Lekkere hapjes met bladerdeeg

Discussie in 'De lounge' gestart door corina83, 4 aug 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. pcootje

    pcootje VIP lid

    17 jun 2009
    5.888
    0
    0
    In ons hutje.
    Zoet appeltje schillen en in stukjes snijden, handje rozijnen erdoor en wat suiker. Envelopje maken van de bladerdeeg en hiermee vullen.
    Heerlijk bij de koffie/thee maar ook erg lekker als toetje met een bolletje ijs.
     
  2. Tese

    Tese Niet meer actief

    Ik krijg lekkere trek van dit topic! ;)
     
  3. Baby09

    Baby09 Fanatiek lid

    9 aug 2009
    1.866
    15
    38
    Me 2 :D
     
  4. PamPapilio

    PamPapilio Fanatiek lid

    16 dec 2008
    4.736
    1
    0
    Anna Paulowna
    me 3... :)
     
  5. Lt20

    Lt20 Niet meer actief

  6. Sakinah

    Sakinah Fanatiek lid

    2 sep 2008
    1.088
    0
    36
    :) me 5? nee niet meer grappig







    ik ga straks lekker wat probeersels maken hiervan! klinkt heerlijk!
     
  7. Springmuis

    Springmuis VIP lid

    19 aug 2008
    7.043
    0
    0
    Met feta kaas en honing.. mmmmm jammer dat ik het nu niet in huis heb!
     
  8. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Feta kaas/Turkse witte kaas prakken met wat fijngesneden platte peterselie, evt wat peper of paprikapoeder aan mengsel toevoegen. Op helft van bladerdeeg verdelen, dichtvouwen, aanduwen met een vork, bestrijken met eigeel en bestrooien met sesamzaadjes, 20 minuten in de oven - heerlijk!
     
  9. lautjuhhh

    lautjuhhh Niet meer actief

    stukje frikandel in balderdeeg klein beetje curry ertussen bladerdeeg dichtvooien voila een frikandellen broodje :D
     
  10. PamPapilio

    PamPapilio Fanatiek lid

    16 dec 2008
    4.736
    1
    0
    Anna Paulowna
    Kan dit topic niet gesloten worden van 3 tot 6 ofzo?! krijg echt trek zo vlak voor etenstijd!!!!! :D
     
  11. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    31 mrt 2010
    18.894
    1
    38
    Wormer
    Zo doe ik het ook meestal..

    Of een uitje met gehakt rullen met de kruiden die je lekker vind!
     
  12. zwangerevrouw

    zwangerevrouw Fanatiek lid

    22 jul 2011
    2.115
    222
    63
    Griekse spinakopata met tzatzikiGriekse bladerdeeghapjes gevuld met Feta en spinazie. Snel te bereiden en ideaal als hapje'

    Anders, Hapje, 4 personen, Mediterraan
    Laatst aangepast: 28 aug. 2010, 20:00 | 1 keer bewaard


    Voeg toe aan favoriete AH recepten
    Recept printen
    E-mail dit recept

    Ingrediënten

    zie bereiding

    Bereiden

    Spinakopata:
    200 g spinazie
    100 g fetakaas
    2 eidooiers
    Nootmuskaat
    10 g geraspte pittige kaas (parmezaanse kaas)
    4 vellen bladerdeeg
    10 g sesamzaad
    Tzatziki:
    500 g hangop (1 liter volle yoghurt opgehangen in een doek)
    1 komkommer
    3 flinke tenen knoflook
    1 rode peper zonder zaadjes
    2 tl gemalen komijn
    ¼ bos mint fijngesneden
    Zout en peper
    Olijfolie
    Extra nodig:
    bakpapier
    blokrasp
    Zet een pan met water en flink zout op het vuur en breng dit aan de kook. Blancheer de spinazie 30 seconden en koel ze vervolgens gelijk koud om nagaren te voorkomen. Knijp al het vocht uit de spinazie en snij in dunne reepjes. Meng de spinazie met de feta, 1 eidooier, nootmuskaat en geraspte kaas en zout en peper. Snijd het bladerdeeg diagonaal in 2 driehoeken en bestrijk de randen met een beetje eigeel. Leg in het midden een beetje van het spinaziemengsel en vouw het bladerdeeg met de puntjes naar elkaar toe, druk de randjes hierna goed dicht met een vork. Herhaal dit tot al het spinaziemengsel in bladerdeeg is verpakt. Leg de bladerdeegpakketjes vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de spinakopata¿s met een beetje eigeel aan de bovenkant, bestrooi ze met wat sesamzaad en bak ze af op 180 graden in een voorverwarmde oven. Rasp de komkommer en doe de rasp met een flink snuf zout in een zeef en druk met je handen het vocht uit de geraspte komkommer. Snij de rode peper fijn en haal de knoflook door een pers. Meng alle ingrediënten samen met de yoghurt en voeg als laatst 4 eetlepels goed olijfolie, zou en peper toe. Serveer de tzatziki koud bij de spinakopata.
     
  13. Saartje123

    Saartje123 Fanatiek lid

    7 mei 2009
    2.395
    35
    48
    Vrouw
    Moeder ♡
    Brabant
    Hier laat ik de rozijntjes weg en doe er dan ook wat kaneel bij. Jammie mini appelflapjes. :p
     
  14. collo003

    collo003 VIP lid

    12 feb 2009
    7.802
    1
    0
    Oeteldonk
    Mini kip-kerrie flapjes met rozijntjes. Altijd een hit hier!
     
  15. Yelice

    Yelice Niet meer actief

    oh ik zie hier zulke lekkere dingen voorbij komen haha!! morgen bladerdeeg kopen
     
  16. mamamadelon

    mamamadelon Fanatiek lid

    13 aug 2007
    4.077
    5
    38
    Bedankt dames,morgenavond ga ik eens even lekker bladerdegen!:)
     
  17. hardloper

    hardloper Niet meer actief

    he, waar haal je fidodeeg? is dat van 7-up ofzo?


    heel flauw, ik weet het, kon het niet laten na je bladerdeed;)
     
  18. hardloper

    hardloper Niet meer actief

    potjandikkie, ik was te laat:(:D
     
  19. Zomerbries

    Zomerbries Fanatiek lid

    20 sep 2008
    3.539
    0
    36
    goh! wat een aparte ingredienten komen hier voorbij zeg!

    Fidodeeg en bladerdeed ga ik ook eens uitproberen :D:D





    Maar even serieus.. wat een hoop lekkere recepten! ga er zeker heel wat van maken!
     
  20. shadowstep

    shadowstep Bekend lid

    6 jul 2011
    671
    0
    0
    Tiropitakia en Spanakopita :D Heerlijke griekse hapjes. De eerste gevuld met fetakaas (wel de echte nemen en niet die apetina nepzooi van de suup) en de tweede gevuld met spinazie.

    Verder ham/kaas erg lekker.
     

Deel Deze Pagina