Bij onze psz was ik juist een van de weinige moeders die na het wegbrengen meteen door moest racen naar t werk. De oppas haalde haar dan een paar uurtjes later weer op. Verder allemaal mama's die in elk geval op die dagen niet werkten.
haha zou wel heeeeel erg raar zijn als je je kind alleen op een psz kan doen als je allebei werkt! mensen die dan bijv. afgekeurd zijn kunnen hun kind dan dus niet naar een psz brengen.. en bij een kdv hoeft dat trouwens ook niet..
Mijn dochter gaat ook naar de psz. En ik werk (nog) niet. Maar het wel of niet naar de psz gaan is m.i. niet werkgerelateerd. Beetje raar van je schoonzus om dat te denken Volgens mij werken de meeste moeders waar mijn dochter heen gaat wel. De ene dag worden de kindjes bijv. door hun papa/opa/oma of andere oppas gebracht en de andere dag door bijv. mama of worden altijd door de oppas gebracht. In die zin is het wel te combineren met een evt. baan. Maar een baan in de uren dat je kind op de psz zit is niet te doen, of je moet al een poetshuisje, krantenwijk oid hebben van één á twee uurtjes als je kind op de psz is.
Onze zoon gaan ook naar de peuterspeelzaal. Ik werk wel, ik breng hem s´ochtends en mijn schoonouders halen hem s´middags weer op. Maar moeders die niet werken, mogen hun kindje ook brengen hoor
op een peuterspeelzaal word een kind dingen geleerd spelen met andere kinderen grove en fijne moteriek maar ook andere dingen daarnaast kunnen ze ook al vroeg achter komen of je kind een leerproblemen heeft of andere problemen dus nee je hoeft geen baan te hebben daarnaast zijn ze er geloof ik meestal 2 uur en 15 minuten teminste bij ons van 9.00 tot 11.15
Hier in spijkenisse is het wel zo. Tenminste, als je niet ongeveer 120 euro in de maand wilt betalen. Per 1 augustus is de peuterspeelzaal een peuterdagopvang geworden ( geld voor alle zalen in spijkenisse, want ze vallen allen onder SKS ). Dit betekent, dat je van de belastingdienst weer wat terug kan krijgen als je beide werkt, beide studeert, 1 werkt ander studeert. Net als kinderopvang volgens mij ( maak ik geen gebruik van, want ik werk dus niet ). Wat ik begreep is dat je anders gewoon de volle mep zelf betaal, terwijl het nog steeds om 2 dag delen gaat. Als je wat terug krijgt van de belasting kan het wat gunstiger uitpakken dan toen het nog gewoon een peuterspeelzaal was. Een tijdje terug stond het op hun site ( SKS Spijkenisse ) aangegeven dat dit per 1 augustus ging gebeuren. Nu is het ook doorgevoerd en zie je ook de nieuwe tarieven staan en als je bij hun op de site via het zoekmenu peuterspeelzaal intikt krijg je dezelfde peuterspeelzalen alleen staat er dan bij voorheen peuterspeelzaal nu peuterdagopvang. Ik zou dus zeker even goed informeren voor je een hoop centen kwijt bent Gr MB2005.
Hier een stukje van hun site waar het in staat. Wij bieden alle soorten opvang We vinden het belangrijk dat u als ouder werk, zorg, opleiding en vrije tijd optimaal kunt combineren. Daarom kunt u bij ons terecht voor een veelheid aan soorten kinderopvang: kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang (voorschoolse, tussenschoolse en naschoolse opvang), peuterdagopvang (voorheen peuterspeelzaal) en gastouders. De kinderen die we opvangen, variëren in leeftijd van nul tot dertien jaar. In Nootdorp bieden wij naast dagopvang ook voorschoolse en naschoolse opvang. En hier de tarieven http://www.sksalleskids.nl/assets/files/psz%20tarieflijst.pdf Gr MB2005.
mb2005 Bedankt. Hier is de peuterspeelzaal voorschool geworden. Ik ga 18 euro in de maand bestalen daar zit incl eten en drinken bij. 7 november is zijn eerste dag. Vind het nu al spannend!!
18 euro???? Ik betaal 61 euro per maand voor 2 ochtendjes per week. (half 9 tot 12 uur) En geen drinken of eten erbij in begrepen.
vanaf volgend jaar kun je enkel je kind nog naar kdv brengen als bijde ouders werken. ben je afgekeurd of iets dergelijks heb je geen recht meer op kinderopvangtoeslag. kdv mag echter wel maar wordt wel erg duur dan. ook krijg je nog max 140% van de gewerkte uren vergoed aan toeslag. stel je werkt dus 100 per maand dan krijg je max toeslag voor 140 uur per maand. wij betaalde voor 3 ochtenden psz bijmijn dochter 55 euro per maand. nu werkt het samen met kdv en gaat het via belastingdienst. we betalen voor de zelfde opvang voor mijn zoontje 110 per maand. ook psz. zelfde groep, zelfde manier van werken alles maar betalen dus wel het dubbele. fijn hoor samen werken
jep al is het meer bedoeld als voorschoolse educatie, ze leren met "opdrachtjes" werken , in een groep zitten, even wachten op je beurt, met een bepaald ritme omgaan, zomaar ineens je kindje van thuis uit naar de basisschool doen zie je vaak aan het kindje dat het in een keer teveel is en dan zorgt dat voor "problemen" (natuurlijk wel makkelijk overkombaar hoor maar kost vaak wat extra tijd) het is heel goed om alvast een vorm van educatie te krijgen voor school JUIST aan te raden. Sommige KDV's combineren het nu en bieden dit ook maar een KDV is eigenlijk meer zorggericht en een PSZ meer educatie gericht zeg maar, daar word ook niet geslapen, gegeten (behalve fruit als tussendoortje) dus is meer gericht op schoolvoorbereiding.. Hier kijken ze ook samen met een hoofdleidster naar je kind en evt problemen en wat je hier evt aan kan doen, in overleg met CB e.d. ook als je problemen tegenkomt betreft taal, spraak, sociaal e.d. dan kunnen ze je hiermee verder helpen.
wat belachelijk zeg, een peuterspeelzaal moet voor iedereen beschikbaar zijn JUIST voor mensen met minder geld, slecht in de taal (vaak buitenlandse vrouwen die thuiszitten maar waar een stuk(je) taalachterstand bij de kinderen zijn) is dit extra belangrijk om een kindje naar PSZ te doen. Ik denk momenteel dat de grens teveel vervaagd, veel mensen denken dat KDV hetzelfde is en sommige KDV's zijn hier wel mee bezig of inmiddels gecombineerd, maar in principe is het niet hetzelfde. Je ontneemt dan juist een doelgroep de kans op een goede start op de basisschool en voorkom je problemen. Hier heb je wel een speciale groep, 2 dagdelen voor "normale" kinderen en 4 dagdelen voor kinderen die dit nodig hebben (dus laaggeschoolde ouders, taalachterstand (door buitenlandse ouders of andere reden) of sociale problemen (extreem verlegen of woedeproblemen juist) hiervan krijg je dan extra geld van de gemeente en betaal je maar 10 euro per maand voor 4 dagdelen, terwijl voor 2 dagdelen betaalde ik 45 euro per maand (inkomensafhankelijk)
vanaf 2012 is elk kdv verplicht dit te doen, dan is er geen verschil meer met een psz qua schoolvoorbereiding. Wij hebben er een 2- jarige opleiding net een paar maanden opzitten.
toch "mocht" ik hier van het CB niet onze zoon naar een KDV toe doen maar wel naar een PSZ omdat ze hiervoor een speciaal programma hebben die samenwerkt met het team en alleen vanuit hun kon hij door evt naar MKD en verder. KDV met VVE programma mocht ik niet gebruik van maken als ie beoordeeld moest worden voor het MKD uiteindelijk hebben we geen gebruik gemaakt van MKD dus niet perse nodig gehad, maar misschien dat ze toen nog niet zover waren. Volgens KDV hadden hun ook niet de zorg die hiervoor nodig was (hun eigen woorden) Maar goed PSZ leer je meer een schoolritme en een duidelijk scheiding tussen zorg en educatie en op KDV niet want waar je verzorgd word krijg je ook een stuk educatie (= geen scheiding) voor de kinderen vind ik juist het verschil heel erg belangrijk je moet niet "werken" waar je leeft zeg ik altijd, er is een tijd om bezig te zij met educatie en tijd voor ontspanning en alles op 1 locatie lijkt mij niet erg gezond (maarja wel lekker makkelijk natuurlijk) Maar goed ik snap wel dat het zo moet want veel ouders hebben de tijd niet meer om hun kinderen naar PSZ te brengen dus combineren ze het op een KDV. Alleen een beetje jammer dat weer hierdoor de kansen voor kinderen met ouders die wel thuisblijven weer ondergesneeuwd worden dan, dat zouden ze niet moeten doen, school moet beschikbaar zijn voor iedereen dus voorschool zeker, ze lopen nu al een achterstand op als ze op groep 1 anders beginnen want ze moeten tegenwoordig zoiezo alles sneller doen.. Dus je zou moeten werken om je kind een voorschoolse educatie te willen geven? beetje krom haha
het gaat om dean in je verhaal neem ik aan. Die is ook al wat ouder dan de wetswijziging die ik bedoel. Toen waren ze idd nog niet zover, er is nu een hoop doorontwikkelt. Ik durf zelfs te zeggen dat ik aan VvE meer weet dan menig psz, omdat wij echt de opleiding voor doelgroepkinderen gevolgd hebben (maar dat is een uitgebreid verhaal) de rest van kdv's en psz zonder doelgroepkinderen hebben een "lightversie"gevolgd. Wij zijn ook gediplomeerd om kinderen te testen.
dat zal idd dan een verschil zijn idd, dat het nu veel anders is, al was het KDV van toen ook al met VVE e.d. bekend. Hier was dat in elk geval nog niet zo, maar zoiezo gaat het mij ook meer om de scheiding school / privetijd en dat voorschoolse educatie voor iedereen moet zijn en niet alleen voor mensen die werken want is vaak de probleemdoelgroep meestal niet) en de volle pond betalen kan niet iedereen en doet ook niet iedereen dan en dat zou zonde zijn. Ik vind zoiezo slecht dat al die grote organisatie peuterspeelzaal zorg overnemen, dat is meer iets voor de school, vroeger was dat ook gebonden aan school en werkten ze ook samen zeg maar, nu is het al verbonden vaak aan een organisatie die ook KDV's heeft (op andere lokaties) het word allemaal veel te commercieel!! Ik vind het trouwens ook niet echt een positief iets dat elk KDV zomaar kinderen zou kunnen gaat testen (want ik neem aan dat dat bedoeling is na een tijd??) dat zou over moeten worden gelaten een psychologen en medische instanties, hoe leuk ik KDV ook kan vinden, ik heb persoonlijk niet echt een hoge pet op van al die meiden (sommige wel hoor )), ze beginnen al met het minste geringste te roepen; autisme, ADHD e.d. dat lijkt me niet de bedoeling... maar kan me vergissen dat jij puur voor medische kinderdagverblijven werkt dan is het een ander verhaal natuurlijk..
nee een regulier kdv, maar geen testen zoals jij ze bedoeld denk hoor. Het zijn puur testen om te kijken op welk niveau de kinderen presteren qua taal en motoriek e.d. Waar ik overigens ook geen voorstander van ben bij zulke jonge kinderen: laat dat duidelijk zijn!
aha ik dacht autisme e.d. vaststellen ik denk OJEE dan hebben we zometeen heel wat gevallen Ja dat soort testen ja weet je op zich wel handig maar er zit zoveel verschil nog in op jonge leeftijd, ook qua interesses geduld concentratie e.d. hoe serieus moet je ze echt nemen, maar goed het is wel handig dat ze goed op school voorbereid zijn natuurlijk!!
Ja echt 18 euro. Het is 10 euro ouderbijdrage dan en 8 euro voor het eten en drinken. Mijn zoon gaat dan 3 ochtenden en 1 middag daar heen.