Weten jullie eigenlijk wanneer de Ramadan gaat beginnen? Volgens mij is het of 30 juli of 1 augustus, of niet? Hier vandaag de blije doos op gehaald, nou daar zit ook niet veel bijzonders in haha. Had er wat meer van verwacht aangezien je er tot 7 maanden zwangerschap op moet wachten, maar ik vond de Felicitas box van de Etos leuker! Morgen is manlief weer aan het werk dus dan ga ik maar weer eens aan de slag met hapjes maken..
Zo jij hebt grootse plannen ghurabaa...ook al koekjes makem voor suikerfeest! Oe lang van te voren doe je dat, blijven ze dan lekker? Cakejes maken met rolfondant kan heel goed van te voren! Ik heb eerder een geboortetaart gemaakt met een vriendin en die was metgeboortefeestje nog super lekker! Ik ga denk ik ook cakejes maken, goed idee om weer een dag door te komen hahaha. Morgen ben ik hele dag thuis dus dan ga ik jullie ook wat receptjes van mij geven eindeijk hahaha We zijn inderdaad vlak na elkaar uitgerekend ghurabaa, allebei een meisje toch? Dato...wat voor tajine heb je dan? Die nep varianten breken altijd. Ik maak marmita altijd in een mega pan...inderdaad veel voorwerk maar daarna lekker makkelijk en erg lekker. Inderdaad rond 1 augustus Inshallah...altijd zo bijzonder dat je het de avond vooraf pas hoort.
Jeps wij krijgen inshallah ook een meisje.. Hebben jullie al de naam? (moet haast wel anders moet je echt gaan opschieten haha).. Ik maak geen Marokkaanse koekjes (hou daar zelf ook helemaal niet van) maar wil gewoon een schaal met gedecoreerde koekjes maken. Maar denk dat ik eerst aan de slag ga voor de kraamvisite, want dat vind ik nu even belangrijker Als ik nog tijd en zin zat heb maak ik ook wel vast wat koekjes voor Suikerfeest (prima te bewaren in de vriezer), aangezien ik daar vast geen zin in zal hebben als ik net een week daarvoor pas ben bevallen.. Hoe maak jij marmita? Plaats daar ook het recept maar van! Ik kook bijna nooit Marokkaans, mijn man houdt er niet zo van. We zijn allebei landverraders, want ik hou ook totaal niet van Nederlands eten haha.. Daarom eten we meestal Indisch, Indiaas, Surinaams, THai's, Italiaans.. Vanalles..
(o.a.) deze heb ik vorig jaar met 3eid (Suikerfeest) gemaakt.. View attachment 168687 (foto is niet zo scherp, was met telefoon gemaakt..)
Voor de kraamvisite wil ik binnenkort deze maken, maar dan uiteraard in het roze (dit was maar even een probeerseltje..) View attachment 168690
wauwwww mooi zeg, dat wil ik leren!!!! ik dat maken voro mn zoontjesverjaardaggggg please recept plus uitleg in pb...of hie rnatuurlijk
Bedankt voor de complimentjes dames @ Fafje; Het is heel simpel. Je bakt gewoon koekjes, daarvoor gebruik ik altijd het volgende recept: 150 gr. suiker en 50 gr. vanille suiker (of 200 gr. gewone suiker kan ook) 200 gr. ongezouten roomboter 400 gr. bloem (niet zelfrijzend) 1 ei evt. snufje zout (voor chocolade koekjes kun je 50 gr. bloem vervangen voor 50 gr. cacao. Alleen om eerlijk te zijn vind ik die koekjes niet zo lekker!) Je mixt gewoon de boter (kamertemperatuur) met de suiker, en vervolgens doe je het ei en de bloem erbij, en eventueel een snufje zout. Eigenlijk moet je dan die deegbal een uur in de koelkast laten rijzen, en daarna pas vormpjes uitsteken. Maar wat ik altijd doe (vind ik makkelijker en gaat sneller) is dat ik eerst de vormpjes uitsteek, en die dan even in de koelkast doe. Na 15 minuten zijn ze dan al heel stevig, dit is om te voorkomen dat ze iets uitlopen in de warme oven. Dan bak je ze zo'n 8 tot 10 minuutjes op 180 graden. Ze moeten niet bruin worden want dan worden ze droog. Als ze uit de oven komen zijn ze nog heel zacht, dus laat ze op de bakplaat afkoelen, Ik raad je echt aan om dit recept te gebruiken. Je hebt natuurlijk vele andere lekkere koekjes recepten, maar de meeste koekjes lopen uit in de oven, waardoor je geen mooie figuurtjes meer overhoudt. De koekjes van dit recept blijven heel mooi van vorm. Om ze vervolgens te versieren, wat ik altijd met icing/glazuur doe, moet je ze eerst helemaal af laten koelen. Glazuur kun je bij de supermarkt kopen van bijv. Dr. Oetker, maar dan betaal je veel voor weinig Ik raad je aan om een zak glazuurpoeder te kopen bij een taartenwinkel of bijvoorbeeld via www.deleukstetaartenshop.nl Daarmee kun je zelf heel veel glazuur maken, en kleuren met kleurstof. Hoe je de koekjes verder kan versieren kun je lezen op deze site: De Leukste Taarten Maak Je Zelf! Daar staat het heel makkelijk uitgelegd met foto's erbij. Ik hoop dat je er zo uit komt, anders hoor ik het wel!
Wat een mooie Ghuraba! Echt supermooi! Hoe is het verder meiden? Hier dus even afwezig geweest, mijn vader is afgelopen woensdag overleden, daarom ook wat druk met alles regelen. Verder gaat het wel redelijk. Ben een paar dagen bij mn moeder geweest, nu weer even thuis en dinsdag is de uitvaart.
Oh meid wat erg Gecondoleerd.. Was het onverwachts of was je vader al ziek? Hoe dan ook wens ik je heel veel sterkte met dit verlies.. Als ik iets voor je kan doen hoor ik het heel graag.. *knuffel*
Jeetje wat heftig Umm85 gecondoleerd ik wens jou/jullie heel veel sterkte met dit verlies. Hoop dat dinsdag een mooie dag zal zijn! Knuffel maar extra veel met je mama! liefs
bedankt voor jullie lieve reacties.. Hij was al lang ziek, al ging het nu opeens heel hard en is na 4 dagen ziekenhuisopname overleden. Was er net op tijd, maar heb helaas niet meer met hem kunnen communiceren.
Nou om nu gelijk weer over recepten verder te kletsen voelt wel een beetje ongepast.. Maar hoe gaat het met je?