Nee, ik eet dat dan natuurlijk ook niet zeven dagen achter elkaar haha. Hooguit twee keer in de week met drie dagen ertussen ofzo. Overigens maak ik ook wel eens zo'n megapan maar dan met bami. Veel verse groente, kip erbij en dan zo'n pakje van honig (nasi en bami) erbij. Dan vries ik daar ook veel porties van in. Dat idee ontstond toen ik tegen mijn man zei dat ik áltijd teveel maak. Ik snij de groentes liever zelf en dan heb je al snel teveel. Toen kwamen we op het idee om gewoon nóg meer in de pan te doen en dan diepvrieszakjes in te vriezen. Ik moet zeggen dat ik meestal gewoon kook vanwege de kinderen, maar soms heb ik daar in mijn eentje geen zin in en dan is zo'n verse spaghettisaus of bami uit de vriezer een beter alternatief dan junkfood (wat ik de kinderen gewoon niet graag voorzet).
- Tomatensoep met broodje - Zo'n loempia uit de oven met gebakken aardappels en appelmoes, wellicht nog potje doppies/woppies, 1,5 minuut in de magnetron. - Pizza - Omelet met kant en klare rauwkost - Ragout met rijst en doppies/woppies - Viscuisine met rijst en championsaus - Noodles (Unox) - Pistoletje gezond
Ik kook dan natuurlijk wel mee voor kleine kindjes, maar ik kook voor mezelf niet anders als wanneer mijn man wel thuis is. Groenten en vlees kun je toch gewoon portioneren en invriezen? En rijst, pasta of aardappelen gebruik je dan maar een beetje. Dus gewoon net als anders, normaal gezond eten, maar dan wat minder...
Andijvie, heerlijk. Klontje boter er bij en genieten maar. Kan niet wachten tot ik weer een keer alleen eet haha.
Ook hier heeft 'vrouwlief' alleen gegeten vanavond Ik hou echt niet van koken en al helemaal niet voor mijzelf alleen....dus het is een quiche van de app geworden met een salade 'on the side'... te makkelijk en te kant-en-klaar... ik weet het, maar ja
Ja maar dat is het dus, als je kindjes hebt is het echt anders! Ik heb gewoon geen zin om voor mijn eentje aardappels te gaan staan schillen en koken... trouwens even een vraagje... klopt het dat het tegenwoordig achterhaald is dat je spinazie niet mag opwarmen? Heb nu namelijk echt geen zin er in, maar vind het zonde om weg te doen. Morgen avonddienst, maar als ik eht dan 's middags maak, kan ik het dan 's avonds nog een keer opwarmen?
Toen mijn man 8 weken in het zh lag en ik dus iedere avond alleen moest eten maakte ik de ene week wat we normaal met zijn 2en eten en dan vroor ik een portie in voor de andere week. Ook de 1 persoons lasagne van Lidl nam ik regelmatig. Voor de rest: -maaltijdsoep met broodje kipfilet en salade. -1 portieverpakking krieltjes met stukje vlees en klein blijke groente -pizza
carpaccio,lekkere salades,van die kant en klere maaltijden bij jumbo zijn ze erg lekker!!! iets met gamba`s,pizza,broodje hamburger,gewoon wat alleen JIJ lekker vind,ik had het i.i.g wel geweten
Als ik alleen moet eten is het meestal een gebakken ei, een tosti, wat soep of een pizza. Niks gezonds in ieder geval
Hier komt het niet zo vaak voor maar als ik dan alleen moet eten bestel ik SUSHI!!! Heerlijk!! En vriendlief lust t niet. Wel kostbaar maar ach voor heel af en toe...
ik eet elke week 1 avond op het werk en daar hebben we alleen magnetron en oven. Wat ik vaak eet: - spaghetti, deze maak ik altijd een volle pan (gehakt, saus en spaghetti, dan invriezen in porties. Al houden we tegenwoordig steeds minder over om in te vriezen ) - ik vries restjes eten ook altijd in als het een beetje een redelijke portie is. Dus ook regelmatig een restje chinees of restje stamppot in de winter. Minirookworst erbij en klaar! - bakje kanten klare sate met broodje en kant en klaar salade - heel soms kant en klaar maaltijd; is niet zo mijn ding terwijl ze vaak wel goed zijn - 1 persoon potje soep vd unox met wat brood erbij smakelijk eten !
Volgende week heeft manlief de hele week avonddienst, dus was wel leuk om deze topic even te zien.. Ik doe dan ook meestal makkelijk hoor.. Gewoon een salade, macaroni, een pizzatje etc.. Ik ga echt niet uitgebreid staan koken voor mezelf
Voor als ik alleen met de kinderen ben maak ik gewoon voor twee dagen. Het liefst pasta of Mie Verder ben ik gek op omelet. Kun je leuk mee varieren en is echt zomaar klaar.
Hmm ja omelet is ook wel een goed idee.... kun je ook groenten doorheen gooien natuurlijk.. Ik beland, zeker als ik uit mijn werk kom, moe ben, en dan alleen moet eten, wat vaker in de ongezonde hoek. Heb dan echt geen zin meer om te gaan staan koken. Dus hoe makkelijker hoe beter!
Mijn man is er vaak niet, hij werkt in ploegendienst. Maar vanwege mn zoon kook ik dan toch redelijk normaal. Wel kook ik op de dagen dat mn man er niet is, wat vaker aardappelen-groente-vlees (of vissticks ) omdat mn man dat echt niets vindt. En soms houd ik het wat makkelijker door bijvoorbeeld pasta te koken en wat tomaten met diepvriesgroenten te bakken. Zoonlief heeft weer een periode dat ie weinig eet 's avonds dus daardoor heb ik nóg minder zin om lang in de keuken te staan.
Volgens mij is het wel achterhaald dat je spinazie niet 2x mag opwarmen. Hoewel ik het liever niet doe om eerlijk te zijn. Als ik avonddienst heb kook ik 'smiddags alvast en eet het dan ook op. En dan neem ik 'savonds een boterham mee. Hier is geen mogelijkheid om mijn eten op te warmen en dit bevalt prima zo. Hoef ik ook niet na te denken wat ik meeneem. Om alleen te eten: - kant en klare lasagna - maak soms ovenschotels en dan wat over is invriezen. - pakjes van knorr maken (bv sperziebonen, met gehakt en sate-saus) en evt aardappelpurree erbij waar je alleen water aan moet toevoegen - kookte toen ik alleen was vaak voor 2 dagen en dan deed ik een deel in de diepvries.
Een halve zak krieltjes met rozemarijn en knoflook in de oven gooien, simpele salade maken en een stukje kipfilet bakken. Lekker en makkelijk Als die van mij over moet werken dan eten wij ( de kinderen ook ) dat regelmatig