Hoi, Laatst las ik een stukje over iemand die met minder "zakjes"wil koken. ook ik gebruik veel te veel van die poeder-troep en wil graag met meer verse ingredienten gaan koken. Liefst ook met veel groente (dat deden we al). Nu vroeg ik me af, wat jouw lekkerste pasta-recept is? Ben benieuwd...
Penne met (gebakken of niet) cherrytomaatjes, hamblokjes, bosui, half bakje mascarpone, beetje sambal er door. Alles in een ovenschaal en er overheen 30+ geraspte kaas. Dan even in de oven om de kaas te laten smelten. Lekker met een rucola salade! (dit recept komt van Sonja Bakker)
Mmm.. dat klinkt erg lekker! En Sonja vindt die mascarpone ook prima? Dan ik ook! Haha! Denk dat ik deze vanavond al ga maken!
Spaghetti à la mama (mijn mama en nu ikzelf ) - spaghetti - 6 lekkere tomaten (bijv Roma), ontvel er 4 - wortel - prei - paprika - champignon - ui - courgette (je kan ook een zak Italiaanse wokgroenten kopen. Doe ik als ik weinig tijd heb) - knoflook (wij gebruiken altijd veel) - Italiaanse kruiden - beetje chili (tube van de AH is makkelijk en niet te scherp) - 400 gram mager rundergehakt - klein beetje tomatenpuree Snij alle groenten klein. Fruit in een grote (wok)pan de gesneden ui in een beetje olijfolie met margarine. Voeg hieraan toe lekker ruim knoflook. Daarna gehakt toevoegen met italiaanse kruiden en een beetje chili. Als rundergehakt lekker gebakken is, voeg je de groenten toe (inclusief tomaten: 4 ontveld, 2 niet ontveld maar allen in partjes). Een klein beetje tomatenpuree kan de smaak wat versterken. Alles lekker laten borrelen... spaghetti erbij en een goeie parmazaan.. mmmmh! Heel lekker met een stokbroodje met wat kruiden- of knoflookboter! Als ik echt heel weinig tijd heb gebruik ik een zak Italiaanse wokgroenten (500 gr) en een pot Sugacasa van Grand Italia... dan is het dit echt in 10 minuten klaar! maar toch heel smakelijk en een stuk lekkerder dan pakjes!
Niet persé mijn meest favoriete, maar vind 'em wel lekker; tagliatelle boursin cuisine (liefst de peperversie) champginons in grote stukken gesneden courgette in grote stukken gesneden kipfilet Gemakkelijk maar erg lekker!
Tortellini (met vlees), spinazie (deelblokjes, geen a la creme), gebakken spekjes, evt uitje en geitenkaas. Ik vind dit één van mijn lekkerste pasta gerechten. Helaas is mijn man niet van de geitenkaas en spinazie, dus ik eet het niet vaak.
Benodigdheden: Mie Pak Choi Peultjes Oranje paprika Garnalen (of stukjes zalm of witvis) Rode peper Knoflook Thaise Vissaus (AH merk) Ketjap Manis Kook de mie volgens de aanwijzingen op de zak Snijd de Pak Choi en de paprika. Wok de witte stukken van de Pak Choi en de paprika samen met de knoflook en de rode peper in wat olijfolie. Voeg als laatste de bladeren van de Pak Choi en de peultjes toe en wok deze even kort mee. Bak ondertussen de garnalen of de stukjes vis. Wanneer deze klaar zijn voeg je ze bij het groentemengsel. Gooi er een flinke scheut vissaus bij en twee theelepels ketjap. Mie op het bord en groente en vis eroverheen. Heerlijk!! En heel gezond!
400 gr penne 300 gr broccoli, in kleine roosjes 250 gr salami 1 el olijfolie 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gesnipperd 2 limoenen, het sap ervan 100 gr grana padano of oude kaas, geraspt Zout Penne beetgaar koken volgens aanwijzing op de verpakking. In andere pan met ruim water en wat zout de broccoli beetgaar koken. Salami in reepjes snijden. In koekenpan olie verhitten en salami 2-3 minuten al omscheppend meebakken. Ui en knoflook toevoegen en zachtjes bakken tot ze glazig zijn. Limoensap en 200 ml kookvocht van penne toevoegen, vuur laag draaien en geheel nog 10 minuten laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Penne afgieten en door salamimengsel scheppen. Broccoli afgieten en er voorzichtig doorscheppen. Serveren in 4 diepe borden, met wat geraspte kaas erover. Voeg eventueel naar smaak wat extra limoensap toe. mmmmmmm, lekker
je moet eens gaan zoeken naar tagliatelle Bolognaise... Dan ben je een paar uur bezig Maar wel heel lekker Dan maak je de saus ook niet met gehakt maar met ander vlees (verschillende soorten). En idd met tomaten en andere verse groente erin. Lekker verse basilicum bijv. Edit: En tijdens het googlelen kan ik het dus niet meer terugvinden, alleen maar met gehakt whahahaha. Maar ja.. kooktijd wel zo'n 4 uur.
Wat wij vaak maken is penne met spinazie. Halve zak penne 3 kwart pak spinazie a la creme (deelblokjes) 250 gram gehakt half bakje Paturain 2 teentjes knoflook geperst peper en zout Penne gaar koken. Gehakt rullen met peper en zout en de knoflook. Daarna de spinazie erbij en als die ontdooid en daarna de paturain erbij. Goed warm laten worden en tot slot de penne er door. Zomers maak ik nog weleens koude pastasalade met veel groente zoals komkommer, paprika's, courgette, (zongedroogde) tomaat, paar olijven, mozzarella, parmaham in stukjes gescheurd en dan met een lekkere frisse dressing van olijfolie, sinaasappelsap en een teentje knoflook.
makkelijk, maar erg lekker: wokkelmacaroni, met spinazie ala creme, uitgebakken spekjes en boursain serveren met een frisse salade. de combinatie is heerlijk.
Deze is trouwens ook heel erg lekker Recept - Pasta broccoli e salsiccia - Albert Heijn (en lekker simpel om te maken, ideaal!)
Hier favoriet: Verse tortelini van de ah met kaas spinazie vulling spinazie ( vers of vriezer) champignons tilapia stukjes ( vis) kookroom peper en zout Vis bakken en champignons met spinazie toevoegen. Pasta koken en afgieten. kookroom bij vis,champignons, spinazie mengsel doen en wat peper en zou toevoegen. Is echt zo klaar en hier smult iedereen ervan zelfs de jongste ( hij krijgt wel een room,peper en zoutloze versie).
Hier 2 heerlijke recepten met pasta en pesto Pasta pesto met spekjes en spinazie 300 gr spaghetti 2 el olijfolie 1 pakje gerookte magere spekblokjes 1 prei in dunne ringen 1 potje pesto groen van AH (zijn per 2 verpakt) 1 zak spinazie (kan ook diepvries zijn) Spaghetti koken, spekblokjes uitbakken, prei erbij, pesto en spinazie toevoegen. Evt. parmezaanse kaas of geroosterde pijnboompitten erover. Recept - Pasta pesto met spekjes en spinazie - Albert Heijn Pasta met broccoli en romige pestosaus 300 gr pasta bijv. farfalle 800 gr broccoli 2 pakjes monchou (100 gr per stuk) 4 el groene pesto 1 duobakje gerookte kipreepjes of 1 gerookte kipfilet (AH) 1 zakje pijnboompitten Pasta en broccoli koken. In pan monchou met 150 ml water verwarmen, pesto er door heen en evt. wat peper en zout. Dan alles door elkaar, pasta, broccoli, saus en kip (broccoli en kip in kleine stukjes, gerookte kipfilet vind ik zelf lekkerder dan gerookte kipreepjes). Tenslotte geroostere pijnboompitten eroverheen. Recept - Pasta met broccoli en romige pestosaus - Albert Heijn Ons dochtertje van drie vindt beide recepten super lekker!
Pastasalade dan? Dan doe ik ook van alles, vers, zonder pakjes.. Als 'dressing' gewoon een klodder mayo en eventueel nog een klodder pesto! Ook lekker Ik heb heeeel veel favo pasta-recepten. Maar de lekkerste bedenk ik ter plekke in de supermarkt..
Heb ook nog wel een lekkere past-salade al sonja bakker Wel koud, maar heerlijk bij de bbq of gewoon met een stokbroodje/turkbrood oid. Fusili pasta Brocolli Paprika (geel en rood) Hamblokjes Geitenkaas Verse basilicum Sinasappelsap Olie Azijn Zout en Peper Fusili koken en afgieten en laten afkoelen Paprika 20 minuten in de oven doen, daarna in een afgesloten plastic zak doen zodat je het velletje er af kan trekken Brocolli koken en in kleine roosjes maken. Ham en geitenkaas in blokjes snijden, evenals de paprika als deze ontvelt is. Fusili, ham, geitenkaas, paprika en brocolli in een grote schaal doen. Dan dressing maken van olie, azijn, sinasappelsap en gesneden verse basilicum, dit over de pasta gieten en mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Eet smakelijk!!!
pasta salade: verse selderijstengels (in kleine stukjes) paprika (rood,geel,oranje)in stukjes ui (gesnipperd) mais (1 blik) hamblokjes(2 pakjes) evt stukjes appel toevoegen macaroni boogjes of van die gedraaide wokkels(geloof fusili,ook leuk in verschillende kleuren) alles naar eigen smaak toevoegen pasta koken en laten afkoelen.....en dan mayonaise of sambasaus (mijn favoriet)toevoegen!! eet smakelijk!! heerlijk bij het BBQ-en of gourmetten!!
olijfolie knoflook 2 teentjes spekjes boursin cuisine ei parmezaanse kaas rucola pijnboompitten olijfolie in een wok, 2 teentjes knoflook klein gesneden erbij even laten pruttelen, spekjes erbij. in een aparte pan de pijnboompitjes roosteren. ondertussen spaghetti koken en afspoelen met lauw water als spekjes 10 zachtjes gebakken hebben in de wok de spaghetti erbij, eigeel erbij en goed doorroeren en even warm laten worden. boursin erdoorheen roeren, wat peper erop. op een bord rucola leggen met de spaghetti erop, pijnboompitjes erop en bestrooien met parmezaan, heerlijk!
Heel simpe, toch lekkerl: Tortellini Bakje (of 2) smeerkaas Verse spinazie Ham Blokjes spek en eventueel een uitje.. Of: Penne ui verse spinazie boursin cuisine, knoflook rode parika pijnboompitten