Van gewone room slagroom maken?

Discussie in 'De lounge' gestart door Giltje, 8 jul 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Giltje

    Giltje Niet meer actief

    Hoihoi

    Mijn man had laatst een pakje room gekocht ipv opklop slagroom. Maar nu zit ik dus met een pakje room en weet niet wat ik er mee moet =P nou vroeg ik me af of ik ook van een gewoon pakje room slagroom kan maken?

    iemand die dit weet? =3
     
  2. Valerie

    Valerie Fanatiek lid

    22 jun 2007
    4.206
    1.041
    113
    Vrouw
    Om wat voor room gaat het? Wat slagroom is natuurlijk ook gewoon room. ;)

    Kijk even hoeveel procent vet erin zit. Als dit bijv. 35 a 40% is, kun je het gewoon opkloppen (slagroom). Als het minder is, kun je het wellicht gebruiken als koksroom bijv. om een saus of soep mee te maken. Koksroom is vaak rond de 20%.

    Succes!
     
  3. Giltje

    Giltje Niet meer actief

    dat pakje dat ik heb heeft 30% kan je daar alsnog slagroom van maken? =)
     
  4. Alita

    Alita Niet meer actief

    ja is toch eigenlijk slagroom dan...

    Wij doen er suiker in en klopfix en mixen maar!
     
  5. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Dit kon ik vinden over room, volgens mij kun je het dus gewoon opkloppen.

    Room is een mengsel van melkvet met andere melkbestanddelen, waarbij melk (van de koe) wordt afgeroomd. Er zijn verschillende soorten room. Het zijn vooral vetrijke melkproducten die de naam “room” dragen. Het minimale vetpercentage voor verschillende roomsoorten is in Nederland wettelijk geregeld. Slagroom mag zich zo noemen als zij minimaal gemaakt is van koemelk met minstens 30% vet. Room moet minimaal 10% vet bevatten. Zure room moet ook minimaal 10% vet bevatten, maar doorgaans bevat zij rond 20% vet.
     
  6. Giltje

    Giltje Niet meer actief

    okay ik ga het gewoon proberen op te kloppen :D
     
  7. kus26

    kus26 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    1.541
    0
    36
    Almelo
    Wat voor room is het dan? Staat er een merk op oid?
     
  8. Giltje

    Giltje Niet meer actief

    mil... nog wat volgens mij vbij de lidl zoeen rood pakje XD
     
  9. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Wel suiker bij doen anders is het viesssssss ;)
     
  10. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.809
    3.339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    als je het gaat kloppen: Bij voorkeur rechtstreeks uit de koelkast en dan op de hoogste stand. Als het eenmaal wat steviger is - niet doorkloppen, want als je te lang klopt, heb je boter :p - en dat is niet terug te draaien ;)
     
  11. margreet78

    margreet78 Bekend lid

    14 mrt 2008
    882
    0
    0
    Dat is gewoon de slagroom van de lidl...
     
  12. Giltje

    Giltje Niet meer actief

    meen je dat nou? dus je kan zelf boter maken :D wist ik niet eens =P ben niet zoeen keuken prinsesje haha XD
     
  13. Giltje

    Giltje Niet meer actief

    er staat gewoon ''room'' op en niks over opkloppen ofzo =3
     
  14. Alita

    Alita Niet meer actief

    room wordt slagroom na toevoegen van suiker lieve schat...
     
  15. margreet78

    margreet78 Bekend lid

    14 mrt 2008
    882
    0
    0
    Tsja, het is toch echt hun slagroom. Ik gebruik 'm altijd en is niets anders dan pakjes van andere merken.
     
  16. Giltje

    Giltje Niet meer actief

    haha okay XD

    ik klop eigk bijna nooit slagroom en als ik het koop komt het bij de alberhein vandaan of dekamarkt, dusja =P
     
  17. Alita

    Alita Niet meer actief

    haha ach ja...
     

Deel Deze Pagina