Maken jullie weleens pastasalade? En zo ja; wat is jullie favoriete recept? Ik doe er vaak olijven en tonijn door, maar er zijn vast en zeker heel veel lekkere combinaties.
Deze is hier favoriet: Pastasalade met zalm of rauwe ham - recept - okoko recepten ik maak 'm altijd met zalm.
mozarella balletjes in stukjes gesneden, cherrytomaten erdoor, vaak wat verse blaadjes spinazie, pijnboompitten, pesto door de pasta (laten afkoelen wat) komkommertje en een bleekselderij erdoor en vaak wat stukjes gebakken kip in ketjap saus of wat garnalen
250 gr fusili 200 gr chorizo (uitgebakken en uitgelekt) Champignons ( gebakken en uitgelekt) 2 theelepels knoflookpasta 2 sjalotjes ( gebakken of rauw) Peper en zout 1,5 eetl. Mayo 1 eetl. Room Alles door elkaar en koud opdienen. Heerlijk!
Cherrytomaat in een ovenschaal overgieten met olie en plakjes knoflook erbij. Dit in de oven doen ongeveer een kwartier. mozzarella in stukken parmaham in stukken scheuren 3 handen rucola verse basilicum of gedroogd zout en peper alles doorelkaar en overgieten met olie en balsamico azijn en kruiden. Evt een lekkere ciabatta erbij en klaar!
Mijn favoriete: -Pasta (penne) -cherry tomaatjes -zongedroogde tomaatjes -rucola -mozarella -pecorino (of een soort kaas die daar op lijkt) -pijnboompitten -basilicum olijfolie
ik had deze vraag ook al gesteld http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/290317-pasta-salade-iemand-lekker-recept.html maar zag hier ook alweer lekkere dingen bij staan, vooral met die tomaatje in de oven....
Wij hebben vandaag: 2 of 3 kipfilets in kleine stukjes, bakken en laten uitlekken 1 bakje cherrytomaatjes in vieren 3 lente-uitjes in ringetjes 3 of 4 eetlepels rode pesto 2 of 3 eetlepels mayonaise 2 teentjes knoflook beetje peper en zout en natuurlijk pasta
Wat ook lekker is (je verzint het niet...): 2 tomaten in stukjes 2 eieren, hardgekookt, in stukjes augurken in stukjes 1 appel (bijvoorbeeld elstar) in stukjes 1 potje witte aspergepunten in stukjes feta (of witte/saladekaas) in kleine stukjes 1 blikje tonijn en natuurlijk de pasta
en onze derde salade, die regelmatig op tafel komt: 3 paprika's (bijvoorbeeld paprikamix) 1 blikje tonijn (of zalm, maar pas dan op met de graten) 1 tube mayonaise (uhm, ja....) kerriepoeder (best wel wat) peper en zout een scheutje van het water van de tonijn een klein scheutje gewoon water en, jawel, pasta
penne tonijnmoot in olie komkommer gedroogde tomaten cherry tomaatjes olijven sla melange naar keuze Laatst met een vriendinnetje gegeten. Lekker
hé....jammie...wat een lekkere dingen hier... zal zeker in de toekomst eens wat variaties uitproberen... hier eten we of een snelle veriant... pasta, blikje tonijn, blikje mais en een klein uitje...mengen met mayonaise en zout en peper...é voilà of de uitbreidere variant... pasta gebakken spekjes uitje paprika radijsjes of sellerie olijven feta een klein pepertje paar blaadjes sla, liefst rucala en dan ook mengen met mayonaise, evt. een scheutje olijfolie, en natuurlijk zout peper en wat frisse kruiden...
Dit is er 1 die we beide lekker vinden hier, de verhoudingen verschillen maar net naar wat we in huis hebben. volkoren pasta zakje jonge bladsla komkommer roma/cherry tomaten gedroogde tomaten gegrilde paprika (uit pot) kappertjes gerookte kip pijnboompitten zelfgemaakte basilicum/knoflook dressing of een kant en klare parmazaanse kaas erover heen
Hmm, ik krijg helemaal honger van dit topic! Morgen staat hier pastasalade op 't menu (nu nog even bedenken welke ).
Is wel behoorlijk wat snijwerk, maar heel lekker: pasta verse spinazie in reepjes gesneden zongedroogde tomaten in reepjes pijnboompitten lente uitjes dressing: oregano (veel!), olie, azijn of citroensap, peper, zout, knoflook De hoeveelheden weet ik niet, ik doe altijd maar wat. Wel moet je evenveel pasta als spinazie nemen.