Tips voor salade bij bbq?

Discussion in 'De lounge' started by Nikki23, Jun 15, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Anakin

    Anakin VIP lid

    Mar 17, 2006
    6,694
    301
    83
    Simpel, maar o zo lekker:

    een salade van komkommer, tomaatjes en een fijngesneden ui, daar doe je dan van die Apetina kaasblokjes (pot, gekruid) doorheen en tot slot een paar lepels van de gekruide olie van de kaasblokjes, nog wat zout erover en smullen maar!
     
  2. mamamadelon

    mamamadelon Fanatiek lid

    Aug 13, 2007
    4,077
    5
    38
    jonge bladsla met geitenkaas,druiven,balsamico/mosterd/honing dressing,rood uitje.

    jummie
     
  3. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    Apr 14, 2009
    2,077
    0
    36
    Wat is smac:(
     
  4. Michelle89

    Michelle89 Bekend lid

    Sep 20, 2009
    924
    0
    0
    Deurne (NB)
    Soort boterhamworst uit een blikje, van unox is dat. Ook wel lucheon meat genoemd. Maar je kan ook ham gebruiken, of zonder vlees is ie ook erg lekker!
     
  5. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    Apr 14, 2009
    2,077
    0
    36
    ok dank u;)
     
  6. Delight

    Delight Fanatiek lid

    Jan 17, 2011
    2,157
    0
    0
    HBO Facility Management
    Salland
    Tabouleh :

    Ingredienten :
    - CousCous (aanrader: Lassie)
    - 2 tomaten
    - Halve komkommer
    - Gehakt
    - Paprika
    - 1 grote rode ui of 3 sjalotjes
    - Feta-kaas
    - Peper, zout en wat verse kruiden als peterselie, koriander of munt
    - Teentje knoflook

    Maak de couscous klaar zoals op het pakje staat. (Lassie is 5 minuten wellen in water wat net van de kook af is)

    Bak ondertussen het gehakt rul en voeg knoflook, de paprika en de rode ui (of sjalotjes) toe.
    Even kort doorbakken, zodat de paprika lekker knapperig blijft.
    Snij de komkommer in kleine blokjes, eveneens de tomaten.

    Voeg het gehaktmengsel, de komkommer en tomaten bij de couscous toe en schep even om.
    Daarna met een lepeltje de feta-kaas toevoegen, zodat er ook wat gekruide olijfolie van de feta-kaas door heen komt. En breng nog beetje op smaak met zout en peper.
    Voeg eventueel op het laatst nog wat verse kruiden en citroensap toe en laten afkoelen.
    Het lekkerste is om het even een paar uur te laten staan in de koelkast zodat alle smaken mooi intrekken.

    Tzaziki:

    Ingredienten:
    Turkse yoghurt
    Komkommer
    Peper
    Knoflook (naar smaak, ikzelf gebruik wel 8 teentjes!)

    Rasp de komkommer.
    Voeg de knoflook, Turkse yoghurt en peper toe..even roeren en laten staan.

    Zo simpel, maar zo lekker!

    Turks broodje erbij en eet smakelijk!!!!
     
  7. Michelle89

    Michelle89 Bekend lid

    Sep 20, 2009
    924
    0
    0
    Deurne (NB)
    @ ts
    Welke salade is het geworden? :D
     
  8. minniemouse25

    minniemouse25 VIP lid

    Oct 31, 2009
    5,712
    68
    48
    Female
    disneyworld
    Ik heb hier al genoeg inspiratie gezien......wij hebben een bbq zaterdag. Denk dat ik wel wat recepten van pastasalade ofzo ga proberen.
     
  9. Nikki23

    Nikki23 Fanatiek lid

    May 26, 2007
    1,922
    1,906
    113
    :oops: dacht dat ik al greageerd had....
    Het is die van jou geworden en het viel erg goed in de smaak!
    Iedereen heel erg bedankt voor de reacties! Heb het allemaal opgeslagen en ga binnenkort weer eens wat uitproberen.
     
  10. Michelle89

    Michelle89 Bekend lid

    Sep 20, 2009
    924
    0
    0
    Deurne (NB)
    dat vind ik echt heel leuk om te horen! :D
     
  11. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    Ik maak regelmatig deze salade, waar ik ook vaak complimenten over krijg. Je kunt natuurlijk een ingrediënt eruit laten, als je er niet van houdt:

    - Een zak rucola sla
    - Een klein potje zwart olijven
    - Een bakje feta (kant-en-klare blokjes, ik neem altijd AH huismerk)
    - Een rode paprika, in blokjes
    - Een gele paprika, in blokjes
    - Een potje zongedroogde tomaatjes (uitgelekt) OF een bakje cherrytomaatjes
    - Fusilli (wokkel-macaroni) koken en lauw erbij doen
    - Een half handje vol pijnboompitten, een paar minuten in een kleine koekenpan gebakken tot ze een beetje bruin kleuren
    - Soms doe ik er ook nog een komkommer bij, in kwartjes gesneden.

    Dressing:
    - Balsamicoazijn
    - Olijfolie
    - Peper
    - Zout

    De groene paprika die je dan overhoudt als je een paprikamix hebt gekocht, kun je tussen de vleesspiesjes doen of zo :)
     
  12. nyncke

    nyncke Fanatiek lid

    Aug 10, 2007
    1,661
    0
    0
    in het brabantse land
    Ben benieuwd minnie ;)
     
  13. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    Wij hadden vanavond ook een BBQ. ik had manlief op pad gestuurd voor boodschappen, maar natuurlijk had hij het briefje weer eens thuis laten liggen. ;)

    Had meer dan de helft van de ingrediënten niet. :(
    Maar hij heeft toen zelf een saladeschaal gemaakt. Ach ja....
     
  14. Flamingo

    Flamingo Bekend lid

    Dec 9, 2009
    900
    0
    0
    Shopmanager / parttime
  15. anna123

    anna123 Fanatiek lid

    Feb 12, 2009
    2,021
    0
    0
    Nu heb ik hongerrrrr....
     

Share This Page