De Taartdozen deel 2

Discussion in 'Algemene clubs' started by Natasja, Jul 4, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. angelbaby

    angelbaby Fanatiek lid

    Jun 11, 2007
    1,883
    0
    0
    juf bovenbouw
    Noord-Brabant
    Had zaterdag ook even gekeken bij de Jamin, maar ik vond hem wel echt duur. Net als de Pipoos trouwens. Voor een keer kan dat natuurlijk als je echt snel iets nodig zou hebben, maar anders bestel ik liever of rijd ik wat verder.

    Ik vraag ook per persoon en dan kijk in op de leukste taarten in de tabel hoeveel stukjes zij bij de maat taart hebben staan.
     
  2. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    Jan 10, 2010
    1,985
    0
    0
    ja klopt een zak mix is bijna 7 euro, is idd wel prijzig, maar met zelf receptje mixen gaat het steeds mis en das ook zonde, en bestellen heb k het niet zo op..
     
  3. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Maar zo te horen doet jouw oven gewoon raar, dus ik hoop dat dat goed komt dan!
    Bij de mix helpt het wel om de eieren even een paar minuten in warm water te leggen voor je ze door de mix doet en gaat kloppen.
    En goed lang kloppen, minstens 10 minuten: hoe luchtiger, hoe luchtiger en hoger je kapsel ook :)
     
  4. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    De truc met de taartzaag is wel om niet te snel te willen. Vooral het begin even heel rustig doen, want als je dat te snel wilt, dan druk je de taart erg in en krijg je idd wel scheve toestanden.
    En idd opletten dat je de pootjes op je werkblad laat staan :)
     
  5. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    Maar alles moet toch altijd op kamertemp zijn?:) Ik haal mijn eieren er vaak s ochtends al uit en dan maak ik in de middag de taart.
    Alleen als ik haast heb leg ik ze even in warm water.

    @rnate succes!

    Wat vraagt de Jamin dan? Heb zelf eigenlijk nog nooit gekeken daar.
    Ik krijg vandaag weer een bestelling:D leuk met allemaal nieuwe dustkleurtjes en 2 nieuwe uitstekers.
     
  6. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    Jan 10, 2010
    1,985
    0
    0
    ik heb een electrische oven met temperatuur (normaal zikjn het volgens mij standen), appeltaarten lukken wel altijd maar gewone cakes mislukken hier:p heb het idee dat ie te snel warm word, dus wil em gewoon laag instellen met de biscuit en dan langzaamaan omhoog.

    Volgend mij betaal je hier voor een zak mix (1kg) van Funcakes 6,79..

    Moet de mix echt geklopt worden tot je dijkjes uit kan trekken of goed schuimig is ook genoeg ??;)
     
  7. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    Sep 16, 2008
    16,607
    7
    38
    Mars
    :$ zo duur?! Ik betaal bij creacake 4,25 voor 1kg funcakes
     
  8. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    Jun 8, 2008
    3,424
    48
    48
    thuis
    bij de meesten betaal je 4.25 euro voor kilo biscuit.. bij sommigen zelfs nog minder
     
  9. angelbaby

    angelbaby Fanatiek lid

    Jun 11, 2007
    1,883
    0
    0
    juf bovenbouw
    Noord-Brabant
    Ik had vorige week een bepaalde plunger gekocht voor 7,95 en diezelfde hing bij Jamin voor 12,95. Scheelt gewoon 5 euro!!!

    Ben ik net bij een taartenwinkel geweest voor kartonnen en dozen en rode fondant. Kom ik thuis, zie ik mijn lege Bakels emmer staan. Ben gewoon de gewone fondant vergeten! Echt stom... Morgenavond dan maar weer op pad.

    Wilde eigenlijk al een taart bekleden en invriezen voor het weekend. Overweeg nu of ik hem dan zal bakken en wel al vullen en afsmeren en dan in de vriezer... Iemand dat ooit gedaan?
     
  10. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    Jun 8, 2008
    3,424
    48
    48
    thuis
    @ angel... neen nog nooit gedaan.. heb zelfs nog nooit iets ingevroren... maar ik denk dat het wel moet kunnen.. al denk ik persoonlijk wel dat het de maskeerlaag zal uitdrogen..
     
  11. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    Oct 1, 2008
    7,728
    0
    0
    Had net ineens een ingeving om koekjes te maken :D
    Had de basisingredienten in huis en moest nog marsepein opmaken. Hier het resultaat ! Wel grappig voor een eerste keer.
    Koekjes met lemoncurd en marsepein !
     
  12. guppekop

    guppekop VIP lid

    Aug 28, 2009
    13,271
    1
    0
    varend op schip
    ik heb ook een elek. oven met temperatuur, maar bij mij gaat het wel goed! duurt alleen megalang voor hij op temp is en moet vaak 5-10minuten langer erin laten staan dan op verpakking staat
     
  13. Athina

    Athina VIP lid

    Oct 31, 2007
    23,848
    3,364
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    inderdaad duur dan ja, ik betaal voor funcakes 4,15 en voor TS cakes (wat volgens mij uiteindelijk hetzelfde is) 3,95 .

    gelijk even een vraagje: Ik vorige week een mould gehaald - de parels waren op, dus heb ik een snoer met roosjes gehaald, lijkt wat op de parels.
    Ik heb hem ingesmeerd met een heel klein beetje crisco - en daarna de marsefond (mix marsepein+fondant) er in proberen te doen, maar pffff ik kreeg het er niet eens fatsoenlijk IN . Bleef een béétje aan m'n handen plakken en daardoor kwam het er gelijk weer uit. M'n handen waren echter ook ingesmeert met crisco.

    Ik had begrepen dat je het overtollige weg moest halen met een zacht mesje - maar zover kwám ik niet eens... Iemand tips?
    Wel of niet insmeren? En marsepein of juist fondant proberen? (nu had ik dus een mengsel - dat vind ik verder het fijnste) .
     
  14. Athina

    Athina VIP lid

    Oct 31, 2007
    23,848
    3,364
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Taartje van afgelopen weekend, m'n tante werd 62, dus een goed excuus. Inhoud: Citroen kwarktaart + zwitsere room

    Hij is niet zo heel strak - maar ik vond hem nog mooi gelukt voor de eerste keer met m'n mat :) En ook over de roosjes was ik wel tevreden. Leuke van zo'n mat is toch wel dat je helemaal niet heel veel hoeft te doen, om al een mooie taart te krijgen zeg :)

    View attachment 157328
     
  15. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    Mar 27, 2008
    8,128
    1,682
    113
    Leuk! Wat ik me wel afvraag: wat is toch lemoncurd? Is dat citroenjam ofzoiets?
     
  16. Athina

    Athina VIP lid

    Oct 31, 2007
    23,848
    3,364
    113
    zwemjuf
    zuid-holland

    ik heb er ook net op gegoogled... volgens mij wel. Ik heb het alleen hier nog niet gevonden (in de Plus) . Eerst maar eens kijken of ik het lust en dan komt zelf maken misschien nog wel..
     
  17. angelbaby

    angelbaby Fanatiek lid

    Jun 11, 2007
    1,883
    0
    0
    juf bovenbouw
    Noord-Brabant
    #2817 angelbaby, Jun 7, 2011
    Last edited: Jun 7, 2011
  18. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    Oct 1, 2008
    7,728
    0
    0
    Mooi Athina. Erg leuk met die mat.

    Ja lemoncurd is een soort marmelade ofzo, volgens mij is het engels. Als jam is het te zoet op een boterham hoor! Ik haal het bij de appie. Hier bij de plus hebben ze het ook niet. Het staat wel bij de jammen en marmelades.
     
  19. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    Mar 27, 2008
    8,128
    1,682
    113
    Dank voor de antwoorden, meteen maar even meegenomen bij AH. :)
     
  20. fafje

    fafje Niet meer actief

    @Mamak ik heb je ene pb gestuurd ;)
     

Share This Page