Hoihoi Mijn man had laatst een pakje room gekocht ipv opklop slagroom. Maar nu zit ik dus met een pakje room en weet niet wat ik er mee moet =P nou vroeg ik me af of ik ook van een gewoon pakje room slagroom kan maken? iemand die dit weet? =3
Om wat voor room gaat het? Wat slagroom is natuurlijk ook gewoon room. Kijk even hoeveel procent vet erin zit. Als dit bijv. 35 a 40% is, kun je het gewoon opkloppen (slagroom). Als het minder is, kun je het wellicht gebruiken als koksroom bijv. om een saus of soep mee te maken. Koksroom is vaak rond de 20%. Succes!
Dit kon ik vinden over room, volgens mij kun je het dus gewoon opkloppen. Room is een mengsel van melkvet met andere melkbestanddelen, waarbij melk (van de koe) wordt afgeroomd. Er zijn verschillende soorten room. Het zijn vooral vetrijke melkproducten die de naam room dragen. Het minimale vetpercentage voor verschillende roomsoorten is in Nederland wettelijk geregeld. Slagroom mag zich zo noemen als zij minimaal gemaakt is van koemelk met minstens 30% vet. Room moet minimaal 10% vet bevatten. Zure room moet ook minimaal 10% vet bevatten, maar doorgaans bevat zij rond 20% vet.
als je het gaat kloppen: Bij voorkeur rechtstreeks uit de koelkast en dan op de hoogste stand. Als het eenmaal wat steviger is - niet doorkloppen, want als je te lang klopt, heb je boter - en dat is niet terug te draaien
meen je dat nou? dus je kan zelf boter maken wist ik niet eens =P ben niet zoeen keuken prinsesje haha XD
Tsja, het is toch echt hun slagroom. Ik gebruik 'm altijd en is niets anders dan pakjes van andere merken.
haha okay XD ik klop eigk bijna nooit slagroom en als ik het koop komt het bij de alberhein vandaan of dekamarkt, dusja =P