Wat zetten jullie op tafel bij verjaardag

Discussion in 'De lounge' started by linda84, Jun 9, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MissT

    MissT Niet meer actief

    * Krijgt honger *
     
  2. butterfly1984

    butterfly1984 Fanatiek lid

    Hier is het ook vaak simpel:

    Blokjes kaas, droge worst, leverworst, augurk met boterhamworst, ham en asperge, stokje met daaraan worst augurk en zilveruitje.
    Daarnaast nog wel nootjes, chips en chocolaatjes.

    Wat ik erg lekker vind en dan ook af en toe eens maak is:
    Boerenachterham met daarin monchou, de monchou meng ik met fijngesnipperde paprika en uitjes.Heerlijk!!!
    Dat rol ik dan op in aluminiumfolie en laat het een aantal uur in de koelkast liggen, daarna uit folie halen en is plakjes snijden.

    Tegen etenstijd frituurhapjes!

    En in de zomer: Bbq!!!!
     
  3. debq

    debq Fanatiek lid

    Mar 10, 2010
    3,797
    761
    113
    Ik vier zondag mijn verjaardag!!
    We zetten ook altijd zo ie zo chips kaas worst komkommer en tomaatjes op tafel. Dan salades brood toast etc. Verder vind ik het altijd leuk om dingen zelf te maken. Dit keer ga ik cupcakes maken. Met de verjaardag van mijn dochter had ik een paar cupcakes gemaakt naast de taart, die vielen goed in de smaak, dus ga dat dit keer ook doen, maar nu wat meer soorten. Met chocolade enzo.
    Verder zijn wraps met zalm en roomkaas altijd lekker!
     
  4. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    Oct 1, 2008
    7,728
    0
    0
    Op de verjaardag van mijn dochter was het;
    Oude kaas, pikante droge worstjes, chips, nootjes, zelfgemaakte knakworstjes in bladerdeed, wraps met sla/kipfilet en kruidenkaas. Daarna had ik zelfgemaakte soep met stokbrood en rundvleessalade voor degene die mee wilden eten.
     
  5. linda84

    linda84 Fanatiek lid

    Sep 3, 2006
    4,383
    36
    48
    mm die wraps lijken me wel lekker hebben jullie ze wel eens met iets anders gemaakt dan met zalm ? Ik hou namelijk niet van vis. Zou het met iets van ham ook lekker zijn of is dat te flauw ?
     
  6. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    Oct 1, 2008
    7,728
    0
    0
    @ Linda: Kan ook met kipfilet, of ham, alles wat je lekker vindt denk ik! Rookvlees is denk ik ook wel lekker in combi met de kruidenkaas ! Of gehakt met lekker mexicaanse kruiden, mais en tacosaus!
     
  7. debq

    debq Fanatiek lid

    Mar 10, 2010
    3,797
    761
    113
    is ook lekker met ham, kip, etc.
    bedenk het nu maar guacamole (schrijf je dat zo?) met kip is denk ik ook heel lekker in een wrap en heb je ook nog een vrolijk kleurtje!
    En dan doe je er ook iets met rood bij is het helemaal een vrolijke bedoeling op tafel :D
     
  8. AMS

    AMS Fanatiek lid

    May 14, 2009
    3,394
    4
    38
    España
    ook lekker met roomkaas met kleine stukjes paprika erdoor en evt, een plakje salami/cervelaat)
     
  9. Foxymama

    Foxymama Niet meer actief

    Ben zelf van gemixte afkomst en bij ons is het gebruikelijk ook gewoon echt eten te serveren.

    Dus naast de gebruikelijke snacks van chips, kaasballetjes, toastjes en dergelijke, heb ik meestal ook nog wat kip, groenten, rijst/bami/nasi enz. Dat gaat meestal harder dan de snacks :)
     
  10. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Wij zetten veel op tafel.

    Maak altijd een soort van koud buffet met ook wat warme hapjes.
    De eettafel tover ik altijd om tot hapjestafel. Tevens staat daar het drinken klaar.
    Iedereen mag zichzelf dan gaan bedienen, anders blijf ik aan het heen en weer rennen.

    O.a. dit staat op tafel:
    - stokbrood en/of Turks brood
    - tapenades
    - salades (huzarensalade e.d.)
    - blokjes kaas
    - verschillende stukjes worst
    - plakjes komkommer
    - verschillende quiches
    - rolletjes ham met monchou met ui
    - wraps met roomkaas en zalm
    - van die borrelhapjes van de supermarkt die je in de magnetron warm kunt maken
    - fruit: meloen, aardbeien
    - mini worstenbroodjes
    - mini saucijzenbroodjes
    - gevulde dadels met monchou
     
  11. tulip

    tulip Niet meer actief

    meestal de gewone chips, stokbrood, rauwkost dingen. Maar de laatste keer op de verjaardag van onze dochter, kwam iedereen op ons verzoek pas aan het einde van de middag en toen heb ik gelijk eten geserveerd (na de taart;), nasi, stokbrood, sate, bami, kipwings, aardappeltjes enz. En dat viel ook echt enorm in de smaak.
     
  12. charity2010

    charity2010 Fanatiek lid

    Mar 29, 2011
    4,322
    0
    36
    Fulltime huismama :D.
    Overijssel.
    Wij zetten eigenlijk heel standaard altijd het zelfde op tafel;

    Bakje filet american, kipkerrie salade, kruidenboter, paturain, vleessalade met stokbrood en toastjes.
    Schaaltje jonge kaas en bakje chips.

    Meer ook niet want de rest word hier toch nooit opgegeten..
     
  13. MHMW

    MHMW Niet meer actief

    Chips, stokbrood, salades, kruidenboter, chocolade, bitterballen, m&m's, zalmrolletjes met kruidenboter, stukjes opgerolde wraps met rucola en zalm, mini sandwiches met kipfilet tuinkruiden en rode pesto, blokjes kaas, worst, komkommer met zelf gemaakt sausje, mini pizza's. Ik maak er een groot eetfestijn van !
     
  14. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    Nov 3, 2009
    7,247
    6,708
    113
    rauwkostgroenten om te dippen in houmous

    aardbeien met een hoedje van chocolade

    brie verpakte in een flensje

    Ik heb ook een keer vijgen/balsamico stroop gemaakt voor de kaas. Is wel wat werk, maar was zo lekker! Balsamicoazijn laten inkoken met flink wat suiker. Vrichtvlees van vijgen erbij.
     
  15. brabbel1988

    brabbel1988 VIP lid

    Jul 8, 2009
    7,504
    139
    63
    Overdag chipje nootje, zout stokje(pretzels) en gebak.
    Voor de kindjes heb ik altijd lekkere spekjes, of een snoepzakje.
    Later op de avond toastje, met salades,of warme snackjes.

    Bij ons zijn ze niet zo van de bijzondere hapjes, dat blijft dan alleen maar liggen.

    En ik vind t ook meer dan genoeg.
    Mijn mening: Je hoeft je niet af te laden op n verjaardag, gewoon n stukkie gebak en n nootje is toch ook leuk zat?
    Anders sta ik t grootste deel van de dag in de keuken, en ben ik alleen maar op en neer aan t hobbelen tussen keuken en visite.
     
  16. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    Oct 1, 2007
    18,389
    1,292
    113
    Flevoland
    weet niet of t al genoemd is maar ik maak sinds een jaar van die wraps. heerlijk!
    Nodig:
    Krop sla
    knoflooksaus (zelf gemaakt is t lekkerste)
    Kipfilet plakken

    De grote wraps insmeren met dun laagje knoflooksaus, daarna je sla kipfilet erop en dan de wrap oprollen. in partjes snijden en de rolletjes met een prikkertje vast zetten. Dit kan je ook doen met pesto of zalm, gebruik je fantasie :) maar de kipfilet en sla met knoflooksaus blijft mijn favotiet! super makkelijk, super lekker en heel snel klaar
     
  17. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    Oct 1, 2007
    18,389
    1,292
    113
    Flevoland
    zo ziet t er dan ongeveer uit
     
  18. p1982

    p1982 Niet meer actief

    hier morgenavond me verjaardag vieren
    hebben gezegd vanaf 2030 dus geen koffie/thee met gebak maar gelijk aan frisdrank

    op tafel komt te staan: chips diverse soorten nootjes, kaas, diverse soorte worst (durf nog geen komkommer) en later op de avond warme hapjes
     
  19. Springmuis

    Springmuis VIP lid

    Aug 19, 2008
    7,043
    0
    0
    Ik doe nog wel eens een thema.. wij vieren van onszelf niet altijd de verjaardag (wel gewoon bak koffie en gebak op de dag)
    Dus toen mijn man 25 werd vorig jaar hadden we het thema 'dutch'..

    Had toen allemaal hollandse dingen zoals bitterballen, stroopwafeltjes, blokjes kaas met een nederlands vlaggetje en nog wat dingen.. en de taart was ook hollands, gewoon gemaakt bij de hema, zo'n foto taart met een echt hollands plaatje en daar suikerfiguurtjes opgedaan van 'delfts blauw' klompjes enzo en weer de vlaggetjes..

    was een succes! en kan niet wachten tot ik 25 word! eerst maar even 24 worden dit jaar hihi.

    En Isabella haar 1e verjaardag wordt ook een thema, moet alleen nog even bedenken wat nou precies.
     
  20. Bibi82

    Bibi82 Bekend lid

    Mar 30, 2011
    506
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wij houden het hier vrij simpel.
    Bij de koffie vlaai en cake en later wat bakjes met nootjes en chips. Soms later op de avond iets warms zoals miniknakworstjes.
     

Share This Page