ik vind verse kipfilet het lekkerst die nog niet in de diepvries is geweest heb toch het idee dat het vlees door de diepvries droger wordt. Mijn tip lekkere kruiden erop en langzaam garen anders wordt hij alsnog droog dus niet voor knetter hoog draaien
Dat wil ik morgen als eerst proberen. Hoeveel ketjap moet er dan bij? en zal ik er danook olijfolie erbij doen en alles mengen
in de dikte van de kipfilet een snee maken, groene pesto erin, boerenham eromheen en langzaam bakken in een pan. gekruide krieltjes en boontjes erbij
Marineren in olijfolie (houdt het sappig), citroensap (zuur zorgt ervoor dat de marinade in het vlees trekt) en ketjap en dan nog wat kruiden erbij die je lekker lijken. Ik vind het zelf met ui, knoflook en gember erg lekker. Wel minimaal 6 uur laten marineren. En dan bakken/grillen
Of als je een dikke kipfilet hebt die je niet wil snijden; aanbakken in de pan en nagaren in de oven. Dan blijft hij ook sappig.
marineren met; ketjap manis, olie, chilisaus, stroop, kan al een dag van te voren zodat het er goed in trekt! we grillen de kip hier ook vaak, blijft de kip lekker zacht!
Marinade van ketjap, honing en knoflook is hier ook favouriet. Vandaag een keer een frisse marinade gemaakt van yoghurt, olijfolie, verse munt, peper en zout.
Dan nog een tip als je de kip in blokjes of reepjes snijdt voor het marineren trekt de marinade er veel beter in en wordt het lekkerder. Plus dat je die kleine stukjes snel gaar kunt bakken (op de barbecue kun je er dan spiesjes van maken) en dan blijft het sowieso sappiger
Wij vinden deze dingen lekker: - kipfilet overlangs snijden zodat je 2 dunnere kipfilets hebt. Inwrijven met kipkruiden en bakken in de pan. - kipkrokantjes maken. kan met stukjes kipfilet of een restantje gebraden kip van de dag ervoor. alles in stukjes doen, een schaaltje met geklopt ei en schaaltje met paneermeel + kruiden (pe-zo, peterselie, kerrie,...) je kunt ook broodkruim/beschuit gebruiken. haal de stukjes kip door eimengsel en paneermeel en bak in de pan. erg lekker!
Kip kruiden met zout, kerrie en paprikapoeder (vooral veel kerrie) en dan bakken in vloeibare boter, vooral niet afblussen met water.
ik vind kip in zo'n braadzak uit de oven overheerlijk. of in de nassi. of gewoon met kipkruiden van de aldi, yummie.gister hebben we zelfgemaakte kippensoep met zelfgemaakte kaas uienbroden op. echt yammie yammie. en inderdaad geen water erbij. sausje pas maken als je de kipjes uit de pan hebt gehaald.
Marineren met ketjap, en een zakje sate kruiden van de conimex. Of door t ei halen en de gekruide paneermeel, en dan in de frietpan (heerlijk slecht! jammie!)
Hoi Eylem, ik heb zojuist de kipfilet in stukjes gesneden en gemarineerd. Heb alleen geen zout erbij gedaan omdat ik ketjap manis erop heb gedaan. Daar zit toch ook zout in?
En alle andere meiden bedankt voor de tips. Ga ze onthouden . Behalve die met ham want wij eten geen varkensvlees. Maar die andere recepten kan ik wel een andere x proberen.
sate kruiden of even laten trekken in ketjap,chilisaus en sambal (moet je wel van pittig houden) mmmzz
Of gewoon door de ei, en dan gekruid paneermeel halen. Geen extra kruiden verder. Kind kan de was doen.... heerlijk!
Kipfilet kruiden met pikante kruiden van versteeg en dan in de actyfty!!!Lekker mager en echt heerlijk.Duizend keer lekkerder als ander vlees!!!
ik maak vaak ene mengsel van ketjap, bruinebasterd suiker, sambal en een klein beetje citroensap ...en dan laten intrekken een tijdje. hmmmm krijg er alweer zin in dus weet al wat ik morgen ga maken