Heb de laatste tijd ook meer brie op dan normaal, moet toch wat op mijn brood . Ben normaal nogal van de rosbief en de filet. Maaruh, ik hoorde iemand over rauw vlees en listeria. Ik dacht altijd dat rauw vlees niet mocht ivm toxoplasmose?! Niet dat het er toe doet, eet het nu toch niet, maar was even benieuwd. Moet trouwens steeds lachen om de lik-opmerkingen
Ik heb het even gegoogled en je hebt gelijk. Toxoplasmose kun je krijgen van rauw vlees en listeria van bijv. rauwmelkse kazen.
Wat goed Mermaid. Nouja, we houden het hoe dan ook nog even vol! Ik overdrijf echt niet, heb laatst stiekem zelf een nipje rose genomen, gewoon voor de smaak. Maar ga ook niet bewust risico lopen!
listeria zit niet ín fruit of groenten, maar op de schil/buitenkant dus wat je zegt is echt onzin. goed wassen en schillen als het kan is voldoende. Bij gesneden groenten/fruit kan er wel listeria ontstaan als je het te lang in de koelkast bewaart dus daar dan wel weer een beetje mee oppassen.
dit vind ik nou altijd zo'n flauwe opmerking net zo iets als: mijn opa heeft altijd gerookt en is nog kerngezond. je weet toch ook wel dat de kans dat je iets oploopt superklein is maar wat iemand anders al zei ALS je het oploopt zijn de gevolgen groot. en ja vroeger gingen er zeker baby's dood aan listeria ook al waren het er weinig. en laatst las ik nog een verhaal van een leeftijdsgenootje die een ernstige oogafwijking heeft doordat ze in de buik van haar moeder toxoplasmose heeft opgelopen.
Toen mijn moeder zwanger was van mij moest ze van haar duitse arts elke dag levertjes eten, omdat ze te weinig vitamine A had. En nu mag je 1 boterham per dag geloof ik met pate hahaha
Op zich is het goed om je aan de leefregels te houden, om zo toxoplasmose of listeria tegen te gaan. Helaas zijn de regels niet erg bekend en krijg je daardoor van die Indianen verhalen zoals je mag geen zoute haring eten of je mag geen brie eten. Dat je het zelf niet eet, prima, maar ga geen onzin aan andere mensen verkopen. Valt me trouwens op dat veel mensen sowieso geen idee hebben waar hun eten vandaan komt, bijvoorbeeld dat tropische vissoorten bij de visboer `vers` zijn en dus niet ingevroren geweest. Hoe wil je die vis hier niet ingevroren vers krijgen vanuit Azie?
Euh, ook in de Noordzee gevangen vis wordt direct ingevroren hoor. En óók de gerookte zalm van de visboer zat vacuüm verpakt. Het gaat erom dat bacteriën lekker delen bij een gemiddelde koelkast-temperatuur. Daar zit dus direct ook het verschil bij de vis van de visboer die veel kouder wordt bewaard de supermarktvis die al een weekje in de koeling bacteriën ligt te kweken. Anyway, 't is maar hoe gek je jezelf wil maken.