Puur eten, zonder pakjes en zakjes

Discussion in 'De lounge' started by Rooibos, Jul 31, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Jep, de honden kvv en barf. Mijn katten jagen op muizen en vogels. Puur natuur dus.
     
  2. Annedore

    Annedore VIP lid

    Feb 17, 2010
    7,338
    836
    113
    Female
    Flevoland
    Jeej! :) Goed om te lezen!
     
  3. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Hier alleen natuurvoeding.

    Dus niet alleen geen pakjes en zakjes, maar alles biologisch, zoveel mogelijk vers en zonder onnodige hulpstoffen als E-nummers, geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

    Verder geen suiker en gehard vet. En geen soja, melk en ei.
     
  4. poeze

    poeze Actief lid

    Dec 10, 2010
    381
    0
    0
    Wij eten ook altijd zonder pakjes, zakjes of potjes. Toen ik dat nog wel at was mn cholesterol veel te hoog en werd ik steeds zwaarder.
    Laatst mn bloed laten testen en ondanks dat we altijd in roomboter bakken en veel olijfolie gebruiken was ik kern gezond :D
    Weg met die vieze pakjes met transvetten en andere verslavende stoffen erin :D
    Als tip kan ik je geven koop het boek van Sarah Raven bol.com | Vers uit de tuin, Sarah Raven | Nederlandse boeken hier koken wij héél véél uit :D

    Mn 4 honden eten ook alles vers (vlees) en rauw en geen brokken en blikvoer :D
     
  5. Miepie74

    Miepie74 Fanatiek lid

    Oct 10, 2008
    4,062
    8
    0
    Creme fraiche bij kipfilet doen als je het bakt (pas aan het eind en niet laten koken ivm schiften) met bijvoorbeeld cajunkruiden of kerriepoeder of wat je lekker vindt? Kun je ook van alles en nog wat doorheen gooien als je ervan houdt... Zoiets? Of is chicken tonight voor in de oven? Gut, ik weet het niet eens, haha!

    Hier wordt dus ook nooit uit pakjes gekookt, ik vind het echt te vies voor woorden. Die wereldgerechten, wie proeft het verschil tussen de tandoori en bobotti ofzo, het smaakt na 2 happen allemaal hetzelfde (naar Maggi), blegh! Mijn man is gek op die shit en dat is ook het enige dat hij kan koken. Dus kook ik. :D Mijn dochters krijgen ook zelfgemaakt eten. Laatst had mijn oudste een potje op (was even makkelijk op dat moment en we hadden even geen vriezer ivm verhuizing) en ze heeft er 2 dagen naar gestonken, bah. Gelukkig is de vriezer nu weer aangesloten!

    Nee, hier ook zo vers mogelijk, er zijn zoveel lekkere dingen die makkelijk zelf te maken zijn in niet te veel tijd! Alleen pasta maak ik wel gewoon van harde pasta uit een zakje en ik bak ook nog weleens een aardappeltje uit een zakje uit de koeling.
     
  6. Miepie74

    Miepie74 Fanatiek lid

    Oct 10, 2008
    4,062
    8
    0
    Nee, onze poezen krijgen harde brokjes en zo af en toe zachte brokjes als traktatie. Ik woon in de stad en er is te weinig wildlife om van te leven voor ze, maar ze zijn ook te gedomestiseerd om echt van de natuur te eten. Ze vangen wel het eea hoor, maar eten het niet op. Vers vlees wil ik niet geven. Misschien zou ik bij de slager om restjes kunnen vragen ofzo, maar dat zie ik mezelf niet zo gauw doen.
    Suf eigenlijk, als ik erover nadenk behandel ik mijn poezen zoals ik mezelf en mijn kinderen niet behandel wat eten betreft...
     
  7. Bri

    Bri Niet meer actief

    Hmmm, ik heb een kast vol met kookboeken (vaker gelezen dan in de keuken gebruikt :)), maar daarin heb ik nog nooit gelezen dat je een potje of een zakje of een pakje van iets moest gebruiken, maar alleen 'losse' ingrediënten waar je zelf wat van moet zien te maken.

    Ik zou zeggen: pak eens een kookboek van een keuken die je lekker vindt en ga aan de slag.

    Sorry als dit al eerder gezegd is, ik heb niet alles gelezen. Maar dit is wat mij te binnen schoot n.a.v. de openingspost.
     
  8. Janna

    Janna Fanatiek lid

    Ik kook ook vooral vers, maar niet uit principe ofzo. Het is meer een gewoonte. Ik had het er een keer over met vrienden en zij vertelde dat ze van sommige dingen niet weet hoe ze het zou moeten maken zonder pakjes. Ze gaf als voorbeeld lasagne. Ik stomverbaasd, want het was gewoon nog nooit in me op gekomen om lasagne te maken met een pakje, omdat ik mijn eigen gemaakte lasagnes altijd zo lekker vind! Maar dat kan dus blijkbaar ook met een pakje. :D:)

    Als er pakjes zijn, waarvan ik weet dat ik ze lekker vind (meestal heb ik dat dan bij iemand anders gegeten), dan gebruik ik het dus wel. Voor pastasaus gebruik ik gerust een blikje tomaten(blokjes) uit blik, of gezeefde tomaten uit zo'n vierkant pakje, zoals eerder genoemd werd. Is echt niet duurder dan zelf maken, geen toevoegingen en smaakt prima. En als ik bijv. aardappelpuree in een ovenschotel wil verwerken, dan doe ik vaak een pakje van honig, maar dan wel de aardappelpuree speciaal voor ovenschotels. Gewone aardappelpuree zou ik nooit uit een pakje doen, want dat smaakt nergens naar, dan maak ik het zelf. Maar voor een ovenschotel vind ik die uit een pakje weliswaar iets minder lekker dan zelfgemaakt, maar nog steeds best goed. Dan vind het het gedoe, de tijd en de extra afwas niet waard om het zelf te maken (hier vaak laat uit werk en dan nog koken en geen afwasmachine).

    Ik denk dat de gewoonte ontstaan is doordat ik in mijn middelbare schooltijd en studententijd vegetarisch at (nu soms biologisch vlees). Dan kom je automatisch minder in pakjes en zakjes terecht en dat is ook nog eens de periode waarin ik heb leren koken.
     
  9. Janna

    Janna Fanatiek lid

    O en als je pasta wilt met tonijn of zalm, dan is het heel lekker om gewoon groenten naar keus te roerbakken, de vis erdoor en dan creme fraishe erdoor. Dan heb je een witte saus voor de pasta, i.p.v. een tomatensaus.

    Witte saus kan je natuurlijk ook maken van roux (evt. met bouillon) of bechamelsaus.
     
  10. Annedore

    Annedore VIP lid

    Feb 17, 2010
    7,338
    836
    113
    Female
    Flevoland
    Je kunt vers vlees ook gewoon uit de diepvries kopen hoor. Zit alles in wat ze nodig hebben. Er zijn verschillende merken. Google maar eens op KVV :)
    KVV is gewoon gemalen vers vlees met gemalen botten voor calcium en soms groentetoevoegingen. Je gooit het in een bakje en klaar ben je :)
     
  11. poeze

    poeze Actief lid

    Dec 10, 2010
    381
    0
    0
    Volwassen katten die brokken en blik gewend zijn, gaan héél moeilijk vers eten. Hier ook 2 van die eigenwijze. Ik heb alles geprobeerd. Nu eten ze holistische brokken met een gehalte aan vers vlees omdat ze het echt vertikken te eten.
     
  12. poeze

    poeze Actief lid

    Dec 10, 2010
    381
    0
    0
    Maken hier ook mensen zelf hun pasta?? 100 gram 00 bloem met 1 ei per persoon. Mensen denken vaak dat dit héél veel werk is maar dat valt reuze mee en het is lekkerder dan gedroogde pasta :D
     
  13. CherryAyden

    CherryAyden Niet meer actief

    Ik kook wel met pakjes en ook met potjes. Niet altijd trouwens, maar echt wel een paar keer per week. Wij eten best wel eens Kip Tandoori of maken vlees klaar met die boemboe's uit die zakjes. Ook pastasaus en de pasta zelf komt zo nu en dan uit een potje of een zakje, groente ook. Maar we eten ook veel gewoon vers. Verse groente, zelf pastasaus maken, vis met zelfbedachte marinade enz. Kruiden probeer ik dan ook vers te kopen. Wat ik wel echt heerlijk vind om helemaal zelf te maken is curry. Geweldig, op de oosterse markt producten halen en from scratch die curry maken. Veel lekkerder dan die veelal zoute troep uit een potje ( al vind ik die zoute tandoori troep dan wel weer lekker :D).
     
  14. Assi

    Assi Fanatiek lid

    Mar 2, 2008
    4,519
    46
    48
    Kook vooral Turks dus niet uit zakjes/pakjes.
    Soms proberen we weleens wat uit, maar het is nooit te eten, dat spul uit zak/pak.

    Heb gisteravond een hele kip gemarineerd...die zal vanavond heerlijk smaken.
    Recept wil ik wel geven.

    En nog meer recepten haha.
     
  15. mora27

    mora27 VIP lid

    Nov 25, 2009
    6,381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    nou kom maar op met dat recept van die kip marinade :p
     
  16. Annedore

    Annedore VIP lid

    Feb 17, 2010
    7,338
    836
    113
    Female
    Flevoland
    Ik heb die van ons 2 jaar geleden (toen waren ze 4 en 5 jaar) al op vers gehad. Ze vonden het gelijk heerlijk!
    Helaas toen 2 katten die op dieet moesten, dus weer van vers af. Maar wil nu toch weer van die brok af ;) Vers lijkt me toch nog beter dan dieetbrokken. Gelukkig zijn mijn katten totaal niet kieskeurig :)

    Ik heb idd ook wel eens gekeken naar andere brok. Meer natuurlijk en meer vlees/geen graan. Ben er nog niet helemaal uit wat het gaat worden ;)
    Moet eerst meer info hebben over vers en blaasdieet...
     
  17. poeze

    poeze Actief lid

    Dec 10, 2010
    381
    0
    0
    Een kat met blaasproblemen zou IK gelijk overzetten op vers. Wat kan nou beter zijn iets natuurlijks of een kunstmatige brok...:D Mn andere kat waar ik meer geluk mee had kreeg ook van brokken (ik was pro-brok en mocht van mij geen blikvoer meer eten) blaasproblemen. Toen leerder ik NRV kennen en heb ik hem op kvv en NRV gezet. Gelijk nooit meer last gehad. In vers zit veel vocht en dat is vaak het hele eieren eten met blaasproblemen. De brokken die ik nu geef zijn van Almo nature Holistic. Ze doen het er verder goed op maar ik prefereer vers natuurlijk :D
     
  18. Trisha1981

    Trisha1981 Bekend lid

    Feb 27, 2009
    841
    1
    0
    Eindhoven
    hoe maak je een lekkere verse pastasaus (zonder melk en suiker?)
     
  19. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    mag ik ook? Klinkt idd echt superlekker:)
     
  20. Cynnie1984

    Cynnie1984 VIP lid

    Feb 25, 2009
    6,014
    141
    63
    R'dam
    Een lekker pasta saus....:

    voor 4 personen: Bak 400 grap hamlappen samen met 2 uien en 2a 3 tenen geperste knoflook als het gaar is...(ik gebruik altijd gezeefde tomaten uit blik zonder verdere toevoegingen) doe 2 blikken gezeefde tomaten doorheen + 1 blik gevuld met water.

    dan de kruiden toevoegen: ik doe: basilicum, rozemarijn, snufje zout en peter. En ik doe altijd pesto Rosso erdoorheen..hoeft niet (maak ik niet zelf)

    Vervolgens laat je het geheel gewoon heeeeeel lang zachtjes stofen echt heerlijk (vinden wij) we noemen het altijd Mafia saus....

    Je kan het natuurlijk ook met gehakt doen dan is het sneller klaar ;)
     

Share This Page