hier ook wel gemiddeld denk ik.. Ik verdien zo'n 1000 euro en krijg 275 ouderschapsverlofkorting manlief verdient zo'n 1800 We komen er goed van rond en hebben wel 2 jaar terug een huis gekocht. Hebben dit laten schilderen vorige week (buitenkant hout) maar dat betekent dan wel niet op vakantie. In mijn jeugd waren we echt arm en ik ben wel trots op wat ik helemaal zelf bereikt heb!
Wij zitten op 2600/3000 euro per maand, dat is een chauffeursloon en een volledige wao. Niet slecht maar door hoge vaste lasten blijft er weinig voor extraatjes over.
Onze inkomsten zien er als volgt uit. Loon van mij: 925,- Loon vriend:1900,- Toeslag hypotheek:230,- (bruto 870,-) Toeslag kgb en zorg: 75,- Kinderopvang toeslag:360,-(bruto 500,-)
Loon Man: 2100 Loon ik : 1600 Belastingdienst : 800 (kinderopvang toeslag en voorlopige teruggave) Maar na aftrek van de vaste lasten blijft er toch niet heel veel over helaas.
dit klopt eerder wat betreft de extras. zonder toeslagen en hypotheekrenteaftrek en heffinskorting zitten we nog op z;n 2500 euro. wij krijgen voor 2 personen iets meer dan 50 euro zorgtoeslag en z'n 70 euro kindertoeslag voor 2 kids. daarnaast hypotheekbijdrage van iets meer dan 200,- (bruto hypotheek van 799,-) en ik heffiingskorting van 133,-
wij moeten van 1100 euro rondkomen alles inbegrepen. Daar gaat onze hypotheek en alle lasten nog vanaf, dus er blijft eigenlijk niets over met de boodschappen er ook bij he. Dus ik hooooooooooooooop zo dat ze mee aannemen de 12e!! Ik hoef niet luxe te leven, maar wat geld om de handen is altijd makkelijk als er iets stuk gaat. En ik zou ook wel heeeeeeeeeeel graag me rijbewijs willen halen, waar niet alleen ik profijt van zou hebben maar ook zeker me kinderen! En ik zou weleens nieuwe kleren en echte goede schoenen willen kopen voor me kinderen, en misschien voor mezelf wat kleding als er wat over zou blijven.... Mij hoor je niet klagen we zullen het vast ooit wel beter krijgen dan nu en anders maar niet. We zijn gezond en gelukkig en dat betekent voor mij meer dan geld!
Je beseft wel dat dat wat jou kwijtgescholden wordt, door de belastingbetaler opgebracht moet worden? Ik zou dus echt heel snel die lening stopzetten, ook als je een beetje aan je medemens wilt denken...
Zover ik het weet wordt de studieschuld (bij duo) niet geregistreerd bij het bkr. Bij ons kwam het iig nooit ter sprake bij aankoop van beide huizen.
Geen kgb Geen zorgtoeslag Geen kinderbijslag (woon niet in Nederland) Een salaris tussen de 3000-3500 Vanaf januar 2012 start de afbetaling van de studie schult 45000
Ik heb gestemd, en dan heb ik ingevuld op basis van netto inkomsten (oftewel bruto inkomsten min belastingen). Vaste lasten moeten er nog van af, en de kdv-toeslag moet er nog bij.
Aangezien mijn man nog studeerd (en geen recht heeft op een uitkering of iets dergelijks) moeten wij het stellen met mijn loon. 1400 netto, daarbovenop krijg ik nog 200 netto omdat ik een partner ten laste heb In totaal doen wij het dus met 1600 netto. Soms lukt dat goed, andere maanden als er wat meer rekeningen binnenkomen is dat wat moeilijker.
Heb ook ons gezamelijk netto salaris ingevuld, exclusief kinderbijslag/kinderopvangtoeslag/hypotheekrenteaftrek. Ons bruto salaris per maand zou ik eerlijk gezegd niet eens weten
moet je ook bij de belastingdienst doorgeven als er een kindje bij is gekomen? of is het aanvragen van de kinderbijslag voldoende? weet iemand dat? ik weet niet meer wat we bij de eerste hebben gedaan
netto, dus echt waarvan je rond moet komen. Een brutosalaris is leuk, maar je weet niet wat iemand er precies aan overhoudt.
hier idem dito, ik schat daarom onze inkomsten stukken hoger dan we uiteindelijk verdienen, dit om terugbetalen te voorkomen.. Heb al zoveel moeten terug betalen..