gevulde eieren

Discussie in 'De lounge' gestart door janna76, 16 jul 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. janna76

    janna76 Fanatiek lid

    8 nov 2008
    1.412
    0
    0
    huis mamma en boerin
    drenthe
    Hallo meiden.

    Morgen heb ik een verjaardag. En ik wou gevulde eieren serveren. Maar nu vraag ik me af.

    Kun je gevulde eieren de dag van te voren al bereiden?
    En als je ze in de koelkast bewaart blijven ze dan goed?

    Wie o wie weet dit?

    Alvast bedankt.

    Janna
     
  2. Tara84

    Tara84 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    3.878
    0
    36
    Volgens mij kan dit wel. Wij hebben ze ooit 's ochtends gemaakt en 's avonds opgegeten. Zat ook zo'n 10 uur tussen. Dat was prima.
     
  3. mora27

    mora27 VIP lid

    25 nov 2009
    6.381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    zou ik niet doen... heb het ooit eens gedaan en de volgende dag was het eiwit iets verkleurd... ziet er dan meteen ranzig uit....
    zou smorgens doen op de dag zelf en misschien handig om te weten: als je aan de onderkant van het ei een heel dun plakje afsnijd blijft het ei liggen op een schaal ipv dat hij eroverheen glibberd.... :p
     
  4. Delight

    Delight Fanatiek lid

    17 jan 2011
    2.157
    0
    0
    HBO Facility Management
    Salland
    Hahaha ja glibberdingen.
    Dag zelf is beter.. je kan wel de vulling vast apart maken en dan 's ochtends in de eieren spuiten.
    Eieren dan even in een bak water bewaren (in de koelkast)
     
  5. janna76

    janna76 Fanatiek lid

    8 nov 2008
    1.412
    0
    0
    huis mamma en boerin
    drenthe
    Gewoon onderwater in een pan zeg maar?:(
    Dat wist ik niet. Tegen het verkleuren neem ik aan?
     
  6. Cupido

    Cupido Fanatiek lid

    19 jun 2011
    2.205
    0
    0
    NULL
    NULL
    Het kan wel, maar je moet het goed afdekken en het stinkt echt je koelkast uit. Beter is het om op de dag zelf te maken. Lekker trouwens. Krijg er gelijk trek in :D
     
  7. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Ik zou het niet doen. Ze zijn prima te eten, maar vaak verkleurd het eiwit dan. Dan ziet het er een beetje grauw uit.

    Maar je kunt de eieren wel alvast koken, en de vulling maken. En de dag zelf even de eieren vullen?
     
  8. dibbes

    dibbes Actief lid

    22 apr 2008
    126
    0
    16
    administratie
    rotterdam
    Ik kook ze 1 dag van te voren en doe de vulling de dag zelf. Als ze bij mij verkleurd zijn dan voeg ik er een druppel gele kleurstof bij... zo zien ze er mooi uit! Eventueel kan je ze ook bewaren in water... Oja een zakje madras erdoor doet ook wonderen ivm met de kleur.
     
  9. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    Ik maak ze wel altijd de dag van te voren en doe er dan huishoudfolie over. Nog nooit last van verkleuren gehad. Wel van een ongelofelijk stinkende koelkast.
     

Deel Deze Pagina