ontslag met wederzijds goedvinden

Discussie in 'De lounge' gestart door marleen3, 3 aug 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Flipske

    Flipske Fanatiek lid

    25 mrt 2011
    1.330
    0
    36
    overijssel
    Wacht eerst op de brief van de werkgever en schakel dan je rechtsbijstand in.
    Je werkgever mag je tijdens ziekte zo'n voorstel niet doen. Dit is echt iets waar je je rechtsbijstand voor hebt.

    Ik zou er zelf rekening mee houden dat je ook al wil je je aok niet be"eindigen je niet meer voor deze werkgever aan de slag komt.
     
  2. Yummy

    Yummy Fanatiek lid

    7 jan 2011
    4.571
    8
    38
    Brabant
    Lovewinnie: Klopt, ik had er over heen gelezen dat ze ziek is.
     
  3. sannie30

    sannie30 Fanatiek lid

    24 jan 2011
    1.050
    9
    38
    En ik zou je vraag ook even voorleggen aan UWV-webcare team hier op het forum. Dat zijn UWV medewerkers, die kunnen je uitleg geven.
     
  4. pcootje

    pcootje VIP lid

    17 jun 2009
    5.888
    0
    0
    In ons hutje.
    Ze willen van je af omdat ze nu extra kosten moeten maken, maar dat is hun probleem.
    Niets tekenen en verder meewerken aan herstel en reintergratie niet in de weg staan, kunnen ze je daar ook niet op pakken.
    De enige manier waarop de werkgever nu van jou af kan, zonder je toestemming is je tijdelijke contract (mocht je die hebben) niet te verlengen.
    Je hebt onder bepaalde voorwaarden idd wel recht op ww, maar vergeet niet dat dat maar tijdelijk is en niet erg fraai staat op je cv.
    Lekker blijven zitten waar je zit :)
     
  5. Mijammi

    Mijammi Actief lid

    20 dec 2010
    244
    7
    18
    Allereerst: nooit iets tekenen waar jij niet achter staat.
    Ten tweede kun je niet ontslagen worden als je ziek bent, tenzij er dringende reden (lees: je flest de boel ;) of het bedrijf gaat failliet). Ten derde: mocht je uiteindelijk een overeenkomst met wederzijds goedkeuren tekenen, dan heb je nog wel recht op een WW-uitkering mits alle wetelijke regels (opzegtermijn, ontslag bij ziekte etc) gehanteerd zijn.

    Belangrijkste is achterhalen waarom jouw werkgever jou een ontslag met wederzijds goedkeuring wil laten tekenen. De achterliggende reden van je werkgever is wel belangrijk in deze, want kom je namelijk uiteindelijk in een juridisch traject terecht dan had het nog weleens lonend kunnen zijn om deze alsnog te tekenen.

    Schakel zoals de vorige dames al zeiden juridische hulp of de vakbond in en laat het goed uitzoeken. Als je extra info wil, kun je me pb-en. Succes!
     
  6. Nijn84

    Nijn84 Fanatiek lid

    18 mrt 2009
    1.795
    1
    0
    Grunn!
    Een vriendin van mij is ook met wederzijds goedvinden ontslagen toen ze thuis zat in de ziektewet.
    Maar zij is druk bezig geweest met het juridisch loket voor ze uiteindelijk getekend heeft!
    Laat je goed informeren door mensen die er verstand van hebben!! Zorg dat zij het gunstig maken voor jou. (evt. loon doorbetaling e.d.)
     
  7. marleen3

    marleen3 Actief lid

    27 mei 2006
    317
    0
    0
    Bedankt allemaal jullie hebben mij kracht gegeven, ik voelde mij erg rot.

    Heb net een chat gesprek gehad met jridisch loket.
    Ze zeggen niet tekenen zowiezo omdat ik ook ziek ben. Mij werd ook verteld dat dat mijn werkgever erg moeilijk ga doen de komende tijd.

    Werkgever zij ook dat ik elke week voor een gesprek moest komen tijdens mijn ziekte periode,weet niet waarom.
     
  8. Mijammi

    Mijammi Actief lid

    20 dec 2010
    244
    7
    18
    Mmmmm dat verklaart al wat. Alle gesprekken zullen waarschijnlijk vastgelegd worden door de werkgever... Tip: Neem iemand mee (wel onafhankelijk!) die mee kan luisteren. Als dat niet kan en jij krijgt een verslag waar jij het niet mee eens bent, altijd schriftelijk reageren door jouw verslag erbij te voegen en op hun verslag een aantekening maken dat je tekent voor gezien en jouw verslag als bijlage bijgevoegd is!

    Of misschien ben ik nu erg wantrouwig :)
     
  9. marleen3

    marleen3 Actief lid

    27 mei 2006
    317
    0
    0
    Dat is ook een goed ide mjammie zoveel mogelijk op papier dus.

    Van de week krijg ik een brief van de werkgever over de gesprek van vandaag. En daarna zie ik dan wel verder hoe het verder afloopt.
     
  10. LieseLeentje

    LieseLeentje VIP lid

    18 sep 2008
    5.406
    138
    63
    Vrouw
    Ik heb niet alles gelezen en haak ook hier niet in op het hoe en wat, maar je mag me uiteraard een pb sturen. Ook ga ik hier niet in of het wel of niet correct is voor jou.

    Er is wel degelijk een regeling van ontslag met wederzijds goedvinden waar je gewoon je ww rechten bij behoud. Ook heb je dan evengoed recht tot een afgesproken vergoeding. Dit is juist een nieuwe regeling dat werknemers en werkgevers tot ontslag kunnen komen zonder tussenkomst van het uwv of een rechter.

    Als ik jou was zou ik contact opnemen met het uwv om te informeren maar sowieso nooit tekenen voordat je dingen dubbel gecheckt hebt.
     
  11. Bri

    Bri Niet meer actief

    sorry, heb alleen eerste pag gelezen, dus misschien is dit al gezegd.

    ook bij het tekenen bij 'wederzijds goedvinden' kun je wel degelijk recht hebben op WW! Er moeten dan bepaalde standaardteksten in de beëindigingsovereenkomst staan, en dan kun je gewoon WW aanvragen.

    edit: ivm ziekte zit dit inderdaad anders, zolang jij niet in staat bent werk te gaan zoeken (en te gaan werken) krijg je geen WW.

    Maar je kunt nooit worden verplicht tot tekenen, als jij niet wilt is er namelijk geen sprake van wederzijds goedvinden. Win alsjeblieft goed juridisch advies in, en laat je een fatsoenlijke ontslagvergoeding betalen. (want daar blijven werken terwijl je baas je zo graag kwijt wil, is sowieso niet tof...)

    Heel veel sterkte.
     
  12. Lizzy14

    Lizzy14 Niet meer actief

    Tja nogmaals, ik zou dus op voorhand zelf aangeven dat je (vooralsnog) niet in gaat op het voorstel dat jouw werkgever je gedaan heeft en dat je je beschikbaar houdt voor gesprekken en zult meewerken aan je reïntegratietraject.
    De brief van je werkgever is een bevestiging vanuit zijn standpunt. Als daar in staat dat jij hebt toegezegd de vaststellingsovereenkomst te overwegen/accepteren terwijl dat niet zo is kun je eerst dat weer gaan ontkrachten.
     
  13. mama aileentje

    mama aileentje Actief lid

    19 jun 2011
    109
    0
    0
    meander thuiszorg
    Limburg
    ik heb hetzelfde gehad!! ik kon met mijn ex/ werkgever de dagen waarop ik opvang kon regelen niet overeenkomen, en zij hebben toen ook ontslag met wederzijdsgoedvinden voorgesteld! ik ben daar toen mee akkoord gegaan want mij is toen beloofd dat ik wel ww uitkering zou krijgen! die heb ik indd ook gekregen! en heb nu nieuw werk wat ik gelukkig wel kan combineren met de opvang!!
     
  14. Gemma79

    Gemma79 Fanatiek lid

    19 feb 2011
    1.105
    2
    0
    NULL
    NULL
    Juridischloket bellen. Nummer ff googelen. Sterkte
     
  15. lin80

    lin80 Fanatiek lid

    7 apr 2008
    2.798
    1
    0
    Ik heb niet alles gelezen, maar wil wel even reageren, want ik heb precies hetzelfde meegemaakt en daarvoor toen de vakbond ingeschakeld.
    Bij ziekte mogen ze je niet ontslaan (alleen als je contract af zou lopen, dan zouden ze het gewoon niet kunnen verlengen en dat mag wel.) en is de werkgever verplicht om je 2 jaar door te betalen. Als je eerder weer in staat bent om je werkzaamheden te hervatten, dan moeten ze weer zorgen voor een geschikte plek binnen het bedrijf.
    Bij een ontslag met wederzijds goedvinden heb je (mits deze goed is opgesteld) wel recht op een ww uitkering, alleen een ww uitkering krijg je maar voor een bepaalde tijd. En aangezien jij ook aangeeft dat je graag straks weer je werk zou hervatten zou ik er zeker niet me akkoord gaan.
    Mijn (ex)werkgever heeft dit ook geprobeerd en ik heb gelukkig samen met de vakbond voorelkaar gekregen dat ik 2 jaar lang ben doorbetaald en daarna ben ik bij het UWV terecht gekomen. Ik zou dus zeker overleggen met de vakbond wat te doen en hoe je alles aan moet gaan pakken. Laat ze vanaf nu ook alles lezen wat je moet ondertekenen en teken niks zonder hun goedkeuring. Werkgevers kunnen hele gemene spelletje gaan spelen om je weg te krijgen. Wat de ontslagvergoeding betreft, daar zou je over na kunnen denken en samen met de vakbond een gesprek aangaan met je werkgeven hierover. Misschien kunnen jullie tot een akkoord komen die voor beide partijen goed uit pakt, maar dan moet je eerst weten wat je mee zou krijgen en hoe en wat.
     
  16. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    heel hard lachen en zeggen "kunt u mij vertellen wat goedvinden betekend?" en dan zeggen ok... en kunt u me nu vertellen wat "wederzijds" betekend..."juist, dan teken ik dus niet, goedemiddag!".

    Zoiets, maar dat is dan meer omdat ik er nogal pissig van zou worden.

    Ik zou gewoon zeggen, dat ik absoluut niet teken en dat mijn werkgever beter met mij kan gaan kijken naar een passende functie binnen het bedrijf waar ik wel werkzaam kan zijn.

    Ik vind altijd wel dat je als werknemer je inzet moet tonen om weer aan het werk te komen, als het niet met het ene is, dan met het andere wat wel lukt.

    Lukt dat écht niet door ziekte, dan is dat heel jammer, maar vooral nergens je handtekening onder zetten, gewoon niet doen. Je verliest ieder recht op een ziektewetuitkering als je dat doet!!!!
     
  17. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    Ik ben ontslagen met wederzijds goedvinden en had gewoon recht op ww hoor. Er moet instaan dat het jouw schuld niet is, de precieze regels staan op internet.

    Maar zoals het bij jou gaat zou ik het zeker niet pikken!
     
  18. frummeltje31

    frummeltje31 Fanatiek lid

    16 sep 2009
    2.158
    110
    63
    Ik heb ooit bij het juridisch platform om hulp gevraagd. Perfect geholpen en alles goed geregeld!!!

    NIET TEKENEN!!! Werkgever mag jou zeker niet dwingen met wederzijds goed vinden ontslag. En inderdaad volgens mij heb je dan ook geen recht op uitkering!
     
  19. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.203
    35.921
    113
    Nou de manier waarop het gaat is dus niet met wederzijds goedvinden. Dit mag dus niet.

    Je kunt echter wel zoiets tekenen en toch recht hebben op een ww-uitkering. Ook kunnen ze de ingangsdatum bijvoorbeeld een half jaar later zetten en dat half jaar jou vrijstellen van werk, zodat je niet werk, maar wel salaris vangt. Dat soort dingen zijn er dan te regelen, maar in dit geval niet van toepassing.
     
  20. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    Klopt helemaal, dat is bij mij ook zo gegaan. Ik ben zelfs nog een jaar gewoon doorbetaald.
     

Deel Deze Pagina