Hoe kipfilet het lekkerst bakken?

Discussion in 'De lounge' started by Sila24, Jul 24, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sila24

    Sila24 Niet meer actief

    Als ik kipfilet bak dan smaakt het nergens naar. Dus wie o wie weet hoe ik het lekkerst een stukje kipfilet kan bakken?
     
  2. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    Jul 18, 2010
    5,422
    1
    0
    Ik vind het heel lekker als ik 'm even laat trekken in wat ketjap, heerlijk! Of kruiden met wat kerrie, peper en zout en dan eventueel overgebleven stukjes de volgende dag koud in een salade, mmmm!
     
  3. miss C

    miss C VIP lid

    Nov 20, 2009
    11,719
    971
    113
    Female
    Het ♡je van Nederland!
    ik kruid ze altijd met kipkruiden dan bak ik ze en zodra ze gebakken zijn, gooi ik er water en zo'n zakje jus bij en dan laat ik ze sudderen...

    je moet trouwens wel ff zorgen dat je jus waterig is en niet jus achtig anders bakt het aan...
     
  4. Oemie

    Oemie Actief lid

    Sep 6, 2009
    236
    0
    0
    NULL
    NULL
    Kip in reepjes of blokjes snijden
    uitje fijn snijden
    platte peterselie fijn snijden
    zout
    pepper
    paprikapoeder
    ik gebruik zelf gemixte marokkaanse kruiden (ras al hanout)
    gebruik ook weleens heeel klein beetje safraanpoeder voor de kleur.
    scheutje olie en de boel ff mengen het liefst eentijdje laten staan maar hoeft niet.

    in een hapjespan of koekepan lekker bakken:D
     
  5. toetie

    toetie Fanatiek lid

    Dec 14, 2010
    2,310
    7
    38
    noord brabant
    lekker kruiden met zout pepper en itiliaanse kruiden en een beetje ketjap echt sweetie
     
  6. brabbel1988

    brabbel1988 VIP lid

    Jul 8, 2009
    7,504
    139
    63
    Als je een oven heb, hup hup, in de oven.
    Veel lekkerder dan uit de pan.

    Insmeren met pesto of inrollen met spek, jammie!!!
     
  7. socoldasice

    socoldasice Actief lid

    Jul 13, 2011
    197
    0
    0
    Verzorgende IG
    Zoetermeer
    kipkruiden of ketjap idd
    maar wat ik meestal doe
    is ze in kleine stukjes snijden en dan in de wok met wokolie...
    je eet ze toch niet heel op hihi
     
  8. socoldasice

    socoldasice Actief lid

    Jul 13, 2011
    197
    0
    0
    Verzorgende IG
    Zoetermeer
    wat ik ook erg lekker vind!
    ketjap en honing door elkaar mengen en dan over de kip
     
  9. RianneF

    RianneF Bekend lid

    Oct 31, 2008
    712
    0
    0
    Ik gooi het altijd tussen de grill, lekker vetarm!
     
  10. Sila24

    Sila24 Niet meer actief

    ketjap is dat ketjap manis? en welk merk moet ik nemen
     
  11. Momfulness

    Momfulness Niet meer actief

    Boter goed heet laten worden, kipfilet in de pan. Randjes goed dicht laten schroeien tot een knapperig korstje, vuur zacht en laten garen. Als de boter te donker is geworden kun je er wat water bij doen.
     
  12. socoldasice

    socoldasice Actief lid

    Jul 13, 2011
    197
    0
    0
    Verzorgende IG
    Zoetermeer
    ik gebruik gewoon ketjap manis ja ( van conimex )
     
  13. Sila24

    Sila24 Niet meer actief

    moet ik boter of zonnebloemolie gebruiken?
     
  14. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    Dec 19, 2009
    2,089
    0
    0
    Ik bak het in bakboter of olijfolie, en kruid het met kipkruiden.
    Of ik gebruik een Marokkaans kruidenmengsel(rasal hanout).
    Ligt eraan wie hem gemengd heeft, of waar je hem koopt.
    Maar dat is zo ontzettend lekker, ook in gerechten.
     
  15. socoldasice

    socoldasice Actief lid

    Jul 13, 2011
    197
    0
    0
    Verzorgende IG
    Zoetermeer
    ik heb die bak en braad met olijfolie ( die nieuwe )
     
  16. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    Dec 19, 2009
    2,089
    0
    0
    Daar heb ik niet eerder van gehoord..
    Vind je het wat?

    Ga die morgen maar eens halen,om uit te proberen.
     
  17. socoldasice

    socoldasice Actief lid

    Jul 13, 2011
    197
    0
    0
    Verzorgende IG
    Zoetermeer
    ja ik vind het wel prettig
    het spettert veel minder dan gewone olijfolie,

    die bak en braad light vind ik weer 10 keer niks...
     
  18. SeaShell

    SeaShell Niet meer actief

    Mijn lekkerste kipfilet ooit is in de tefal actifry

    Krokant van buiten en sappig van binnen, al heb je een kipfilet van 1000 gram :D én vrijwel zonder vet. maar dan moet je toevallig wel een actifry hebben hihi
     
  19. sniffy

    sniffy VIP lid

    Mar 26, 2008
    10,179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Idd marineren in de ketjap manis, beetje knoflook erbij.
     
  20. linde90

    linde90 Niet meer actief

    Lekkere kipkruiden en tussen de contactgrill, snel en lekker!!
     

Share This Page