Er zijn hier een hoop moeders met heel veel tijd/energie om uitgebreid te koken en om om de paar dagen boodschappen te doen (ivm verse producten)! Prima natuurlijk hoor, ik zou willen dat ik daar de tijd en de energie voor had! Ik kook alle dagen, op de (mid)dagen dat ik vrij ben iets meer uitgebreid. Als ik de hele dag gewerkt heb, wil ik het gewoon zo snel mogelijk klaar hebben en na een dag op het kdv heeft zoonlief ook niet meer de puf om lang op zn eten te wachten. Soms aardappelen groente en vlees, soms rijst, soms pasta, soms een ovenschotel met het een of ander. Kip en rundvlees komen hier allebei voorbij, vis helaas wat minder. Ik vind vis wel belangrijk maar ik ben er zelf niet gek op en ja dan kook ik het toch echt minder vaak. Heel slecht, maar so be it. Ik maak regelmatig gebruik van pakjes, zakjes, blikjes en potjes. En veel van diepvriesgroenten: bloemkoolroosjes (lekker makkelijk en nog goedkoper ook), erwtjes, sperziebonen, spinazie en de laatste tijd gebruik ik ook regelmatig aardappelschijfjes uit de vriezer. Wel heb ik altijd verse tomaten in huis, handig zo'n vader die bij een tomatenkwekerij werkt Zoonlief eet bijna geen groenten maar ik blijf het hem wel aanbieden. En dan flink juichen als ie een sperzieboontje opeet Voor het eten knabbelt ie meestal aan een paar stukjes tomaat of komkommer. Heeft ie toch nog wat binnen gekregen. Verder eet hij bijna iedere dag appelmoes bij zn eten. Heel slecht, veel suikers, ik weet het. Maar oh wat vindt ie het lekker! En da's ook belangrijk hoor! Eten moet wel leuk blijven! Sporadisch halen we eens pizza of patat. Dan krijgt zoonlief iets anders. Hij lust namelijk geen patat en pizza. En dat mag van mij nog wel even zo blijven!
haha nou die frietjes die gaan er hier ook in!!! Hij had laatst tijdens de lunch in onze vakantie een paar frietjes gepakt en die bij zijn boterham-blokjes in gedaan. wij het dekseltje op het brood/lunchbakje toen we verder gingen rondtouren. Na een 1,5 uur weer even een stop, met heerlijke blokjes bruinbrood gesneden met ananasjam, en een paar ijskoude,frietjes... voorkeur duidelijkkkkkk!!!
Wij hebben er soms dagen tussen zitten dat het er niet van komt om verse groente te eten. Daarna verlangen wij dan echt naar aardappels met groente en een stukje vlees. Meestal eten wij wel aardappels, groente en vlees. Vriend is niet zo van de rijst, dus dan wordt het al gauw nasi ofzo. Dochterlief is helemaal fan van "macaonie of pasgetti" dus dat eten we ook wel 1x in de week. Maar uitgebreid eten gebeurt meestal op zondag. OP zaterdag is het een rommeldag. Dan eten we in de middag meestal soep met een broodje en in de avond shoarma ofzo. Op vrijdag is het meestal patat-dag heerlijk! Deze week hebben wij gehad: - aardappels, andijvie en gehaktbal (maandag) - aardappels, boontjes en worst (dinsdag) - nasi (woensdag) - Spaghetti (donderdag) - patat (vrijdag) - kip (zaterdag) en vanavond gaan we "uit eten" bij het pannenkoekenschip. Volgens mij vrij normaal allemaal...
Oh ja, spaghetti en nasi worden uit zakjes gemaakt. Aardappels en groente zonder zout gekookt. Groente meestal vers en ongesneden, behalve rode kool en rode bieten. Zout, peper, nootmuskaat of sambal staat op tafel zodat iedereen het naar zijn eigen smaak kan toevoegen. Dochter eet ongeveer 5 patatjes, maar een kaassoufle, frikandel of kroket gaat er wel in Papa en mama ontbijten met muesli en dochterlief met een bruin broodje. Beleg mag ze zelf kiezen: Pindakaas, (mama-)hagelslag, ham of kleurtjes hagelslag.
momenteel heel ongezond ik heb de fut niet om aardappels en groenten te koken. Afgelopen weken is het dus vaak pizza en friet geworden Maar als ukkepuk dr is en we varen weer worden het weer ong 4x in de week aardappels met groenten (en vlees) Van de week 1x aardappels en bloemkool gekookt. Maar daarna kon ik nog zak krieltjes bakken (die nog in de koelkast lag) omdat mn aardappels pikzwart waren Ach, hou mezelf maar voor dat we straks als ukkepuk dr is weer gezonder gaan eten!
Voor jullie misschien normaal, maar ik vind dit geen gezond weekmenu. Ik mis de verse groente. Een peuter heeft daarvan toch minimaal 100 gram per dag nodig. Gef je op de dagen dat je geen groente geeft wel 3 stuks fruit en/of rauwkost en/of vitaminepil?
Ik moet echt aan het ziekenhuis eten denken bij zoutloos aardappels. groenten uit blik en stukje vlees bleghhhhhh heb dat toendertijd veel gegeten de aardappelpurree by the way niet echt smerig! Lang leven de wereldkeukens, wokschotels met verse groenten, pasta's met als sausje fijngemalen groentes in verse tomatensaus mjammie
hier eten we ontbijt+lunch brood.. en savonds tja t verschilt best wel.. ligt er aan of mn man mee eet,die lust niet veel. meestal elke week wel een ovenschotel met aardappels 1-2x in de week pasta, en de rest gekookte/gebakken aardappels+groente+vlees. denk 1x in de 2 weken friet/pizza pannekoeken/poffertjes houden we niet zo van, kindlief ook niet.
Wij eten elke dag om 18.30 (C eet iets vroeger0 Deze week hebben we dit op. Bloemkool Rodebieten Spaghetti 2x,want had te veel gemaakt.. Sperziebonnen varkenshaas en gebakken aardappels (B heeft potje op) Vandaag Nasi..jamjam (C vond het ook lekker,heeft beetje geproeft) Morgen eten we bruine bonnen. Ik probeer zo min mogelijk friet of pizza te eten! En alles zo vers mogelijk. C krijgt sinds week ook alles vers. En we merken dat B te lang aan de potjes heeft gezeten, want groente komt toch uit een potje..haha Dus die moet nog effe wennen. Rede dat B vaak potje at, was omdat wij nogal van koken houden en dus lekkere gerechten hebben, maar wel erg veel kruiden en zout... zoals hartige taart, biefstuk+gebakken aardappels, tappas avondje en groente uit een pot.... En ja das allemaal veel zout enz.. Nu hij echt met de pot mee eet. Zijn we 180 graden om gedraaid.. Met sommige dingen eet hij wel gewoon mee (behalve biefstuk)
Wij hebben een slechte week... een beetje rommelig door verjaardag vieren enzo. maandag: spaghetti met veel groenten en mager gehakt dinsdag: prei, ham, aardappelen woensdag: spinazie met aardappel en ei donderdag (verjaardag zoontje): kip, ovenfriet, appelmoes (ongezoet) met diepvries doperwten / wortel (biologisch) vrijdag: (mama uit eten) kindjes: spinaziepannenkoek (met kaas) zaterdag: (partijtje zoontje): hachee parmentier vandaag: kindjes groentenomelet / potje. wij: friet Goh, eigenlijk viel het nog best mee... Wij eten graag rijst en dan stond deze week niet op het menu. Wij gebruiken eigenlijk geen pakjes / zakjes / potjes etc. (dochter krijgt één tot twee keer een potje)
Voor ons inderdaad heel normaal! Geloof dat spinazie en sperziebonen heel vers is. Tja en in spaghetti en nasi gaat wel groente he. Fruit eten we hier elke dag! En elke dag gaat er bijna een liter melk in. En nee, vast niet elke dag 100 gram groente en al helemaal geen vitaminepil. Come on, ze is bijna 3! Dus zal wel een ontaarde moeder zijn... - nee, vast niet elke dag 100 gram groente, maar als we groente eten overschrijden we met gemak de 100 gram - nee, doen niet aan vitaminepillen, maar wel bijna dagelijks verse jus d'orange - dochterlief krijgt gewoon kruiden binnen en zout. Er zit zelfs een peper door de nasi (oke, bij haar overheerst de rijst) Maar hier wel een peuter die (bijna) alles lust, vrolijk en gezond is. Ik geloof niet dat er veel gezinnen zijn, waarbij de kinderen elke dag minstens 100 gram groente binnen krijgen en elke dag minstens 3 stuk fruit eten.
Ik moet alweer even heel diep nadenken... Volgens mij zag onze week er zo uit: zondag: voor mijn verjaardag met mijn ouders uit eten geweest, vongole en gamba's gegeten, mmm... Julian heeft wat meegegeten van onze borden en daarna nog een paar hapjes uit een potje. maandag: spaghetti met zongedroogde tomaatjes, garnalen en rucola (Julian ipv de rucola wat boontjes) dinsdag: echt jarig, hoera Met zijn drietjes naar het pannenkoekenhuis waar we een appel-pannenkoek gegeten hebben. woensdag: stamppotje met snijbonen, witlof en in honing gekarameliseerde spekjes (voor zoontje zonder de spekjes) donderdag: kip, groenten en rijst uit de wok vrijdag: ik wat eten met vriendinnen (kaasjes, olijven en wijn ), zoon- en manlief een restje van donderdag zaterdag: Spaans stoofpotje met kabeljauw, linzen, paprika en tomaat Normaal gesproken gaan we niet zo vaak uit eten
Ik ben ook echt wel benieuwd of er inderdaad ook mensen "durven" te reageren die hun kindjes wel zout laten eten. Daarvan ben ik er een namelijk. We koken onze aardappelen tegenwoordig wel zoutloos, maar als ik haar alleen maar droge aardappelen en groente en vlees moet geven vind ik het echt een droog prakje, dus ik gooi er ook gewoon een beetje jus voor haar overheen. Spaghetti en macaroni eet ze ook gewoon met de pot mee. Laatst een bloemkool ovenschotel met sausje eet ze ook gewoon mee. Mijn ouders (en denk wel veeeeeeeeel meer ouders) hebben vroeger ook nooit zoutloos gekookt en kom op, ik ben toch ook groot geworden!? Ik doe hier echt niet te moeilijk over hoor. Zolang Zoë er goed op reageert is er toch niets aan de hand en bovenal ze lust echt alles. Ligt er nasi op een bord pakt ze alles wat een kleurtje heeft (de groentes dus) er tussen uit. Dit geeft meer de voorkeur dan de nasi zelf. Gehaktballen die in de jus hebben gelegen en met gehaktkruiden zijn gekruid krijgt ze ook gewoon. Ben ik dan zo'n slechte moeder die haar dit wel te eten geeft? Ik vind van niet. En groenten uit pot of diepvriespak eten wij hier ook heel veel. Dus ben benieuwd of er meer meiden zijn die dit doen en nu wel durven te reageren.
Je hebt ook van die pasta ovenschotels. Nou, die met mozzerella en tomaat die gaat er hier in als zoete koek. Dan moet ik gewoon zeggen dat ze nu wel genoeg heeft gehad. En idd die bloemkoolschotel vindt ze ook heerlijk
Nou geen menu om je voor te schamen hoor! Moet eerlijk zeggen dat als wij aardappels groente vlees eten gemiddelde zo 3 x per week er ook een beetje jus bij gaat. Ons week menu is gemiddeld. 3x aardappels groente vlees 1x ovenschotel 1x wokken 1x pasta met groente En dan eten we ook nog een keer minder gezond dus patat of pizza maar Dan eet de kleine meid wel eerst een groente hap uit de vriezer.
Ja hoor, doe ik ook! Wat ik meestal doe is een portie apart houden en mengen met een beetje van ons. Zoals vandaag stamppot andijvie, maak ik een bakje apart met aardappels, beetje melk en andijvie en doe er dan een schepje van de 'ongezonde' versie erbij. Of idd een klein beetje jus over de aardappels en hij krijgt ook gewoon de pasta die ik maak voor ons, met kruiden en zout. Ik doe alleen minder zout en zet dat dan op tafel, kunnen we zelf nog toevoegen als we willen. Mijn dochter van 3,5 jaar eet gewoon met ons mee. Wij eten overigens zelden 'gewoon' aardappels, groente en vlees. Veel pasta's en rijst. Mijn kinderen krijgen veel meer groente binnen met pasta's, daar zit het doorheen gemengd en lusten ze het prima. Ook zie ik dat friet en/of ander ongezond eten echt heel weinig gegeten wordt over het algemeen. Wij eten elke week wel een keer ongezond, meestal frietjes. Ik zie dat eigenlijk in mijn omgeving ook. Meestal op zaterdag worden er frietjes gehaald/gemaakt. Wij doen dat juist doordeweeks omdat ik in het weekend wel tijd/zin heb om te koken. Weekmenu van afgelopen week: Maandag: Aardappels, bloemkool, gehaktbal Dinsdag: Salade van de mac donalds (wel grappig, hier komen we hoogstens 1x per half jaar) en voor ons uiteraard een cheeseburger Dochter lust het niet en zoontje krijgt het niet. Woensdag: zelfgemaakte pizza Donderdag: Spaghetti carbonara met komkommer erbij Vrijdag: Salade, gehaktballetjes, stokbroodje met tomaat en kaas Zaterdag: Verse tomatensoep Zondag: Stamppot andijvie met een runderworstje Best ok al zeg ik het zelf.
Hij eet hier nu (uiteraard) nog niet met de pot mee, maar ik ga ook echt niet te krap kijken hoor.. Tuurlijk ik zal er wel een beetje op gaan letten, maar helemaal zoutloos zal hier denk ik echt niet gaan lukken. Overweeg nu wel diepvriesgroenten ipv potten van hak, maar potten van hak zullen hier ook altijd wel gegeten worden, want volgens mij zie ik bijv geen witte bonen in tomatensaus en bruine bonen in diepvriesvorm
Ik heb al eerder gezegd dat wij niet zoutloos eten. Over gekookte groente en aardappelen, rijst, pasta gaat gen zout. Over het vlees wel een beetje en ik kruid gehaktballen met gehaktkruiden met zout. Wij houden niet van heel zout, eten ook niet uit pakjes, zakjes en potjes. Wij koken graag voor anderen en merken dan dat mensen heel zout eten gewend zijn. Voor diegenen staat een zoutpotje op tafel. Wij aten afgelopen week: Gisteren: broccoli met paddenstoelenrisotto en entrecootjes Zaterdag: Mexicaanse feestmaaltijd met fajita's, taco's, guacemole, sla etc. Vrijdag: zelfgemaakte pizza Donderdag: zilvervliesrijst met kerriesaus met cashewnoten en appel en sperziebonen Woensdag: spinazieschotel met zelfgemaakte aardappelpuree en rundergehakt Dinsdag: kip pita's met Griekse salade Maandag: volkorenpenne bolognese met tomaten-/komkommersalade
hier ma: krieltjes, paprika uit oven, salade komkommer/tomaat +gamba's di; aubergine, rosti en nog een x gamba's wo: kipvleugels uit oven, rijst en courgette do: tilapiafilet uit oven, brocolli en rijst vr: mais, gebakken aard en kippepootjes za: gekookt aard, rode kool en gehaktballen zo: zuurkool oven schotel met gehakt en vandaag eten we dat weer btj veel aardappels deze week alleen de rode kool en mais is uit pot, die 2 dingen eten wij altijd uit pot Mn zoontje at dan bloemkool of wortel ipv dat
ik heb er ook nooit moeilijk over gedaan. Ik ga echt niet compleet zoutloos eten omdat daniel mee eet. In het begin kreeg hij een potje als wij friet aten maar dat heeft niet lang geduurd. Nu eet hij compleet hetzelfde als ons, alleen als wij zondags soep eten eet hij een boterham maar dat is meer omdat hij niet vol genoeg komt te zitten van de soep, althans, niet voor de nacht dus dan boterham en paar happen soep van ons. Inmiddels eet hij ook gewoon mayonaise en curry enzo. Soms geven we dan appelmoes, maar vind vaak de potten te groot en kan ik de helft weggooien met schimmel dr in