leuk onderwerp @yupgup: haal je dan wel het schilletje van de tomaat af?? wij koken bijna altijd zonder zakjes enz voor mezelf voeg ik vaak wel extra zout toe omdat mijn lichaam hier om vraagt wij maken ook heel vaak zelf pasta, zeker voor in de lasagna verder veel aardappels, groente, vlees of aardappel puree, ook zelf gemaakt zonder zakje
O heerlijk lijkt me dit. En mega gezond. ( ik doe het wel zonder room dan) Sla ik gelijk op. Dank je!
ik lees mee hier. wij koken ook zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes. Maar niet echt heel bijzondere dingen of zo. ik ben niet zo'n natuurtalent
Hier nog iemand die zoveel mogelijk probeert, maar geen keukenwonder is. Dit weekend heb ik een aardappel ovenschotel met gehakt, aubergine, courgette, paprika, tomaat, champignons, basilicum en oregano en geraspte kaas met bakje sla, tomaat,paprika,komkommer, pijnboompitjes, radijs en feta kaas op. Maar maak sinds kleine er is ook regelmatig spiraalpasta met eigen tomatensaus,(gebakken tomaat en paprika in de blender met kruiden en klaar) kip of gehakt en als groente bladspinazie, broccoli of met de courgette,aubergine en paprika van hierboven. Simpel, vers en snel klaar na dag werken
quiches zijn ook erg lekker en makkelijk te maken. Maar ik gebruik wel kant en klaar bladerdeeg, is echt veel werk om te maken anders bladerdeeg in een beboterde springvorm, beetje paneermeel op de bodem, dan vullen met groenten/vlees/vis net waar je zin in hebt..ik doe wel eens prei en ham of spekjes, zalm en spinazie, broccoli en gerookte kip etc Dan een bakje slagroom mengen met gerapste kaas en 2 eieren, klutsen en eroverheen gieten. Dit zo'n 40 minuten in de oven, klaar! pasta's zijn ook erg lekker met tomatensaus met veel groenten erdoor. of lasagne van verse saus ipv een pakje, vaak veel lekkerder ook! ovenschotel met gehakt en spinazie en verse aardappelpuree. Of met zuurkool en ananas..
dat ligt eraan hoe je het maakt....als je er niets in doet tsjah... Mijn aardappelpuree lust bijna iedereen.... Tenminste de meeste vragen een recept... Maar ja ik geef het dan ook niet zomaar, met groenten enz erbij....meestal is het in een ovenschotel! Of iets anders ervan gemaakt.... Trouwens, ik kook heel weinig gezond om het zo ff te zeggen helaas.......moet toch eens kijken, want het schijnt toch ook goedkoper te zijn! Ga dit topic in de gaten houden!! Oh trouwens, heel lekker...een groenten omelet..... Zonder toevoegingen van pakjes of zakjes... (tsjah kaas uit een pakje....)
klinkt allemaal goed. al word zonder koohlydraten niks voor hier want manlief is druk ant trainen voor halve marathon en moet dus juist veel ervan hebben. duss als iemand nog een idee heeft wat ik hem kan geven zodat ie meer heeft en wij gewoon normaal of minder want zo handig, ik wil afvallen hij dus aankomen omdat ie tevbeel afvalt met zijn lopen hahah.
Hier word ook eigenlijk altijd gekookt zonder pakjes en zakjes, ik vind het gewoon veel lekkerder en gezonder met verse ingrediënten. Koken vind ik ook echt leuk om te doen dus dat scheelt, aardappel puree, sauzen, soepen enz enz maak ik zelf niets uit een zakje of pakje yak
Toen ik net het huis uit was vond ik koken uit pak/zakje de normaalste zaak van de wereld. Ik schotelde gasten ook gerust chicken tonight voor, lekker toch? Nu ik eraan terug denk en dit bijv. ook de vriend van mijn vriendin die uber goed kan koken heb voorgeschoteld, schaam ik me rot haha. Ik ben dus sterk gaan minderen. Ik vermijd het niet helemaal, want nasi en macaroni maak ik nog steeds mbv een pakje. Maar KNORR gerechten ofzo (die uit die dozen) koop ik niet meer. En ik maak zelfs wel eens zelf de pastasaus (pastasaus van een potje koop ik nooit, vind ik niet eens lekker eigenlijk). Soep heb ik alleen nog nooit zelfgemaakt, maar ik hou niet van soep. Soep uit blik eet ik dus ook praktisch nooit, alleen mijn man eet dat nog wel eens als we geen tijd hebben om te koken ofzo. Oh mijn jongens krijgen wel een heel enkele keer een potje voorgeschoteld als dat zo uitkomt (bijv. afgelopen weekend omdat we bij mijn schoonmoeder waren en die veel te laat begon met koken).
Ik moet bekennen dat ik nog veel met pakjes/zakjes kook en ik zou dit ook graag willen verminderen. Nu zag ik al diverse recepten voor pastasaus voorbij komen, maar welke kruiden en hoeveel kruiden doe je daar nu doorheen?
Hier koken we ook niets met pakjes.Ook nooit gedaan eigenlijk. Tomaten gaan hier kilo's doorheen vanwege de pastasaus.Vanavond eten we weer pasta,alleen het maken van de saus is al genieten.Ik haal alle recepten uit kookboeken,daarin wordt ook niet gekookt met pakjes en zakjes.
@ Miffy Nee hoor, ik doe de hele tomaat in de pan. Dat gepriegel met die velletjes altijd. Ik haal de staafmixer er doorheen zodra de tomaten prut zijn, dus er blijft niks van de veletjes over. Ik kan me voorstellen dat als je een iets 'grovere' saus wilt de staafmixer niet gebruikt en dus de velletjes er eerst af moet pulken... @ Kyra73 In een rode saus (niet alles tegelijk hoor, maar waar je zin in hebt): pesto (ook zelf maken), basilicum, knoflook, peper & zout, rode verse pepertjes (zijn prima in diepvries te bewaren), tijm, oregano, peterselie, etc.., beetje room oid.... Als je echt niks weet en online ook niks kunt vinden, even in de supermarkt voor het pastasaus-schap gaan staan. Zijn genoeg ideeen te jatten Van verse kruiden gebruik ik een handje, die vind ik niet snel te sterk worden, van gedroogde kruiden uit een potje meestal een theelepel (of 2...) Ik maak saus voor twee personen. Witte sauzen maak ik wat minder. Eigenlijk alleen pasta carbonara. Pasta koken. Spekjes of ham bakken. 200 ml melk of room (of een mix), een handje kaas en een of twee eieren mengen. De hete pasta en roommix bij de ham/spek doen en even rap doorroeren op laag vuur, tot het ei (bijna) gaar is. Gaat snel. Naar smaak peper, zout en nootmuskaat toevoegen. Opdienen!
Voor de herfstige dagen die straks vanzelf weer komen, heb ik nog een lekker recept: Shepard's Pie a la South Beach (het koolhydraatarme dieet waarvan ik de richtlijnen volg) Sperzieboontjes kort koken. Rundergehakt rullen. Boontjes in koekenpan erbij doen en opbakken met gesnipperde ui en knoflook. Op smaak maken met klein beetje bouillon, peper en worcestersaus. Gehakt/boontjes mengsel in ovenschaal doen. Afdekken met bloemkoolpuree of aardappelpuree (als je gewoon koolhydraten wilt eten). Bloemkoolpuree is heel simpel. Gewoon bloemkool koken tot gaar. Staafmixer erop en dan smeuïg maken met bijv. een eidooier of een eetlepel creme fraich. En peper/zout natuurlijk. Geraspte kaas erover en half uurtje in de oven. Vinden wij hier zo lekker! Eten we elke week zowat, als de R in de maand is Heb overigens geen hoeveelheden erbij gezet. Hangt er echt vanaf voor hoeveel personen je het maakt en van hoeveel smaak je houdt aan je eten. Dus gewoon lekker toevoegen en dan maar boontjes uit de pan snoepen tot je het lekker vindt Dit kan overigens ook wel met andere groenten, zoals erwten of zo
Wat ik mij trouwens nog afvraag voor de mensen met honden/katten. Krijgen die bij jullie ook 'puur' eten? Onze honden krijgen vers, rauw vlees. En 2 dagen in de week brok. Die 2 x brok om toch de magen ook brok gewend te laten zijn voor als we op vakantie zijn. Dan is vers vlees niet altijd handig Voor tussendoor of als aanvulling maak ik groentenprutjes voor ze bijvoorbeeld met andijvie, boontjes, knoflook. Daarnaast zijn ze dol op komkommer, yoghurt en een rauw eitje De katten krijgen nu nog brok. Eentje heeft blaasdieetvoer en ik ben aan het onderzoeken of zij ook over kan op vers.