hier wat regelgeving: http://www.skal.nl/LinkClick.aspx?fileticket=iRBmw16RuB4%3d&tabid=99&language=nl-NL
Ik denk zelf dat er maar een gedeelte van alle vega's bij de diëtist komt, dus op zo'n manier kan je dus niet echt meten.. Maar ja dat is mijn ervaring meer met veel vega's die ik heb gekend. Ik vind vlees ook niet echt lekker.. volgens mij zijn we 1 van de weinigen als ik veel mensen zo hoor is het 'raar'.
Blijft een interessant onderwerp.. Hier zo veel mogelijk bio, maar in zo verre het mag van onze portomonee... het liefst dan bij de natuurwinkel... maarja.. ik zoek de goede middenweg.. Ben zelf helemaal vega.. dochter ook.. vriend niet officieel maar wel grotendeels... Helaas ben ik dus wel een vega met flink wat tekorten.. maar dat zit hem in een opname probleem.. Nog even leuk voor de vega's die ik voorbij zag komen... Bij het hoekje voeding staat een topic voor vega-mama's! (Komen leuke recepten en tips voorbij)
ik koop het alleen als het in de aanbieding is eigenlijk,vind het gewoon te duur. al moet ik wel zeggen dat ik steeds meer problemen krijg met kip want het ziet er niet uit als je het uit het pakje haalt dus dat zou wel biologisch mogen van mij. biologische thee etc vind ik onzin.
als je het rechtstreeks bij de boer koopt is het vaak wel betaalbaar en weet je ook waar het vandaan komt. dat doen wij dus
ja klopt,alleen hier in de buurt zit er geen. dan moet ik 45 minuten rijden en daar heb ik geen zin in
Naar aanleiding van dit topic ben ik gaan kijken wat er zoal in de stad hier aan boerderiijwinkeltjes is en vond dit: Website Ecologische Zorgboerderij De Mikkelhorst - De pluktuin Hoe leuk is dat! Ik ga alle kids morgenmiddag er naar toe nemen!
@umm85, groente vries je ook in? Dat moet je toch eerst blancheren ofzo dacht ik? Ik wil dus morgen daar heen maar het is een redelijk tochtje, dan wil ik ook een boel in 1 keer meenemen...
Groentes hebben we vaak van de groententuin van s-ouders. Sommige dingen vries ik wel in en sommige dingen moet je dan inderdaad blancheren.
Wij eten alleen maar biologisch. Vnl van bioweekmarkten, boeren en de natuurwinkel. Maar mijn man neemt ook komkommer, tomaten, appels en kiwi's mee van de AH, scheelt toch een slok op een borrel. Dat eraan getwijfeld wordt vind ik raar. Er zijn in Nederland/de EU allerlei richtlijnen en keurmerken waar een bioproduct aan moet voldoen. Ik kijk altijd de KvW en heb daar via dat medium nog nooit iets over gehoord. Via geen enkel medium trouwens. Bio = geen scharrel. Toch hebben biologisch gehouden dieren het vaak wel beter. Maar hoeft dus niet. Wij haalden eerst vlees bij een boer waar de biologisch gevoedde stiertjes aan de ketting lagen. Waar we nu ons vlees halen, gebeurt dat niet en zijn de beesten scharrelaars. Beter Leven Keurmerk van de DB zegt niks over biologisch. Het is een keurmerk voor vlees uit de bio-industrie (= intensive veeteelt en heeft niks met biologisch te maken). Let er vooral eens op wat die sterren betekenen.
dochter vegetarisch of veganist? op zich hoef je als vegetariër niet echt tekorten op te lopen omdat je wel melk, kaas, boter, eieren e.d. eet en daar genoeg stoffen inzitten (als je er genoeg van eet is dat prima) Wat volgens mijn vriendin vaak fout gaat is als mensen niet genoeg vervangers eten (waar de benodigde vetten en vitamines e.d. eten) Je ziet dat echte veganisten heel veel vervangers zoeken omdat ze daar heel bewust mee bezig zijn en vegetariërs vaak gewoon geen vlees eten (omdat ze niet lekker vinden of uit andere overwegingen) maar dan verder niet kijken hoe ze dit tekort kunnen opvullen. Natuurlijk heb je een hoop gezonde vegetariërs zolang je het maar goed aanvult is er niets aan de hand maar dit word dus vaak vergeten..
Wat leuk, chivay! Dank je wel! Voor Fay gebruik ik veel groenten en fruit (vooral biologisch) die ik stoom en pureer en daarna invries voor de week. Eigenlijk eet ze alles wel; courgette, bietjes, zoete ardappel, venkel, bramen, frmbozen, blauwe bes, appel, wortel, spinazie, tofu, quinoa, haver, ei, verschillende oliën (olijf, lijnzaad, walnoot, etc.).... Eigenlijk laat ik alleen de noten en scherpe kruiden weg. Maar ik kan altijd inspiratie gebruiken. Als ik die potjes in de winkel zie krijgt Fay bijzonder gevarieerd en voedzaam te eten, gelukkig vind ze het ook lekker Niks moeilijks of engs aan om je kind vega op te voeden, tenzij ze idd één of andere opname stoornis heeft. Ik ben blij dat ik straks niet uit hoef te leggen dat rundvlees koetjeboe is en kip ook echt kip....
Mijn ervaring leert anders. Vegetariers eten geen vlees, that's it. Als je veel groenten en volkorenproducten, zuivel en noten eet en af en toe een ei of peulvruchten, dan loop je geen tekorten op. Je hoeft daarvoor niet eens de speciale vleesvervangers te pakken, is handig, maar hoeft niet. Mijn moeder had er een aversie tegen, vleesvervanger in de vorm van vlees, met de naam van vlees. Nee, dat kwam bij ons niet op tafel. Wij werden vega toen ik 10 was. Mijn moeder ging 1x per jaar met ons naar de dokter voor een bloedtest. Wij (moeder, vader, 4 dochters) hadden geen tekorten en hele hoge hb-waardes voor vrouwen; rond de 9. Ik heb een zus en die is veganist. Kan je nog zo je best doen; de kan si heel groot dat je tekorten gaat oplopen. Een veganistische voeding bestaat uit alleen maar plantaardige producten. Vlees, vis, zuivel en eieren worden niet gegeten. Deze producten vormen een belangrijke bron van vitamine B12, eiwit, ijzer, calcium, vitamine A, vitamine D en omega 3. Sommige van deze voedingsstoffen komen niet of nauwelijks in plantaardige producten voor. Daarom is het raadzaam om als veganist een multivitamine te nemen.