Simpel, maar o zo lekker: een salade van komkommer, tomaatjes en een fijngesneden ui, daar doe je dan van die Apetina kaasblokjes (pot, gekruid) doorheen en tot slot een paar lepels van de gekruide olie van de kaasblokjes, nog wat zout erover en smullen maar!
Soort boterhamworst uit een blikje, van unox is dat. Ook wel lucheon meat genoemd. Maar je kan ook ham gebruiken, of zonder vlees is ie ook erg lekker!
Tabouleh : Ingredienten : - CousCous (aanrader: Lassie) - 2 tomaten - Halve komkommer - Gehakt - Paprika - 1 grote rode ui of 3 sjalotjes - Feta-kaas - Peper, zout en wat verse kruiden als peterselie, koriander of munt - Teentje knoflook Maak de couscous klaar zoals op het pakje staat. (Lassie is 5 minuten wellen in water wat net van de kook af is) Bak ondertussen het gehakt rul en voeg knoflook, de paprika en de rode ui (of sjalotjes) toe. Even kort doorbakken, zodat de paprika lekker knapperig blijft. Snij de komkommer in kleine blokjes, eveneens de tomaten. Voeg het gehaktmengsel, de komkommer en tomaten bij de couscous toe en schep even om. Daarna met een lepeltje de feta-kaas toevoegen, zodat er ook wat gekruide olijfolie van de feta-kaas door heen komt. En breng nog beetje op smaak met zout en peper. Voeg eventueel op het laatst nog wat verse kruiden en citroensap toe en laten afkoelen. Het lekkerste is om het even een paar uur te laten staan in de koelkast zodat alle smaken mooi intrekken. Tzaziki: Ingredienten: Turkse yoghurt Komkommer Peper Knoflook (naar smaak, ikzelf gebruik wel 8 teentjes!) Rasp de komkommer. Voeg de knoflook, Turkse yoghurt en peper toe..even roeren en laten staan. Zo simpel, maar zo lekker! Turks broodje erbij en eet smakelijk!!!!
Ik heb hier al genoeg inspiratie gezien......wij hebben een bbq zaterdag. Denk dat ik wel wat recepten van pastasalade ofzo ga proberen.
dacht dat ik al greageerd had.... Het is die van jou geworden en het viel erg goed in de smaak! Iedereen heel erg bedankt voor de reacties! Heb het allemaal opgeslagen en ga binnenkort weer eens wat uitproberen.
Ik maak regelmatig deze salade, waar ik ook vaak complimenten over krijg. Je kunt natuurlijk een ingrediënt eruit laten, als je er niet van houdt: - Een zak rucola sla - Een klein potje zwart olijven - Een bakje feta (kant-en-klare blokjes, ik neem altijd AH huismerk) - Een rode paprika, in blokjes - Een gele paprika, in blokjes - Een potje zongedroogde tomaatjes (uitgelekt) OF een bakje cherrytomaatjes - Fusilli (wokkel-macaroni) koken en lauw erbij doen - Een half handje vol pijnboompitten, een paar minuten in een kleine koekenpan gebakken tot ze een beetje bruin kleuren - Soms doe ik er ook nog een komkommer bij, in kwartjes gesneden. Dressing: - Balsamicoazijn - Olijfolie - Peper - Zout De groene paprika die je dan overhoudt als je een paprikamix hebt gekocht, kun je tussen de vleesspiesjes doen of zo
Wij hadden vanavond ook een BBQ. ik had manlief op pad gestuurd voor boodschappen, maar natuurlijk had hij het briefje weer eens thuis laten liggen. Had meer dan de helft van de ingrediënten niet. Maar hij heeft toen zelf een saladeschaal gemaakt. Ach ja....
Deze Cornette’s Culinaire Weblog » Salade met appel/ui/ei/komkommer is erg lekker!! En lekker fris voor op een warme dag!