Zelf taart maken!

Discussie in 'De lounge' gestart door Lovely83, 24 jul 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mendie

    mendie Fanatiek lid

    14 jan 2009
    1.645
    0
    0
    den haag
    mamak verkoop jij ook via een webshop?
     
  2. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Bloemetje prachtige taart!

    Ik kan niet wachten om echt aan de taart te gaan beginnen :D
    Ik denk dat ik zelf ook een monatoetje ga gebruiken, welke is echt lekker voor kinderen?
     
  3. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Jij hebt toch ook een eigen bedrijf en site? Ik hoor je er eigenlijk nooit over:)
    Ga trouwens nog even op je site kijken, heb ik nog helemaal niet gedaan!!

    @lovely ik heb zelf vaak de chocolade variant gebruikt, erg lekker en ook goede reacties opgehad. Maar is wel machtig, dus weet niet of dat voor kinderen ook lekker is..
     
  4. liftrasa

    liftrasa Fanatiek lid

    6 feb 2008
    1.522
    0
    0
    enschede
    Ik heb inderdaad een eigen bedrijf in taartdecoratie.
    Ben 1 van de gelukkige die van haar hobby haar werk heeft mogen maken ;)
     
  5. stef

    stef Fanatiek lid

    19 apr 2006
    3.084
    31
    48
    Lijkt me echt super om dit te gaan doen! Maar zie door bomen het bos niet meer :( Zovele spullen heb je nodig ben helemaal geen ceabea. En heb ook geen goeie oven voor de cake.

    Maar goed was wel benieuwd of er iemand in mij buurt is die de taartjes maak? Onze zoon is in sep jarig en vind wel leuk om weer zo taartje te hebben :)

    Meestal doet iemand anders het voor ons maar die is tijdelijk even gestopt :(
    Ik zie het wel super mooie taarten tussen zitten!

    Hier fotojes van onze taarten met verjaardag :)
     
  6. liftrasa

    liftrasa Fanatiek lid

    6 feb 2008
    1.522
    0
    0
    enschede
    @Stef het is een misverstand dat je veel nodig hebt hoor ;)

    De basis benodigdheden zijn:

    Een oven (ik heb ook maar een kleine combimagnetron)
    Bakpan om je biscuit in te bakken (springvorm kan ook )
    Roller (pvcbuis werkt prima) en poedersuiker voor het uitrollen.
    Wat uitstekers, maar dit mogen ook gewoon van die metalen koekjes uitstekers zijn of uitstekertjes voor klei.( je hebt echt geen dure dingen nodig om zo'n taartje te maken).
    Of je gaat wat boetseren, dan heb je helemaal geen uitsteker nodig.
    Een mesje om je fondant te snijden ( Hier kun je dus ook zelf al figuurtjes mee uitsnijden)

    Voor het bakken kun je biscuitmix kopen (te koop o.a bij welkoop of webshop)
    Maar ook zijn er genoeg recepten te vinden om het zelf te maken.
    Voor het bekleden heb je fondant of marspein nodig (te koop in sommige supermarkten, xenos, jamin of webshop)

    Als je dit hebt kun je al hele leuke taarten maken hoor ;)
    En je hoeft dus niet direct wat te bestellen in een webshop.
    Er is in de normale winkels ook al heel wat te krijgen.
     
  7. liftrasa

    liftrasa Fanatiek lid

    6 feb 2008
    1.522
    0
    0
    enschede
    Je kunt altijd een berichtje plaatsen op deleuktstetaarten.nl in het forum gedeeltje ''bakken voor anderen''.
    Genoeg dames in de buurt hoor ;)

    Of kijk hier eens voor iemand in de buurt, hier staan allemaal baksters in de omgeving Utrecht:
    De Leukste Taarten Maak Je Zelf!
     
  8. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Hahahah:D
     
  9. Makamba

    Makamba Actief lid

    26 apr 2010
    233
    0
    0
    Gelderland
    Wat een mooie taarten komen er voorbij.
    Zijn er ook mensen die weten hoe je zo'n mooie dieettaart maakt? Of iemand die dat doet?
    Lees; glutenvrij, eiwitvrij, melkvrij
     
  10. butterfly83

    butterfly83 Fanatiek lid

    14 feb 2008
    2.047
    46
    48
    friesland
    Ik denk dat morgen even de stad in ga om bij de Jamin te kijken wat ze verkopen. Nu wil ik gewoon heel simpel beginnen en het liefst een kant en klare taart maken. Zo van alleen nog even water toevoegen en in de oven :D Kan ik daar cakemix voor gebruiken? Of iets van taartbodems? Zag ik op de leukstetaarten ook de echte kan en klare cake voorbijkomen. Iemand had gewoon een supermarktcake gekocht, gehalveerd en er een vierkant taartje van gemaakt. Dit gaat me net nog een beetje te ver, maar graag wel zo simpel mogelijk om mee te beginnen... Wie tips?
     
  11. liftrasa

    liftrasa Fanatiek lid

    6 feb 2008
    1.522
    0
    0
    enschede
    Ja hoor cakemix kan wel.
    Word alleen wel erg machtig dan maar ach om te proberen prima ;)
     
  12. silvia009

    silvia009 VIP lid

    13 feb 2009
    6.514
    0
    36
    Partime werkende moeder en echtgenote
    twente
    ;)Ik wil een stapeltaart maken as zondag...drie taartjes en ik wil in elk taartje een andere smaak...kom er alleen niet uit welke smaken allemaal... vind het heel moeilijk... wat raden jullie aan.... ;)

    Ik wil proberen die mereque botercreme te maken moet ik die van te voren maken of kan ik dei op de dag zelf maken???
     
  13. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    tsja... wat vind je lekker?
    Ik zou kiezen voor:
    aardbei jam met vanille creme
    Chocolade met kokos
    framboos jam met champagne creme
     
  14. liftrasa

    liftrasa Fanatiek lid

    6 feb 2008
    1.522
    0
    0
    enschede
    Silvia de merinque botercreme kun je in voren maken.
    Maar ook is het mogelijk om die zondag te maken.

    De smaken van Mamak zijn inderdaad goede keuzes ;)
     
  15. mendie

    mendie Fanatiek lid

    14 jan 2009
    1.645
    0
    0
    den haag
    ik heb even een vraagje aan de dames die al langer taarten decoreren enzo.

    als je een taart door midden doet, doe je dan in t midden jam en bovenop de taart botercreme of andersom? ik heb namelijk gister een taart gemaakt en deed bovenop jam en dan fondant, maar je zag ds hobbeldebobbel van de jam..lelijk dus!

    en als je een taart 2 keer door midden zaagt, kan je dan botercreme, jam, botercreme doen? of wordt dat teveel botercreme?
     
  16. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Mendie, de jam gaat in het midden, de botercreme gaat aan de buitenkant. Precies andersom dus. :)
     
  17. mendie

    mendie Fanatiek lid

    14 jan 2009
    1.645
    0
    0
    den haag
    thnx voor je antwoord!

    maar kan t dus ook botercreme, jam, botercreme? als je m dus 2 keer door midden doet?
    en kan je dan ook 2 smaken botercreme doen? of wordt t dan echt een bij elkaar geraapt zooitje?
     
  18. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Wat voor botercreme gebruik je? Gewoon 1:1? Of gebruik je botercreme-mix? De meeste mensen vinden het niet heel lekker om te vullen met gewone 1:1 botercreme, dus dan wordt het wel veel als je ermee vult en afsmeert. Maar met de mix kun je prima vullen.
     
  19. mendie

    mendie Fanatiek lid

    14 jan 2009
    1.645
    0
    0
    den haag
    ik ben nog een leek he :$ dus ik heb geen idee.

    ik heb net het boek van mijn moeder gekregen van peggy porschen genaamd cake chic. denk dat ik dat recept gewoon aan ga houden.

    en dan had ik meteen nog een vraag.
    ze legt in dat boek stap voor stap alles uit. ook dat je alles dus heel lang kan bewaren en dus makkelijk een paar dagen over een taart kan doen. nu zag ik dus het volgende bij haar:

    dag 1: taart bakken, door midden snijden, jam erin en botercreme erop en eromheen.
    dan een nacht laten rusten.
    dag 2: marsepein eroverheen
    weer een nacht laten rusten
    dag 3: fandant eroverheen. en dan verder decoreren.

    gaan jullie ook zo te werk? is het niet een beetje veel eerst marsepein, dan fandant en dan nog decoreren? wat ook met marsepein en/of fandant gebeurd.

    oke en dan nog 1 vraag haha. als ik bijvoorbeeld vanavond dingen zo maken van marsepein en/of fondant, hoelang kan ik dat dan bewaren? en hoe?
    (lijkt me wel makkelijk voor de volgende keer als ik weer een taart wil maken.)
     
  20. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Peggy is een engelse.. engelsen gebruiken sowieso al cake en geen biscuit.. daarnaast is het normaal in engeland om met marsepein en fondant te decoreren.
    Hier in nederland kiezen we één van beide..

    Ik doe vaak bakken, vullen en decoreren op één dag.. dan is het voor de klant het verste
     

Deel Deze Pagina