Je moet het gewoon ff zelf uitproberen, tot je er achter komt wat je zelf het prettigst vind. Ik heb ook wel eens met marsepein gewerkt hoor, maar zelf vind ik fondant een stuk soepeler. Op de workshop van Mamak leerde ik ook over marsefond, een combinatie van alle 2 wat de voordelen van allebei combineert. (maargoed ik vond uiteindelijk alleen fondant toch wat makkelijker )
een wordshop van mamak? Is dat een bedrijf of een particulier of zo? IK heb ook zo iets van als de marsepein op is, ga ik fondant proberen. Ik hoor alleen in mijn omgeving vaak dat de fondant niet gegeten wordt van de taart, omdat het te zoet is. Zijn dat ook jouw ervaringen?
Ligt er ook een beetje aan wel merk fondant je gebruikt natuurlijk. Ik vind die van Funcakes goed te doen. Maar ik vind zelf marsefond echt nog het allerlekkerst! Moet je wel goeie marsepijn hebben (Zeelandia)
Ik gebruik opzich ook die van funcakes, maar vond het verschil met die van Mamak (idd haar naam op het forum ) haar eigen merk toch een wereld van verschil, veel soepeler! Funcakes is nog best stug vind ik. Maar wel goed te doen hoor. En inderdaad marsepein van Zeelandia inderdaad, ik heb hem ooit een keer van de jamin gehad (beetje last-minute cupcakes, beter iets dan niets haha) nou wat een rotzooi zeg.. sorry dat ik het zeg! Maar ontzettend plakkerig en niet lekker.
Iewwwlllll, ik moet zeggen ik vind de Marsepijn van Zeelandia ook best wel plakken hoor! Meer dan die van Funcakes, maar ja die Zeelandia is zoooooooo veel lekkerder! Ik ga binnenkort eens zelf proberen fondant te maken, schijnt ook super lekker te zijn. Lupe (van TaartenCentrum) die maakt altijd zelf marshmellow fondant en die is echt goddelijk!!
Wat gebruiken jullie als toef op cupcakes? Ik vind merengue botercreme en gewone botercreme niet zo lekker namelijk. Dan wordt het wat veel.... Nou heb ik het weekend frosting gemaakt, maar dat was dan niet boterig maar weer mier en mier zoet. Misschien volgende keer beetje cacao dr bij doen, dat is dan weer bitter....
ik ga eens kijken welk merk marsepin ik eigenlijk heb grin... @Ariel Als je ongezoete cacao ( gewoon bij de ah te koop) aan je botercreme toevoegt dan is hij een stuk minder boterig. Vraagje btw bestellen jullie je meeste voorraad online of gewoon bij een winkel in de buurt? ow..en wat gebruiken jullie om cc te maken? Ik had t laatst ff snel met biscuitdeeg gemaakt en ze waren wat droog
Wweoooooowww.. Iris.. wat een super mooie taart zag ik voorbij komen.. heel gaaf.. Ik kom binnenkort weer nieuwe foto's posten.. zit nu in de drukste week van deze periode geloof ik
het moet namelijk ook een beetje kind vriendelijk zijn voor de verjaardag van mijn zoontje over 2 weken.....
tja dan kan ik je niet helpen.. heb zelf nog veel vragen over cupcake's enzo Is er trouwens iemand in de buurt van amsterdam die samen met mij eens een taart zou willen maken zodat ik wat tips kan opsteken? Misschien nog wel gezellig ook. btw .. ben dus net ebgonnen en heb er nog erg veel zin in , moet mezelf dus echt bedwingen om nu niet weer een taart te maken...kan ze immers moeilijk allemaal aan mijn vriend gaan voeren... maken jullie familie blij er mee?
Ik woon niet echt in de buurt van Amsterdam helaas Hou wel van taarten maken Nog mensen uit omgeving Zoetermeer die eens een gezellige taarten/cup cake middag willen houden?
Of misschien mensen die een beetje tussen Zoetermeer en Amsterdam in wonen?? Een beetje reizen vind ik niet erg, zolang ik niet al m'n taart spullen mee hoef te slepen
Als ik dingen ga proberen, neem ik ook vaak wat mee naar werk ofzo! Worden ze altijd erg blij van hier!