Dag dames! Vanavond staat er een gehaktbal op het menu, maar ik wil eens wat anders dan de standaard gehakt kruiden.. Op internet zijn heel veel recepten te vinden, maar die klinken niet allemaal even lekker... Hoe maken jullie de gehaktbal?
Rundergehakt, eitje, beetje paneermeel en gehaktkruiden. Af en toe doen we er een uitje door maar dat is niet mijn favoriet.
gehakt, gehaktkruiden, uitje, ketjap, paprikapoeder en een klein beetje sambal oelek... smullen maar!
1 van mijn favo afwisselingen is: 500 gr gehakt naar keuze 1 ei paneermeel scheutje ketjap en een zakje nasikruiden
gehakt kneden met beschuit, ei, iets zout, iets peper, iets nootmuskaat, ketjap en curry. Echt onze favoriet
Half om half gehakt, uitje, ei, beschuit, gehaktkruiden, worcestershire sauce en een beetje maggi of aromat. Hmmm zo lekker!!
MMmmm krijg zo ook zin om vanavond gehaktballen te maken hihihi....zo maar ff naar de winkel voor gehakt etc
net gemaakt met half of half gehakt, eitje, paneermeel, gehaktkuiden van de aldi en 2 eetlepels mosterd
Wéét je wat superlekker is? een zakje verse soepgroenten, ui, crumbbread, een ei en gehaktkruiden van verstegen in de keukenmachine fijn mengen en dat met het gehakt kneden tot een bal. zoooo lekker én wat gezonder. er zit dan wel de groentesmaak doorheen maar niet de harde stukjes. hmmm ik moet ze altijd maken voor bbq bij vrienden/fam maar dan in hamburger variant.
Rundergehakt, eitje, gesnipperde ui, ketjap, paneermeel, paprikapoeder. Dat is m'n basisrecept. Soms doe ik er gemberpoeder bij, of chilipoeder, of peper. Geen gehaktkruiden of nasikruiden, dat is voor het overgrote deel zout en ik kook liever zoutarm.