Ik was een beetje aan het nadenken over hoe ik straks wel beschuit met muisjes kan gaan eten ondanks dat ik onwijs moet spugen van boter... Las ergens dat je glazuur kunt maken van water en poedersuiker!! Ik heb het geprobeerd en de muisjes vallen niet van mijn beschuitje!! Wellicht dat meer mensen met het 'probleem' van geen boter lussen zitten en ook wel eens fatsoenlijk beschuit met muisjes willen gaan eten Doe er je voordeel mee
Mijn recept voor beschuit met muisjes... Beschuit besmeren met chocopasta en dan de muisjes erop!!!! Smaakt als een gebakje en geen boter nodig... Bebogeen zou ook kunnen trouwens, maar dan wordt het wel mierzoet... Sinds mn jeugd kots ik ook echt van boter, en alles wat daar op lijkt, dus ben altijd op zoek geweest naar alternatieven, hihi!
Haha ik was ook al allerlei dingen aan t bedenken, ik kwam met witte chocopasta is wat neutraler van smaak dan chocopasta dacht ik glazuur kan ook prima idd!
Hihi chocolade vlokken en chocoladehagelslag doe ik ook altijd met chocopasta!! Maar om dat nou te combineren met muisjes... nee, dat leek me niet zo'n lekker plan Dan smaakt het toch helemaal naar chocolade met anijs (vreemde combi haha) en poedersuiker is vrij neutraal... Ik ga het lekker bij water+poedersuiker houden Kan ik ook weer eens vruchten of anijshagelslag eten zonder dat alles van mn boterham afvalt!!
Ow... Maartje, je weet niet wat je mist!!! (het lekkerste is een witte boterham met chocopasta en gestampte muisjes, mjammie...) Witte chocopasta is ook een goede trouwens... Water met poedersuiker lijkt me zo'n gedoe, al doe je het natuurlijk niet voor de visite maar alleen voor jezelf... Moet wel eerlijk bekennen dat wij NOOIT boter in huis hebben, het idee alleen al, dus zou het speciaal voor de kraamweek moeten halen als ik er om denk... Manlief eet trouwens ook verplicht boterloos sinds wij samen zijn... Misschien dan maar cake met slagroom en muisjes?
ehh ik lus ook geen witte chocolade Haha klinkt vast net alsof ik een moeilijke eter ben, maar lus echt alle groentes enzo, lus echt ALLES, behalve slagroom, (karne)melk en boter!! En dus geen witte chocolade. Maar dat is mn eigen schuld. Heb als hele kleine Maartje eens een hele grote witte chocoladeletter opgegeven. Sindsdien associeer ik witte chocolade met kotsen Ik vond het trouwens niet veel werk om het poeder en water te gaan mengen. Deed een paar drupjes op een theetipje, wat poedersuiker er over heen en ff roeren met een lepeltje en vervolgens op beschuit gesmeerd Boter neemt Maartman ook nooit, maar heb het wel in huis voor visite die wel eens aanschuift met eten
Zelfs met boter vallen die ondingen zoals muisjes en hagelsslag nog overal vanaf bij mij. Ik doe vast iets fout met eten dan
Ik weet niet of je perce beschuit met muisje wil. Ik heb er hier 1 gegeten en dat was in het ziekenhuis toen de kleine net geboren was. Ik heb koekjes gekocht met chocolade. Even in de oven zodat het chocolade zacht is en dan in de muisje dopen. Ik vond het erg handig en je kon er een aantal gelijk maken en dan zo de koektrommel in. Ik vond het ideaal.
Ipv moeilijk doen met water en poedersuiker: wij hadden gewoon kant en klare pakjes glazuur, hoef je alleen warm te maken (zakje 5 min in warm water leggen) En we hadden de beschuiten vervangen voor cakejes, heerlijk! Ziet er ook nog eens heel leuk uit, veel positieve reacties gehad!
Pas gekregen op kraamvisite: lange vingers, gedoopt in gesmolten pure chocola (au bain marie verwarmen, dus in een bakje dat je in een pannetje heet water zet) en dan in de muisjes. Heerlijke smaakcombinatie hoor! En ook makkelijker te eten zonder knoeien, scheelt je een heleboel stofzuigwerk t.o.v. beschuit met muisjes
cupcakes bakken, dopen in chocolade en muisjes, jammiejammie.. ohnee, daar ging het topic niet over he?
hier ook geen boter eters...zowel ik als mijn man niet. [ons zoontje gelukkig wel, maakt veel dingen een stuk simpeler,hihi] maar wij hadden plakken cake met slagroom en daar muisjes op! super lekker en eens wat anders als beschuit met muisjes.
Boter = goor. (nu lust ik het gek genoeg wel in combi met de beschuit en muisjes maargoed voor de rest ga ik er ook van kokken, gek dat zoveel mensen dit kennelijk hebben). Je kan ook creme fraiche (light) smeren.
zijn biscuitjes met pure of melk chocolade je hebt ze volgens mij van verkade maar ook van ah merk. Wat ik ook gemaakt heb zijn slagroomsoesje dopen in chocolade en daarna in de muisjes. Je kan ze klaarmaken waneer ze bevroren zijn. Dan snel weer in de vriezer. Als je visite hebt kan er een aantal uithalen. Zijn met een half uurtjes ontdooit Vooral makkelijk als je weet wat het geslacht is, je kan ze van te voren klaarmaken