Hier is het ook vaak simpel: Blokjes kaas, droge worst, leverworst, augurk met boterhamworst, ham en asperge, stokje met daaraan worst augurk en zilveruitje. Daarnaast nog wel nootjes, chips en chocolaatjes. Wat ik erg lekker vind en dan ook af en toe eens maak is: Boerenachterham met daarin monchou, de monchou meng ik met fijngesnipperde paprika en uitjes.Heerlijk!!! Dat rol ik dan op in aluminiumfolie en laat het een aantal uur in de koelkast liggen, daarna uit folie halen en is plakjes snijden. Tegen etenstijd frituurhapjes! En in de zomer: Bbq!!!!
Ik vier zondag mijn verjaardag!! We zetten ook altijd zo ie zo chips kaas worst komkommer en tomaatjes op tafel. Dan salades brood toast etc. Verder vind ik het altijd leuk om dingen zelf te maken. Dit keer ga ik cupcakes maken. Met de verjaardag van mijn dochter had ik een paar cupcakes gemaakt naast de taart, die vielen goed in de smaak, dus ga dat dit keer ook doen, maar nu wat meer soorten. Met chocolade enzo. Verder zijn wraps met zalm en roomkaas altijd lekker!
Op de verjaardag van mijn dochter was het; Oude kaas, pikante droge worstjes, chips, nootjes, zelfgemaakte knakworstjes in bladerdeed, wraps met sla/kipfilet en kruidenkaas. Daarna had ik zelfgemaakte soep met stokbrood en rundvleessalade voor degene die mee wilden eten.
mm die wraps lijken me wel lekker hebben jullie ze wel eens met iets anders gemaakt dan met zalm ? Ik hou namelijk niet van vis. Zou het met iets van ham ook lekker zijn of is dat te flauw ?
@ Linda: Kan ook met kipfilet, of ham, alles wat je lekker vindt denk ik! Rookvlees is denk ik ook wel lekker in combi met de kruidenkaas ! Of gehakt met lekker mexicaanse kruiden, mais en tacosaus!
is ook lekker met ham, kip, etc. bedenk het nu maar guacamole (schrijf je dat zo?) met kip is denk ik ook heel lekker in een wrap en heb je ook nog een vrolijk kleurtje! En dan doe je er ook iets met rood bij is het helemaal een vrolijke bedoeling op tafel
Ben zelf van gemixte afkomst en bij ons is het gebruikelijk ook gewoon echt eten te serveren. Dus naast de gebruikelijke snacks van chips, kaasballetjes, toastjes en dergelijke, heb ik meestal ook nog wat kip, groenten, rijst/bami/nasi enz. Dat gaat meestal harder dan de snacks
Wij zetten veel op tafel. Maak altijd een soort van koud buffet met ook wat warme hapjes. De eettafel tover ik altijd om tot hapjestafel. Tevens staat daar het drinken klaar. Iedereen mag zichzelf dan gaan bedienen, anders blijf ik aan het heen en weer rennen. O.a. dit staat op tafel: - stokbrood en/of Turks brood - tapenades - salades (huzarensalade e.d.) - blokjes kaas - verschillende stukjes worst - plakjes komkommer - verschillende quiches - rolletjes ham met monchou met ui - wraps met roomkaas en zalm - van die borrelhapjes van de supermarkt die je in de magnetron warm kunt maken - fruit: meloen, aardbeien - mini worstenbroodjes - mini saucijzenbroodjes - gevulde dadels met monchou
meestal de gewone chips, stokbrood, rauwkost dingen. Maar de laatste keer op de verjaardag van onze dochter, kwam iedereen op ons verzoek pas aan het einde van de middag en toen heb ik gelijk eten geserveerd (na de taart, nasi, stokbrood, sate, bami, kipwings, aardappeltjes enz. En dat viel ook echt enorm in de smaak.
Wij zetten eigenlijk heel standaard altijd het zelfde op tafel; Bakje filet american, kipkerrie salade, kruidenboter, paturain, vleessalade met stokbrood en toastjes. Schaaltje jonge kaas en bakje chips. Meer ook niet want de rest word hier toch nooit opgegeten..
Chips, stokbrood, salades, kruidenboter, chocolade, bitterballen, m&m's, zalmrolletjes met kruidenboter, stukjes opgerolde wraps met rucola en zalm, mini sandwiches met kipfilet tuinkruiden en rode pesto, blokjes kaas, worst, komkommer met zelf gemaakt sausje, mini pizza's. Ik maak er een groot eetfestijn van !
rauwkostgroenten om te dippen in houmous aardbeien met een hoedje van chocolade brie verpakte in een flensje Ik heb ook een keer vijgen/balsamico stroop gemaakt voor de kaas. Is wel wat werk, maar was zo lekker! Balsamicoazijn laten inkoken met flink wat suiker. Vrichtvlees van vijgen erbij.
Overdag chipje nootje, zout stokje(pretzels) en gebak. Voor de kindjes heb ik altijd lekkere spekjes, of een snoepzakje. Later op de avond toastje, met salades,of warme snackjes. Bij ons zijn ze niet zo van de bijzondere hapjes, dat blijft dan alleen maar liggen. En ik vind t ook meer dan genoeg. Mijn mening: Je hoeft je niet af te laden op n verjaardag, gewoon n stukkie gebak en n nootje is toch ook leuk zat? Anders sta ik t grootste deel van de dag in de keuken, en ben ik alleen maar op en neer aan t hobbelen tussen keuken en visite.
weet niet of t al genoemd is maar ik maak sinds een jaar van die wraps. heerlijk! Nodig: Krop sla knoflooksaus (zelf gemaakt is t lekkerste) Kipfilet plakken De grote wraps insmeren met dun laagje knoflooksaus, daarna je sla kipfilet erop en dan de wrap oprollen. in partjes snijden en de rolletjes met een prikkertje vast zetten. Dit kan je ook doen met pesto of zalm, gebruik je fantasie maar de kipfilet en sla met knoflooksaus blijft mijn favotiet! super makkelijk, super lekker en heel snel klaar
hier morgenavond me verjaardag vieren hebben gezegd vanaf 2030 dus geen koffie/thee met gebak maar gelijk aan frisdrank op tafel komt te staan: chips diverse soorten nootjes, kaas, diverse soorte worst (durf nog geen komkommer) en later op de avond warme hapjes
Ik doe nog wel eens een thema.. wij vieren van onszelf niet altijd de verjaardag (wel gewoon bak koffie en gebak op de dag) Dus toen mijn man 25 werd vorig jaar hadden we het thema 'dutch'.. Had toen allemaal hollandse dingen zoals bitterballen, stroopwafeltjes, blokjes kaas met een nederlands vlaggetje en nog wat dingen.. en de taart was ook hollands, gewoon gemaakt bij de hema, zo'n foto taart met een echt hollands plaatje en daar suikerfiguurtjes opgedaan van 'delfts blauw' klompjes enzo en weer de vlaggetjes.. was een succes! en kan niet wachten tot ik 25 word! eerst maar even 24 worden dit jaar hihi. En Isabella haar 1e verjaardag wordt ook een thema, moet alleen nog even bedenken wat nou precies.
Wij houden het hier vrij simpel. Bij de koffie vlaai en cake en later wat bakjes met nootjes en chips. Soms later op de avond iets warms zoals miniknakworstjes.