Iris.. ik wilde je even bedanken voor de gezelligheid... Je taart was overigens super gelukt.. en nu aan de slag he?
Dames... Ik ga mn eigen bruidstaart maken. Nu zat ik zef te denken aan een witte taart met lila rand.. 4 etages. Maar nu komt waar ik jullie hulp nodig heb... HOE ga ik de lagen aankleden.. Ze komen op een standaard.... Ik zat zelf te denken aan: boven met diamond cutter met parels en een klein lila randje onderaan. 2e laag een bredere rand lila, met een grote strik. de linten hangend tot volende etage 3e laag weer diamond cutter met klein lila randje. 4e laag weer grote lila rand. mischien wat lila/paars/wit bloemetjes erbij (beetje zoals die vierkante taart met zwart wit bloemetjes die hier een tijdje terug opstond) Wat denken jullie ... ik heb nog nooit meer dan 1 taart gemaakt.. dus nu ze moeten matchen vind ik dat wel erg moeilijk. dus alle hulp is van HARTE welkom!!
Hahaha dank je wel! We konden het gisteravond allemaal alsnog niet laten om even een stukje te proeven, nou hij is echt ontzettend lekker! Ik wou je ook nog even bedanken voor de leuke avond. Het was zeker heel gezellig en ontzettend leerzaam! Haha, ja aan de slag moet ik zeker want ik moet morgen al dat boltaartje brengen... Mag dus vandaag alweer aan de slag. Maar heb er enorm veel zin in, want alles wat ik geleerd heb zit nu nog lekker vers in m'n hoofd.
Ow.. Tirza heeft jouw taart gemaakt.. hij is erg mooi.. Tirza maakt sowieso mooie dingen.. haar pme 3 stuk vond ik ook erg gaaf
Waauw, zie weer mooie dingen! Gister belde een collega met een spoedje voor haar dochter ! Geen probleem natuurlijk! Gevuld met aardbeienmouse en jam. Ze wilde met roze, hartjes en stipjes. Wel geslaagd toch? Heb er anderhalf uur over gedaan ( vullen, afsmeren en bekleden )
Dank je wel ! Leuk om te horen Ben ook erg tevrede, hij is super strak en vind het idee wel leuk. Had iets anders in mijn hoofd, maar dit is het geworden
ik merk dat ik het echt moeilijk vind om de fondant er strak omheen te krijgen, heb altijd wel ergens een vouwtje zitten... ik snap er niks van :S
Ik werk met marsepein, vind fondant echt een hel haha. Krijg dat ook niet strak. Maar de truc is ( bij marsepein dan ) om het niet te dun en niet te dik te doen, en een goede grote lap erop te leggen. Dan krijg je de minste plooien.
Waar smeren jullie mee af? Ik doorgaans met botercreme, maar ik wil eens buttercream icing gaan proberen (a la Cake Boss)
is daar een mix voor????????????? ik maak hem altijd zelf hihihi ga morgen eens kijken voor die mix dan
Nou al 2 pogingen gedaan.. Lukt maar niet. Ik wou een boltaartje maken met de blanda, 20 cm van de Ikea. Ik heb de verhoudingen aangehouden die op het pak staan (funmix) voor een 20cm taart... na 40 min bakken was hij echt nog niet gaar, (ik heb een combi) toen steeds de tijd verlengd en uiteindelijk kreeg ik het idee dat hij wel goed was. Eenmaal uit de vorm gehaald en op het rooster gezet, zakte hij een beetje in. Ik neem aan dat het taartje net zo bol moet zijn als de vorm zelf?! Die van mij zijn nu steeds de vorm van de foto hieronder. Ook leuk, maar niet echt de bedoeling. Ook is hij niet echt bruin geworden, maar bleef best wel bleek... Hij heeft er een uur ingestaan op 160 graden. Heeft iemand misschien tips?? (nieuwe oven? hahaha) Mijn man zei dat het misschien te maken heeft met de hitteverdeling van deze oven... Zou ik evt. dan maar "gewoon" een normale taart kunnen bakken, reepjes snijden en het bekleden in de blanda met folie en op die manier het boltaartje vormen?
misschien een tip om zo'n gladmaakplaatje te gebruiken (ben het woord even kwijt...) ik gebruik het als ik de mp heb uitgerold, en dan ook als ie op de taartzit. Wat ook goed helpt is om steeds van bovenaf stukje naar beneden te wrijven met de binnenkant van je vlakke hand, met andere hand mp onderaan vasthouden. taart stukje draaien, wrijven en zo door, tot je beneden bent. Dus niet eerst een kant en dan de andere zeg maar. Snappie? heb het idee dat ik iet erg helder ben haha! Meiden, mijn zwembadtaart is gelukt, piping gel gebruikt en niks gesmolten!! Hoerahoera! Ga zo ff spammen