Cupcakes!

Discussion in 'Algemene clubs' started by Vlinderbloem, May 8, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sann

    Sann VIP lid

    Jan 27, 2007
    16,307
    2
    38
    Brabant
    de cupcakes voor mn meisje dr verjaardag op de psz. Een deel ervan dan, de rest was al ingepakt
     
  2. beschuitje

    beschuitje Fanatiek lid

    Jun 9, 2010
    4,556
    0
    36
    Female
    LEUK san, ziet er goed uit !!
     
  3. Zien er hartstikke leuk uit Sann. Je krijgt de smaak al goed te pakken :D
     
  4. liftrasa

    liftrasa Fanatiek lid

    Feb 6, 2008
    1,522
    0
    0
    enschede
    @Sann leuk hoor !!
     
  5. Meisje89

    Meisje89 VIP lid

    Jun 9, 2009
    7,161
    1,395
    113
    Female
    België
    Sann: ziet er goed uit!
     
  6. Gister weer gebakken.
    Vanille cupcakes met vanille frosting. De cupcakes was een recept van de magnolia bakery, maar ik vind hem echt erg zoet (maar ik vind al snel dingen heel zoet, dus misschien ligt het aan mij ;))
    Was de roos swirl aan het oefenen ;) is niet altijd gelukt helaas. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen :)

    View attachment 166828
     
  7. Meisje89

    Meisje89 VIP lid

    Jun 9, 2009
    7,161
    1,395
    113
    Female
    België
    Oh mooi zo'n roosje! Zijn er paar toch wel echt goed gelukt hoor :$ Vind ze heel leuk!!!
     
  8. liftrasa

    liftrasa Fanatiek lid

    Feb 6, 2008
    1,522
    0
    0
    enschede
    Inderdaad een aantal goed gelukt hoor :)
     
  9. 00Wendy00

    00Wendy00 Fanatiek lid

    Jul 30, 2008
    4,713
    2
    38
    Nou, ik vind ze ook mooi hoor!
     
  10. Thnx meiden :)
     
  11. silvia009

    silvia009 VIP lid

    Feb 13, 2009
    6,514
    0
    36
    Partime werkende moeder en echtgenote
    twente
    Super mooi zeg....
    ik wil vandaag of morgen ook weer cc's maken..iemand een lekker recept voor een toef?
     
  12. Meisje89

    Meisje89 VIP lid

    Jun 9, 2009
    7,161
    1,395
    113
    Female
    België
    Nee ben er zelf ook naar op zoek eerlijk gezegd :D Hoor op tv vaker "frosting" en dan denk ik "ja maar wèlke???" :D Of dat ligt mss aan mij... Naart schijnt zou meringue ook wel gaan, dus daar kan je dan alweer cacao, vanille, kleurstof in doen om af te wisselen. En whiped ganache? chocolade + slagroom. Heb die zelf eens gemaakt, zonder te weten dat het zo heette haha, enkel had ik te weinig room, het was nogal lopend. Mss met meer room niet meer?
     
  13. liftrasa

    liftrasa Fanatiek lid

    Feb 6, 2008
    1,522
    0
    0
    enschede
    Ik maak toeven meestal van merinque botercreme en hier voeg ik inderdaad smaakstoffen aan toe (meestal Patidess ) maar ook wel kaneel , chocopasta,citroensap enz enz.

    Heb volgens mij het recept al eens gepost hier.
    Maar voor de liefhebber nogmaals dan:
    Recept gekopieerd van DLT

    Dit wordt ook wel (swiss) meringuebotercrème genoemd of 1-2-3 botercrème. Dit laatste is een goede naam, want het is makkelijk en het staat voor de verhouding van de ingrediënten. Voor een taart van 25 cm:

    Ingrediënten:
    140 gram eiwitten
    280 gram kristalsuiker
    280 gram roomboter* (of 420 gram voor de 1-2-3 verhouding) op kamer temperatuur en in stukjes.
    * op erg warme dagen is het verstandig een gedeelte van de roomboter door margarine of kokosvet te vervangen (maximaal de helft). Dit zorgt voor meer stabiliteit van je crème.

    Werkwijze:
    Neem een kom die op een pan heet water past. Handig is de kom van je mixer als die hittebestendig is. Doe de eiwitten en de suiker in een kom en klop ze goed door elkaar. Zet de kom boven de pan met kokend water; dit wordt ook wel au bain marie genoemd. Blijf nu voortdurend kloppen totdat de suiker gesmolten is en het mengsel goed heet is. Haal de kom uit de pan en mix op hoge snelheid totdat het mengsel stijve witte pieken maakt. Dit duurt zo'n 10 minuten. Zet nu de mixer op een lage stand en doe de boter er stukje voor stukje erbij, terwijl je blijft mixen.

    Als alle boter opgenomen is, zet je de mixer op een hogere stand en klop je de crème totdat hij er luchtig uitziet. Voeg eventuele smaakmakers toe, meng goed met een spatel en schraap langs de randen van de kom. Mix de crème nogmaals een minuutje goed door. De crème ziet er nu mooi glad en luchtig uit en voelt zijdezacht aan. De meringue botercrème is een week te bewaren in de koelkast. In de vriezer 3 maanden houdbaar.

    Ik gebruik zelf altijd de 123 verhouding. die vind ik erg lekker en heb nog nooit opmerkingen hierover gehad ;)
     
  14. Meisje89

    Meisje89 VIP lid

    Jun 9, 2009
    7,161
    1,395
    113
    Female
    België
    Ik heb tot nu toe (heb die ook al ZO VAAK gemaakt ;);)) altijd bovenstaand recept gebruikt 1-2-2. Smaakt ook heel goed, weet niet hoe de 1-2-3 proeft maar die wat ik gebruikt heb is toch ook erg lekker. Veel lichter en zachter qua smaak dan gewone bc. Die valt altijd zo zwaar vind ik.
     
  15. 00Wendy00

    00Wendy00 Fanatiek lid

    Jul 30, 2008
    4,713
    2
    38
    Wahahah...waar cupcakes producten wel niet goed voor zijn!

    Ik wilde boterkoek maken met mijn zoontje maar kon onze boterkoekvorm niet vinden en ik had het beslag al gemaakt. Ik had nog een paar cupcakevormpjes over waar ik het in had gedaan en ook nog los in de bakvorm (in de hoop dat ze los zouden komen).

    Nou, ze zijn heel goed gelukt. En eigenlijk ook heel leuk om te eten hihi.

    View attachment 167281
     
  16. Ik vind zelf deze frosting erg lekker. Is voor ongeveer 12 cupcakes of 24 mini's

    Ingrediënten

    45 gram bloem
    240 ml melk
    200 gram roomboter
    200 gram poedersuiker/suikerbakkerspoeder
    1 tl vanille extract (of een ander smaakje)
    Eventueel kleurstof.

    Methode

    Doe de bloem en de melk in een steelpannetje. Klop het mensel eerst met een garde goed door, zodat je met een klontvrij beslag aan de slag kunt. Breng het geheel rustig aan de kook en zet het daarna meteen op laag vuur. Blijf steeds goed roeren zodat het beslag niet gaat aanbranden en klonteren. Het beslag wordt nu steeds dikker en na ongeveer 5 minuten (steeds blijven roeren) is het mengsel dik genoeg. Er moet een houten prikker recht op in het beslag kunnen staan. Schep het beslag in een kom en laat afkoelen (lauw/warm)

    Klop intussen in een andere kom de zachte boter flink smeuïg en luchtig. Voeg nu langzaam de suiker toe en tot slot de vanille. Als alles goed is gemengd voeg je de afgekoelde melk/bloem-mix toe en mix daarna nog eens 5 minuten op middelhoge snelheid met de mixer.

    Het geheel 15 minuten in de koelkast zetten. Daarna is de frosting klaar voor gebruik! Mocht de frosting iets te dun zijn naar je zin, voeg dan wat bloem of poedersuiker toe. Laat de cupcakes eerst goed afkoelen voordat je de frosting aanbrengt. Je kunt de crème kleuren, op smaak brengen en versieren zoals je wilt.
     
  17. Leuk idee zo :)
     
  18. Gebruik jij altijd eiwitpoeder? of echte eiwitten?
     
  19. liftrasa

    liftrasa Fanatiek lid

    Feb 6, 2008
    1,522
    0
    0
    enschede
    Echte eiwitten .Zoek nog steeds een oplossing om die 30 plus ei dooiers niet weg te hoeven gooien wekelijks...
    Kan geen roerei meer zien en lemoncurd ook genoeg gemaakt haha.
    Man lust geen eieren dus kan er niet zo veel mee doen voor persoonlijk gebruik :(
     
  20. hmmm ja herkenbaar. Ik gebruik ook vaak wel eiwitpoeder ervoor. maar dat moet je dan eerst een uur laten staan voordat je kan beginnen. :)
     

Share This Page