Een week geleden heb ik besloten geen vlees meer te eten. Mijn vriend wil graag nog wel 'zijn' stukje vlees. We zijn nu overéén gekomen dat dit niet door de gerechten heen gekookt wordt maar hij krijgt zijn vlees apart. Dat is dus geen onoverkomelijk probleem. Echter ... Ik ben sowieso al geen kookwonder. Heb ook niet zo'n plezier in koken. Wie heeft er voor mij goede iedeeen, makkelijke recepten voor vegetarisch koken.
Geen stomme vraag hoor, ik hoor van veel vegetariers dat ze wel vis eten. Maar ik wil dat dus ook laten. Geen vlees, geen gevogelte, geen vis.
O ok, dan kom je dus echt in de vegaburgers et cetera. Die zijn trouwens erg lekker. Groente burgers in plaats van vlees. maar goed, ik heb verder niet echt gerechten.
Hier een vegetarier, sinds mijn 8e eet ik geen vlees, vis, oid meer. Mijn vriend eet wel vlees. Vaak eet hij vegetarisch mee, vaak eet hij ook vlees. Eten we een gerecht waar geen vlees door gaat, maak ik voor hem gewoon vlees. Eten we pasta, nasi oid gaat daar vegetarisch gehadk doorheen. vegetarisch gehakt kan je goed verwerken in pasta, veel ovenschotels ed Quorn des: gebruik ik in nasi, kan ook in pasta. Vervanging van kipblokjes Als je nog vragen hebt, vraag maar raak
Goed van je! Wij eten sinds kort ook bijna geen vlees meer. Bij de aardappelen en groente eten we nu vegaburgers. Vooral AH heeft heerlijke dingen. Burgers gevuld met spinazie/kaas of paprika/kaas. Aan de macaroni/spaghetti voeg ik nu Quorn gehakt toe. Je proeft bijna het verschil niet met "echt" gehakt. Wraps met allerlei soorten roerbakgroenten en Quorn-gehakt. Roerbakrijst, wokgroenten en een vegetarische loempia uit de oven. Dit zijn de simpele gerechten. Op internet staan natuurlijk een legio aan heerlijke vegetarische gerechten.
Hooi, ik hou niet zo van de vegaburgers en vleesvervangers, dus ik kook vaak zonder dat soort dingen. Ik hou erg van verga hutspot. Dat is aardappels, peen-ui mix (voorgesneden) koken en stampen, geitenkaas en gembersiroop erop en in de oven tot de kaas bruin kleurt, koriander erover en klaar Ook een hit, banaan in plakjes bakken, kerriesaus erover, erwtjes erdoor en even laten koken. Cashewnoten erover en met rijst serveren. Deze zijn wel erg makkelijk, hoor! Ik vond het juist steeds leuker worden om spannende dingen te maken, het liefst gerechten waar geen vlees of vervanger past. Waarom ben je eigenlijk vega geworden?
Wat ik erg lekker vind: Uitje aanfruiten, spinazie erbij en dat lekker roerbakken. Dan een potje (niet te groot) pesto erdoor doen. Zelf vind ik rode pesto het lekkers. Dan tomatenstukken erdoor (zaadlijsten verwijderd) Vervolgens gekookte ravioli erdoor (ik neem altijd de verse van de AH). Tenslotte walnoten ik stukken hakken en erover heen en wat kaas er over heen. Echt heerlijk. Ik ben zelf absoluut geen vegetarier(ik mis vlees/vis snel), maar hierbij wil je gewoon geen vlees eten.
Tja toch wel om het idee dat je een dier opeet. Ik pretendeer juist zo'n dierenliefhebber te zijn en dan kan ik het opeten van dieren gewoon niet meer met mijn gevoel rijmen. Het is een persoonlijk gevoel. Dat gevoel sluimert al wat langer hoor. Maar vond de stap om daadwerkelijk over te gaan op uitsluitend vegetarisch best groot. Thuis at ik al nagenoeg geen vlees meer, alleen als het door een saus zat en als ik bij anderen op bezoek was. Vooral dat laatste. Gewoon een organisatieprobleem. Jouw receptje met banaan klinkt ook heerlijk! En de hutspot. Ik maak een online boekje van deze goede ideeén. Af en toe heb ik wel eens zo'n vleesvervanger van de AH gehaald. Ik vind ze best te eten. Maar voor de afwisseling zijn dit soort receptjes heel welkom
Gaaf! Ik eet al 13 jaar geen vlees of vis om dezelfde reden. Ik begon ook met het idee het iig een week vol te houden .
Supersimpel: Vega shoarma van Vivera bakken met een paprika in stukjes (evt uitje erbij), dan een blik/pot capucijners erbij (wel even afspoelen en laten uitlekken) en een uitgelekt blikje maïs erdoor. Rijst erbij serveren.
Pasta met rode pestosaus; - Courgette - Paprika - Rode ui - Potje rode pesto (van Grand Italia vind ik het lekkerste) - Basilicum - Geraspte kaas - Potje reuzenbonen (als je dat lekker vindt) - Pijnboompitjes - Tagliatelle (of andere pasta als je dat lekkerder vindt) De groenten klein snijden een aanbakken. Potje pesto erbij met wat water (klein beetje), zodat je een sausje krijgt. Reuzenbonen erbij, die hoeven alleen opgewarmd te worden. Op het laatste wat basilicum, ger.kaas en pijnboompitjes (eerst roosteren, dan zijn ze nog lekkerder!) erover. En evt. voor je vriend; gebakken stukjes kipfilet erdoor. Dit is een gerecht die je samen kunt eten omdat je de kipfilet apart kunt bakken en er later voor je vriend door kan doen. Hopelijk vind je het wat
Wraps: Quorn chickenstyle pieces bakken, uitje erbij, paprika erdoor. Dan wat borrito of fajita kruiden (net wat ik in huis heb) erdoor. Blikje mais erdoor en als het vuur uit gaat flinke lepel creme fraiche erdoor. Wraps opwarmen, plak kaas erop en dan het prutje. Lekker makkelijk en snel..
Goed van je! Ik eet ook al vijf jaar geen vlees (wel af en toe vis). Ik had nooit verwacht dat ik het vol zou houden, maar heb er totaal geen moeite mee. Vriend eet wel vlees, maar ik doe echt maar één keer in de week, of soms zelfs in de twee weken, ergens vlees bij voor hem. Hij vindt gelukkig alles lekker wat ik kook. Heb verschillende receptjes voor je, maar ga nu zwemmen, dus kom er nog op terug!
Hier hetzelfde, alleen eet ik af en toe wel vis. Ik haal heel erg veel inspiratie van de website Good Food. Een paar gerechten die ik graag maak: Bean enchiladas recipe - Recipes - BBC Good Food Falafel burgers recipe - Recipes - BBC Good Food Tomato & basil sauce recipe - Recipes - BBC Good Food Linguine with lemon, garlic & Parmesan recipe - Recipes - BBC Good Food Melanzane parmigiana recipe - Recipes - BBC Good Food Minty pea & potato soup recipe - Recipes - BBC Good Food Potato, spring onion, dill & cheese frittata recipe - Recipes - BBC Good Food Ik heb nu even niet gelet op makkeliijk, maar er zitten er zeker een paar bij. Verder maken we vaak: -nasi,voor mijn man met (bio)kip, voor mij met boontjes en dan met zo'n nasikruidenzakje laten pruttelen, lekker basmatirijst en kroepoek erbij. - wraps om zelf in elkaar te knutselen, voor hem met echt gehakt, voor mij met vega gehakt, gewoon twee pannetjes maken, verder met sla, chilisaus, augurkjes, creme fraiche, kidneybonen en wat je maar wil serveren. -agv met voor mij een Toscaanse carré, een vegahamburger of een maisttriangel van Albert Heijn (dat vind ik de lekkerste vega-opties). Pasta met rode saus met voor hem gehakt en voor mij extra veel paprikastukjes. En dan nog een paar favoriete recepten van Allerhande: Recept - Paprikalasagne met oude kaas - Albert Heijn Recept - Groentetaart - Albert Heijn Veel recepten heb ik in de loop van de tijd zelf een beetje aangepast aan onze smaak, maar dit is de basis. Hopelijk kun je hier wat mee!
Nog een paar van AH die lekker en snel/makkelijk zijn; Recept - Noedels met tofu uit de wok - Albert Heijn Recept - Gegrilde feta met knoflookbrood - Albert Heijn Recept - Mexicaanse maaltijdsoep met quesedilla's - Albert Heijn Recept - Portobello-champignon gevuld met geitenkaas - Albert Heijn
Ik ben niet vegetarisch maar als kind wel altijd geweest. Ik bak soms nog Tahoe/Tofu, en vind dat best lekker! In kleine blokjes snijden, beetje ketjap, peper en zout eroverheen, kort bakken en klaar! Je kan het overal doorheen doen.. wat je maar lekker vindt... Bijv. wokgroente & pasta & Tofu.