Ik ben heel benieuwd naar hoeveel jullie kindjes eten van de warme hap. Als ik bijvoorbeeld kijk naar hoeveel mijn dochter eet van de warme maaltijd dan is dat soms niet meer dan een hap of 5. Het toetje gaat er daarna dan wel weer met smaak in. Eten jullie kindjes elke dag 200gr groente/aardappelen/vlees?
onze dochter eet gemiddeld zo een aardappel of 2/3 1 schep groente en een paar kleine hapjes vlees, als we het pureren eet ze wel meer... maar we laten haar gewoon lekker zelf knoeien maar er gaat meestal wel redelijk wat in.
12 - 15 maanden: 100 - 200 gram vanaf 15 maanden: soms geen enkele hap, soms een paar hapjes en een heel enkel keertje een bordje vol
2/3 lepels aardappelen- rijst -pasta 2 lepels groente 1 lepel vlees Toetje bestaande uit yoghurt of danoontje
100 gr. aardappels 100 gr. groenten en 50 gr vlees (niet elke dag) Gaat elke dag op! Maar hier worden de broodmaaltijden soms niet of weinig aangeraakt.
Mijn zoon een bord vol. Echt gewoon een stuk vis, 1 aardappel en twee scheppen groente. Dochter van 4 eet de helft....
goed peuterbordje vol, altijd meer groente als de rest, vlees/kip niet veel geen toetje, heel soms wat fruit toe
Heir een complete warme maaltijd tussen de 130 en de 170 gram.En dan zit hij vol. 1 ding (niet als aanval bedoelt maar meer als opmerking) als Lucas maar 5 eetlepels eten eet krijgt hij geen toetje.Waarom? OMdat hij dan niet vol zit en dus alleen maar toetje wilt eten en dus zijn zin wilt.Niet eten is geen toetje.Werkt perfect hier want anders leren ze mama en papa te bespelen voor het lekkers en als ze dan hun zin krijgen is het gelukt. Maar als jou kindje alleen maar elke keer 5 eetlepels eet zonder toetje en daar vol meezit dan is het gewoon he.Maar het lijkt meniet zo dat ze dan vol zit maar dat ze alleen eht toetje wilt en haar zin dan krijgt.
@mamavanlucas ..als je kindje gewoon goed eet is een toetje niet erg. Daarbij is ze hier nog niet zo ver dat ze denkt "ik eet niks want ik wil een toetje" ook niet aanvallend bedoelt he hahahaha....maar als je kindje idd slecht eet zou ik eerst zorgen dat ze de benodigde vitamines enz binnekrijgen...al is de calcium ook belangrijk natuurlijk.
Hier eet ze brood juist slecht. 's Avonds meestal een peuterbordje vol of soms half. Wat betreft toetje, die eten we hier niet en vaak krijgt ze los van de maaltijd, nog wel wat fruit 's avonds. Maar ik vind met een bakje volle yoghurt niks mis en zou dat niet af laten hangen van de hoeveelheid die wordt gegeten. Ze mag hier eten, ze moet niks.
Hier is het 's avonds meestal weinig, beetje afhankelijk van wat we eten, maar per saldo gaat er maar weinig in. Maar goed, zolang ze overal van proeft vind ik het wel best. Meestal is het denk ik in totaal een half tot een heel peuterbordje. Toetje krijgt ze hier gewoon altijd, ik vind het echt onzin om te gaan chanteren 'als je je eten niet opeet krijg je geen toetje' ten eerste begrijpen ze dat echt nog niet op deze leeftijd en ten tweede is een 'toetje' hier altijd volle yoghurt, soms nog met fruit erbij, en daar is niets ongezonds aan. Dat hebben ze ook gewoon nodig net zo goed als groenten en vlees.
5 eetlepels is trouwens meer dan genoeg voor een kind van deze leeftijd.. en een gezond toetje (zuivel of fruit) is onderdeel van een gevarieerde maaltijd. Dit niet geven dan onthoud je je kind dus van essentiële voedignsstoffen. Ijs, Danoontje of iets dergelijks is natuurlijk wat anders. Het is maar wat je je kind leert. Jij leert je kind eerst dit eten, dan iets anders. Ik leer mijn kind dat een maaltijd bestaat uit uit meer dan alleen warm. Voordeel? Als ze een keertje gewoon niet zoveel trek hebben dan hebben ze in ieder geval nog lekker een bakje volle yoghurt naar binnen gekregen. Want tja, wie zijn wij als ouders om te bepalen wanneer je kind genoeg heeft gegeten?
Hier eet ze 70-100 gram aardappelen, 200 gram groente en soms wat vlees. Omdat wij ook vla/yoghurt eten, krijgt zij dat ook na de maaltijd. Maar dat is vaak maximaal 50 ml omdat ze dan al vol zit en ze heeft het op zich niet nodig omdat ze nog borstvoeding krijgt waarmee wel in de zuivelbehoefte wordt voorzien. Overdag eet ze 's ochtends na de borstvoeding 0.5-1 boterham met beleg, 's middags 1-2 boterhammen met vleeswaren en tussendoor vers fruit. Best een goede eter dus... maar dat kan nog veranderen begreep ik al uit andere verhalen Overigens maakt het hier niet uit of het gepureerd of vast is. Van beide eet ze evenveel. Momenteel prakken we alles (net als mama ) maar stukjes eet ze net zo goed! Ze eet volledig met de pot mee en als het een keer iets minder is dan maakt me dat niet zoveel uit! Ik bekijk het een beetje per week... zelf eet ik ook niet elke dag evenveel!
Hhii ik zie dat dus anders. Ik vind 5 eetlepels warm eten dus onder de maat van goede voeding idd.Dat is geen normale maaltijd en is aangeleerd zo hoor.Maar dat ligt aan de ouder he..die laten het bij 5 eetlepels en vullen het aan met yoghurt enz dus kindje krijgt zijn zin.En dat weten ze verdomde goed hoor.Mijn zoontje doet dit ook vanaf dat hij 8 maandne oud is. Lucas doet al vanaf dat hij 8 maanden oud was zij zin doordijven. Janbken en krijsen aan tafel na een paar happen omdat hij het toetje wilde die erna kwam.Hij weet dit dus duidelijk wel.Dus dat een kind nog in het profstadium is na de 1 jaar oud (wat het dinje van de ts is) is dus niet zo vind ik.Met de 11 a 12 maanden eten ze alles met de pot mee en moeten ze gewoon eten hoor. Maar de ouders zeggen dan..jaa hij moet toch eten he en douwen het kindje vol met toetjes idd.Want die 5 happen is toch genoeg??? Zo hebben ze het ook bij mijn neefje gedaan hihi.Die eet al moeilijk sinds zijn 10 maanden oud.Is nu 2j2m oud en zit nog steeds in die fase volgens de mama.Jaaj dat is dus de zwakte van de ouders.Hij eet nu frikandellen,danoontjes en pannekoeken want...het kind meot toch eten.Ontbijt 3 danoontjes want het kindje meot toch eten he...en heeft hij iig zijn vitamientjes binnen.En de hele dag door ranja en yoki want...het kind moet toch drinken enw ater lust hij niet.Tjaa....alles aangeleerd door de ouders hoor. Kindje weet met 8 maanden (na het sprongetje) de ouders uit te spelen.En dat heb je te laat door.Maar ja....iedereen doet wat hij zelf wilt.Maar als je idd zo door doet dan zit je straks met een kindje die dus altijd zijn zin wilt (en tot op heden krijgt) en wanneer je dit wilt verandere dan gaat dit dus erggg moeilijk. Maar dat is mijn mening he
Nou wat fijn voor jou mamavanlucas dat jij straks een kindje hebt wat perfect luistert en nooit zijn zin zal doordrijven Gelukkig mag iedereen het op zijn eigen manier doen en ik onthoud mijn dochtertje NIET van gezonde zaken zoals yoghurt
@mamavanlucas vindt je bericht ook een beetje vreemd..jij gaat ervan uit dat ik meer toetjes geef dan echt eten? En 5 lepels te weinig? Misschien duw jij je kindje wel te vol met warm eten.... En jij hebt dan wel erg slimme kindjes al met 8-10 maanden al maak je mij niet wijs dat een baby al zo ver is met zijn ontwikkeling. Dat ze mischien meer dingetje beginnen door te krijgen maar dat ze expres niet eten om alleen het toetje te krijgen nee dat gaat er bij mij niet in... En een baby die met 8maanden aan tafel zit te krijsen enz vindt ik niet echt normaal eerlijk gezegd? En daarbij zijn vaak kindjes rond de 2a3 jaar wat moeilijker met eten, weet niet hoe oud jouw`n kinderen zijn, of jij die ervaring al hebt? Ik vindt ook dat je een beetje overkomt alsof jij het allemaal wel even beter weet als ons, eigen mening oke maar doe niet alsof wij het allemaal verkeerd doen hier. Zoals mijn voorgangster al zei... Nou wat fijn voor jou mamavanlucas dat jij straks een kindje hebt wat perfect luistert en nooit zijn zin zal doordrijven
@mamavanlucas hmm ik zie dat jouw`n zoon bijna even oud is als mijn dochter....wat eet jouw`n zoon allemaal dan?
Als ik alles zo lees kan ik de conclusie trekken dat mijn dochter alles bij elkaar opgeteld voldoende van de warme maaltijd binnen krijgt. Ik ben ook van mening dat een toetje (zoals yoghurt, vla etc) onderdeel is van de warme maaltijd en ik heb zeker niet het idee dat ze minder van haar groente eet om dat toetje maar zo snel mogelijk te kunnen bemachtigen...