alle lasagne recepten verzamelen!!!!

Discussion in 'De lounge' started by tulip, Aug 7, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tulip

    tulip Niet meer actief

    Ik ben heeeeeeel benieuwd naar jullie lekkerste lasagnerecept. En dan niet die van knorr he dames;) Als ik het maak dan is het eigenlijk altijd lasagne bolognese en ik ben op zoek naar andere variaties.
     
  2. Mopje

    Mopje Fanatiek lid

    Apr 18, 2011
    2,753
    1
    0
    Friesland
    Mijn lievelingslasagne recept is met aubergine en tomatensaus:

    Aubergine in plakken snijden zout over strooien, laten uitlekken in vergiet en droogdeppen. Plakken insmeren met olie en grillen in grilpan (of bakken). Ondertussen tomatensaus maken, uitje en knoflook bakken, en saus (ik gebruik altijd de tomatenpassata van AH biologisch, maar andere kan ook, zolang er geen "smaakjes" bijzitten). Voor de bite nog 2 tomaten in stukjes snijden en zonder de pitjes toevoegen, op het laatst verse basilicum toevoegen. Snij een bolletje mozarella en een plak zachte geitenkaas in stukjes. Dan de schaal vullen, laag, tomaten, laag aubergine, laag mozarella/geitenkaas, lasagne bladen etc. Ik eindig meestal met tomatensaus en dan daar nog kaas op. 45 minuten in de oven en genieten!

    Mijn man is echt een vleeseter, maar dit vegetarisch gerecht vind hij echt super!
     
  3. Dretjuh

    Dretjuh VIP lid

    Oct 12, 2007
    8,240
    85
    48
    Female
    Visagiste voor MAC Cosmetics, eigenaresse webshop
    Brabo in België
    ik rul eerst gehakt, snijd er wat broccoli roosjes heeel fijn in, cherry tomaten, courgette in kwartjes en dan verder als een lasagne opbouwen met tomaten saus en bechamelsaus.

    Heel soms vervang ik het gehakt door een fruiti di mare of een grote hand vol garnalen en dan meer groenten
     
  4. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    Oct 1, 2008
    7,728
    0
    0
    Tomatensaus maken van gefruiten uitje en knoflook, tomatenblokjes en peper en zout naar smaak. Dan laagjes maken in een ovenschaal met gerookte zalm, tomatensaus, spinasie, room en lasagnebladen. Geraspte kaas erboven op. Kruiden verder naar smaak toevidgen. Bijviirbeeld italuaanse kruiden. Die er soms ook mozzarella tussen.
     
  5. siepie

    siepie Fanatiek lid

    Apr 28, 2010
    3,424
    3
    38
    Een vriendin van mij doet er altijd perzikken in!
    Erg lekker, het verdere recept weet ik niet!
     
  6. Roes

    Roes Fanatiek lid

    Oct 9, 2009
    1,791
    0
    0
    woonbeg voor jongeren met een verst beperking
    Gelderland
    gehakt een nacht laten liggen in een marinade van: ketchup,ketjap,ui,knofje,peper& basilicum.
    dan: rullen
    toevoegen: kilo klein gesneden (vlees)tomaten, groenten na keuze, scheppie suiker. voor een wat pittiger variant kan er na smaak sambal of verse pepers toegevoegd worden.
    dit sausje zachtjes laten pruttelen tot tomaten volledig "opgelost" is.velletje verwijderen(mag niet moeten) en naar smaak afmaken met kruiden of knofje.
    laagje saus...lasagna bladen..vers geraspte kaas..om en om...
    en eindigen met saus en daarbovenop verse parmazaanse en bieslook.
    hoeveelheid kaas naar eigen smaak...
    de oven in ongeveer 30-45 min. voorverwarmde oven 200 (hetelucht) laatste 10 min afgaren circa 100-150. Houdt de kaas in de gaten!!!!
    en ja met perzikken kan dit ook..vinden kinderen vaak ernstig lekker!
     
  7. toetie

    toetie Fanatiek lid

    Dec 14, 2010
    2,310
    7
    38
    noord brabant
    kipfilet kruiden in itiliaanse kruiden chayennepepper zwarte peper zout en knoflook.
    daarbij gewoon een sausje maakt niet uit welke en ik gooi er altijd champingnonmix in met rode ui en prei.
    ik werd er een beetje maf van al dat varkensvlees vind hem lekkerder met kipfilet.
     
  8. tanjax11

    tanjax11 Niet meer actief

    Deze ga ik ook eens proberen...

    Leuk topic...hier ook vaak alleen de simpele lasagne bolognese, waar vriendlief helemaal gek op is
     
  9. augustus

    augustus Niet meer actief

    Ik maak hem tegenwoordig heel simpel met die zakken van bertoli pasta saus. Gemak dient de mens. Beetje kruiden en groente naar smaak erbij (gehakt ook natuurlijk) en je heb binnen een handomdraai iets lekkers op tafels staan.
     
  10. M02

    M02 Fanatiek lid

    Nov 17, 2008
    1,372
    0
    36
    Heb altijd wel zo'n pakje, maar dan lasagnette ( Kleine stukjes) ik doe er niet echt iets bijzonders mee, een hoop groenten ( Dan minder water/melk toevoegen hoor!!) Mijn moeder deed er altijd gehakt en wat katenspek doorheen, was ook altijd wel lekker!
     
  11. lalalindsay

    lalalindsay VIP lid

    Jun 19, 2007
    6,527
    489
    83
    @ Marlayne, heb jij niks anders te doen? ;) :D
     
  12. Maedra

    Maedra Fanatiek lid

    Oct 29, 2009
    1,558
    0
    36
    Rotterdam
  13. tulip

    tulip Niet meer actief

    hmm, weer lekkere dingen allemaal. Ga zo door allemaal..:)
     
  14. gebakje

    gebakje VIP lid

    Dec 15, 2010
    5,130
    0
    0
    Heerle (NB)
    Lasagne met bechamel saus , komkommer en zalm.

    Ingredienten
    2 komkommers

    1 pakje bechamelsaus (2 zakjes à 50 g)

    1 liter melk

    1 bakje gerookte zalmsnippers (200 g)

    1/2 potje dille (diepvries 50 g)

    1/2 pak (groene) lasagnevellen (voorgekookt à 250 g)

    100 g gemalen belegen kaas (zakje à 150 g)

    boter of margarine om in te vetten

    Bereiding
    Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Komkommers schillen, halveren en zaad verwijderen. Komkommers in plakjes snijden en bestrooien met zout en peper. Bechamelsaus met melk bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Zalmsnippers en dille door helft van bechamelsaus scheppen. Ovenschaal invetten. Laagje gewone bechamelsaus op bodem schenken, 1/3 deel van komkommer erop scheppen. Afdekken met lasagnevellen. Helft van zalmsaus erop schenken en 1/3 komkommerschijfjes erop leggen. Afdekken met lasagnevellen. Nogmaals herhalen. Eindigen met rest van gewone bechamelsaus. Kaas erover strooien. Schaal in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin laten worden.
    4 Personen

    Weer eens wata nders dan de standaard lasagne, en zelf vind ik hem super lekker. ( vries altijd nog een bakje in)
     

Share This Page