Je hebt binnen 5 min die bodem gemaakt, alleen hij moet misschien langer in de oven dan alleen als je de ingredienten erop doet. Das waar. (maar ik vind het persoonlijk toch net iets lekkerder haha)
Ja natuurlijk is het lekkerder. Hoe meer tijd en aandacht je aan eten besteed hoe lekkerder, vind ik persoonlijk. Mijn man maakt in het weekend weleens zelf pizzadeeg, zoiets dat onder een theedoek op een warm plekje staat te rijzen weet je wel? Niet geschikt als je kinderen brullen en je binnen 5 minuten iets op tafel moet hebben staan!
- Je zou inderdaad brood met een blik/zap soep kunnen maken - Maaltijdsalade van de albert heijn kunnen halen - sushi kan opzich ook, weet alleen niet of je kids dat eten - of iets opwarmen wat in de koeling/vriezer staat wat je een dag daarvoor hebt gegeten
O ja, wat ik hier ook altijd lekker vind is een afhaalmaaltijd van de (biologische) traiteur. Zit op loopafstand van huis, ik loop daar net zo makkelijk langs als bij de snackbar, chinees of supermarkt. Ze hebben altijd volop keus, er is altijd wel iets dat je lekker lijkt voor jezelf en je kinderen. Maar er moet er maar net een zijn, vlakbij huis...
Twee volwassenen, 3 kinderen.... Tjingtjing! Ik heb dat 1 keer gedaan; vond het niet bijzonder, te weinig en reteduur!
@zogelukkig haha mijn man is ook van het pizzadeeg.. dat is blijkbaar echt een mannending Maar hoewel het weinig tijd kost om te maken zit daarna wel heel je keuken onder, dus ben je wel weer veel tijd kwijt met schoonmaken
Ben je ook bij mijn traiteur geweest dan? Ik vind hun eten lekker, porties zijn groot en het is niet duurder dan pak 'm beet de chinees. Dat is het leuke met traiteurs, dat is maatwerk, en de ene kookt lekker en de andere niet. Dus ik snap niet zo goed dat je het fenomeen in z'n geheel afwijst op basis van één slechte ervaring.
Ja, en die zooi mag ik dan opruimen, da's hier de deal! En mijn man is echt een sloddervos hoor, oooooh!
Oh, maar dat ik 1x iets bij de traiteur gekocht heb, wil nog niet zeggen dat ik niet op de hoogte ben van menu's en prijzen van andere traiteurs. Ik weet niet wat de Chinees kost. Je brengt me trouwens op een idee; ik ga een traiterie beginnen!
Als wij pizza bestelden maakte ik voor mijn dochter een pizza boterham. Wij hebben zo'n contact grill waar je ook iets tussen kan leggen zonder de bovenkant te raken zegmaar. Volkoren boterham nemen blikje gehakte tomaten openmaken en wat olijfolie erdoor en oregano evt nog groenten die je in huis hebt kaas erover (plakje of geraspt maakt niet uit) En dan tussen dat apparaat tot de kaas zacht is. (kan ook in de oven maar voorverwarmen duurt langer) Altijd een succes hier en ook lekker als lunch.
pizza-bodem.. doe hier af en toe een turks brood door midden. beetje olijfolie over sprenkelen. Dan even in de oven. Tomatensaus erover en kaas etc nog even in de oven ... heerlijk vinden wij het en Sanne mag er ook altijd een stukje van. Vind ze heerlijk en lijkt me niet veel mis mee ( tomatensaus maak ik altijd zelf grote hoeveelheden en heb altijd porties in de diepvries voor basis pasta-saus of pizza-saus...
Bij mij altijd in huis: Mexicaanse roerbakgroenten uit de vriezer van de AH (in een zak) en een pak tortilla's. In geval van nood: roerbakken, kruiden erbij (evt. eerst gehakt/kip/etc) Serveren in opgerolde tortilla's. Feest, want: het smaakt heerlijk, het lijken net pannenkoeken en is super-gezond (want alleen maar groente!)
Ik maak dan vaak 'snel' een pizza van turks brood (pide). Heb ik in de vriezer liggen. In de lengte doorsnijden. Tomatensaus, blikje tonijn, ananas, champignons en kaas erover.. 10 minuten in de oven.. klaar Wat ik ook standaard in de vriezer heb liggen zijn van die maaltijden in zakken van honig of knorr (geloof ik). Hier is de pasta penne met spinazie, kip en boursin favoriet. Ben niet dol op diepvriesmaaltijden maar deze zijn echt lekker! Enne, frietjes is ook prima toch? Heb er zelf niet altijd zin in, neem ik nog wel eens een stokbroodje 'gezond'
Hier halen we af en toe Chinees als we geen tijd hebben om te koken. Verder heb ik meestal wel het e.e.a. in de vriezer, soms kook ik gewoon veel en vries een aardige portie ook in, even in de magnetron, klaar. De Hollandse roerbakgroenten van AH huismerk uit de vriezer zijn ook aardig, net als de diepvriespasta-maaltijden van de Lidl. Zo heb je binnen 10 minuten een aardige maaltijd op tafel. En dan zo'n kant en klare bak gemengde sla, zodat je ook nog wat vers hebt erbij.
Pizza toch maar eens proberen hier ... denk alleen dat T het niet zo lekker vindt ... Een zoutloos frietje is echt niet zo erg hoor, doen wij hier ook af en toe. Bij grote honger bij thuiskomst idd voor de tv met paprika en komkommer. Als ik echt aan flitskoken moet doen voor de kinderen dan maak ik rijst of pasta met doperwten uit de vriezer (bio van appie) en een omelet erbij (wij eten geen vlees)... Zonder poespas, dat vindt M nog het lekkerst ook (T is meer van de gekruide sausjes ). Dit duurt zolang als dat de rijst/pasta moet koken, dus minstens zo snel als je friet en kip hebt hehaald.
Hier zit er een Thais afhaaltentje, niet zo bekend... Thaise vrouw die het vers maakt, heerlijk eten, veel verse groenten. Hmmm
Chinees zou ik trouwens nooit eten met kleine kinderen vanwege de vetsin ... maar ik lees nu dat de negatieve effecten (hartkloppingen ed) nooit wetenschappelijk zijn onderbouwd Food-Info.net> Voedselallergiën > Mononatriumglutamaat – E621 Maar scheelt ook dat ik doorsneechinees echt niet te eten vind. In Den Haag zit wel een topper (maar niet romantisch tafelen hoor), ben even de naam kwijt en is ook vreselijk oftopic
Mmmmmm Fat Kee ja. Helaas klopt eerste deel van naam wel, erg vet, en 11 jaar geleden waren ze, naar het eczeem van mijn zoon te oordelen als ik eten van daar had ook niet bepaald zuinig mt de vetsin...