Als wij eens iets avondeten wat de kleine niet mag, dan wil ik graag makkelijk een maaltijd voor de kleine maken. Even wat aardappels, vlees en wat groente. Nu vroeg ik me af of je dan ook groente uit een potje mag geven, zo een pot voor volwassenen zeg maar bv. erwten en worteltjes of bruine/witte bonen. Of is dit niet goed? Ze kan inmiddels namelijk al goed stukjes eten, dus om weer een potje olvarit te geven vind ik een beetje jammer..
Ja in die potjes zit erg veel zout. Is diepvries groenten geen idee? Daar heb je ook doperwten en wortels en nog veel meer. Net zo makkelijk en je kan het goed doseren!
ik nam diepvriesgroenten. nu pas met 2 jaar heel af en toe een pot groente. (vanwege het zoutgehalte) van 1 keer een paar hapjes zullen ze echt niks krijgen hoor, maar diepvries is net zo makkelijk en veel gezonder.
ok bedankt voor de reacties! wist niet dat ze ook worteltjes enzo hadden in de diepvries. ga vandaag gelijk even kijken. Ze is pas 8,5 maand namelijk
Ik heb het wel eens gedaan hoor, bij nood zeg maar. Ze eten dan maar een stuk of 5 worteltjes, daar maak ik dan weer niet zon probleem van, maar je kunt ook wat bewaren van de vorige dag misschien?
Hier ook altijd diepvries groenten in huis, bijvoorbeeld worteltjes met dopertjes, deelblokjes spinazie, maar ook gemengde groenten; bloemkool broccoli en wortel. Nog makkelijk doseren ook!
Ik had in het begin standaart wat sperziebonen en wortels liggen. Die kookte ik dan een paar als ze niet met ons mee kon eten. Aardappeltje erbij en klaar. Vlees kreeg ze nog niet op die leeftijd.
Ik gaf (en geef) liever diepvriesgroenten dan groente uit een potje. Vanwege het zout, maar ook vanwege de smaak. Als je toch een keer iets uit een pot geeft, kun je het ook even afspoelen onder de kraan. Ik weet niet of het echt zo is, maar mijn gevoel zegt me toch dat je dan een deel van dat zout wel kwijtraakt.
Goed idee Bri is wel zo denk ik. Persoonlijk vind ik de meeste diepvriesgroente juist niks aan maar ja..
Waarschijnlijk omdat je gewend bent aan de erg zoute smaak van potjesgroente? Door de manier van koken zit veel van het zout IN de groente, afspoelen heeft weinig zin. Ik verbaas me er altijd over worteltjes uit een pot smaken: zout en totaal geen zoetige wortelsmaak meer! Ik heb voor dit soort gevallen altijd wat zakken diepvriesgroente in de vriezer, o.a. Bonduelle en huismerk C1000 hebben van die makkelijke pakken met losgevroren groente, kun je precies de portie eruit halen die je nodig hebt. O.a. erwtjes, bloemkool, broccoli, peentjes, blokjes spinazie. maiskorrels. Ik vind het ideaal!
Tip voor als je geen ruimte in je vriezer hebt (en wel een kast ): ga eens op de dieetafdeling van de Albert Heijn kijken. Bij de natriumarme voeding hebben ze daar sinds een jaartje ofzo diverse groenten in potjes van Hak waaraan helemaal niets is toegevoegd. Ik gebruik die zelf af en toe als ik geen zin heb om vers te koken (heb natriumbeperkt dieet ivm nieraandoening) maar mijn kleine meid kan dat dus ook gewoon met me mee-eten. Ideaal! Ze hebben geloof ik doperwten, sperziebonen, worteltjes, rode kool, spinazie, bruine bonen en bietjes.
hier hetzelfde. zakken vol groente in de vriezer. je verzint ter plekke waar je zin in hebt en je doseerd naar gelang het aantal personen. en geen bak met zout erin.
Dat kan maar we eten niet vaak potjes. Meestal vers maar dan wel een beetje zout erop. Dus ja dat ben ik wel gewend. Tot 14 maanden ongeveer kookte ik zoutloos maar nu doe ik er weer iets op omdat we dat gewoon veel lekkerder vinden. En het is niet alleen het zout bij die diepvries groente, ook de smaak. Zo muffig en hard, excuse me.
Muffig en hard? Koop je dan wel goede kwaliteit? Bewaar je het dan niet te lang? Vriest je vriezer dan wel hard genoeg? En maak je het wel op de goede manier klaar?
Ik proef weinig verschil tussen diepvriesgroente en vers. Tenminste, eet niet zo heel veel uit de vriezer, maar wat we eten smaakt prima hoor. Helemaal niet muf of hard o.i.d.
Enige diepvriesgroente die wij regelmatig kopen zijn de 'grote' erwten bij de Turkse supermarkt. Die zijn niet voorgekookt en 2x zo groot als Nederlandse fijne erwten. Je moet ze ook ong 2 uur koken, maar ze smaken echt heerlijk! Ik maak dan altijd heldere maaltijdsoep van (met vlees), heerlijk!!! Ik vond broccoli uit de diepvries wel anders smaken dan de verse hoor. Ik had het echt kort gekookt, maar kreeg wel best slappe roosjes.
Ah ja die erwten! Heerlijk! Staan en smaken ook heel goed door de rijst. Wat ook heel lekker is zijn ingevroren jonge capucijners (Bonduelle), maar die zie je maar zelden (en zijn heel duur). Als je de broccoli stoomt dan blijft het steviger. Ongeveer even slap als de wat langer gekookte broccoli voor een baby.