Ik dus het dubbele, erg he Maar ipv dat wij regelmatig bij ouders eten, komen zij bij ons eten, dus dat scheelt wel (want dan wil ik ook wel iets op tafel zetten, compleet met toetje enzo, cola voor mn vader, etc) Maar ja scheelt wel weer een dag kinderopvang, dus al met al wel goedkoper uit. Maar knap, van 250 euro in de maand hoor!
over een maandje zijn de bieten bv op de markt goedkoop dan koop ik 10 kg bieten die kook ik en maak ik klaar. raspen en in zakjes in de vriezer. kunnen we de hele winter van eten. speklapje er bij en aardappels. dit scheelt heel veek. kun je ook met de boontjes doen. in de vriezer.. ideaal als je eens haast hebt. grt serena
Ja ik moet inderdaad weer vaker naar de markt. Ik kan niet wachten tot de jongste fit genoeg is om mee te gaan Hoe doe je dat met boontjes dan? Ook eerst koken en dan invriezen? En is het dan niet net zo goedkoop/gezond om diepvries bonen te kopen?
Oef ik zit daar wel iets boven Maar goed, daarom vraag ik ook om tips Helaas hebben we geen Jumbo hier maar ik kan wel vaker naar de Digros en Lidl gaan Zodra ik weer ga werken gaat mijn moeder 2x in de week voor ons koken (zij past op en kookt dan ook gelijk) dus dat scheelt inderdaad. Maar vaak geef ik haar wel geld hiervoor omdat zij het ook niet makkelijk kunnen missen. Dat lijstje maken zou ik eigenlijk ook moeten doen, maar wijk je daar dan echt nooit vanaf? Soms hebben ze hier iets in de aanbieding dat niet in de folder staat en zo.
Heb je dit topic al helemaal doorgespeurd?? http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/222260-weinig-boodschappengeld-eten-per-week.html
- Ovenschotel: Gehakt rullen, ui en knoflook even meebakken, groenten erbij (spitskool, chinese kool, prei oid.), p/z, bouillonblokje. Room erbij. (Of magerder en goedkoper: saus maken met water e/o melk, en dan binden met maizena). In een ovenschaal en dan aardappelpuree erover (zelfgemaakt of zakje). Bestrooien met paneermeel, klontjes boter erover verdelen. Poosje in de oven op 175 a 200 graden tot het korstje mooi bruin is. - Gekookte worteltjes met gekookte aardappelen, gekookte eieren met (zelfgemaakte) mosterdsaus. - Krokante kipschnitsels (lidl 2 voor 1.10, of uit de aanbieding) met seizoensgroenten (goedkoop) en aardappeltjes - Pasta carbonara is ook goedkoop: Spekjes uitbakken, veel ui en knoflook erbij. p/z erbij (ik doe meestal een bouillonblokje) Room erbij. Vuur uitzetten en dan 1 rauw ei er heel snel goed door roeren. (dan bind het meteen) Carbonara is heel simpel, maar ik doe er meestal wel extra groenten door, bijv. boontjes, courgette of champignons (wat er maar in de aanbieding/ goedkoop is) Zelfgemaakte tomatensoep: 1 of 2 uien fruiten 2 blikjes tomaten of verse tomaten erbij (verse in het seizoen = goedkoop) (Tomaten onder water zetten. Niet teveel!) 1 blikje tomatenpuree p/z bouillonblokjes laurierblad erbij kruidnagel erbij Beetje suiker erbij Klein uurtje op laag vuur laten pruttelen. Vlak voor het klaar is vermicelli erbij (ong. 10 min.) Dan kun je gehakt kopen, zelf kruiden (gehaktkruiden, paneermeel, ei). Van een deel draai je kleine soepballetjes, even braden en tegelijk met de vermicelli bij de soep doen. Van een ander deel kun je zelf saucijzenbroodjes maken: Plakje bladerdeeg Staafje (kleiner dan de grootte van een kroket) van het gehakt rollen. Rauw op het bladerdeeg leggen, en dan het plakje dubbelklappen. Randjes bestrijken met geklutst ei en met een vork de randen dicht maken. Bestrijken met ei. Op 175 graden in de oven tot het mooi goudbruin is. Soort stoofpotje met verse worst: Verse worst/ saucijzen bakken. Gesnpipperd ui meebakken. Blikje kidneybonen erbij blikje tomatenpuree erbij p/z bouillonblokje paprikapoeder erbij Beetje water (goede sausdikte) (evt beetje bijbinden) Serveren met gebakken aardappeltjes Ik noem maar even iets. Geen idee of je er iets aan hebt...
Als je aardappels, groente, vlees(vervanger) eet ben je doorgaans erg goedkoop uit. Wat ik altijd doe: Alle restjes groente bewaren in koelkast of vriezer (ook reeds gekookte!). Dan kijk ik na een tijdje wat er allemaal is en maak ik daar soep van. Boullionblokje, restjes groenten erin, volkorenpasta/rijst (ook bewaard van wat over was), gepelde tomaten uit blik en klaar! En snel ook nog. Oja, en wat kruiden er in.
groot succes hier: pasta met gehakt/spekjes chapignons en spinazie a la creme. als je het allemaal van de budget merken neemt spotgoedkoop, super gezond en hartstikke lekker
oh jeetje het kan dus met veel minder per week. pin per maand 400 euro voor de boodschappen en red het nooit. Probeer elke maand erop te letten maar ook mij lukt het niet! Ga de tips verder doornemen
Wij houden een kasboek bij en hebben een vast bedrag voor boodschappen...met zn tweetjes 200 euro per maand. Als dit bedrag op is dan wordt er in de kasten gesnuffeld en opgemaakt wat er nog staat...je wordt vindingrijk en je kan voor weining geld heel gezond en goedkoop eten koken... Ik vind low budget koken hartstikke leuk en lekker... bijv: Zelf Turkse pizza's maken (blijven altijd wraps over daarvan maak ik bijv een overschotel) en het gehakt sausje wat overblijft verwerk ik weer in een pasta sausje...heb je 3 dagen eten met groente en salade en je gebruikt alle producten op en je houd niets over Het enige wat je nodig hebt is wraps, tomatenpuree, kruiden, gehakt, sla, komkommer, geraspte kaas en pasta...verder gebruik je wat je hebt liggen en je fantasie...super leuk om te doen Succes meid!! Liefs Pien
houdt iedereen dan zoveel eten over? ik heb nooit echt 'restjes' eigenlijk. of we kunnen er nog een tweede keer van eten of het is mooi een eenpersoons maaltijd voor als mijn man avonddienst heeft. tegenwoordig worden deze maaltijden ook wel ingevroren voor mijn broer, die heeft momenteel géén geld, dus sja, da's wel erg zuinig koken haha maar ik hoef dus nooit restjes in een nieuwe maaltijd te verwerken.
De truc is, denk ik, om zo min mogelijk eten over te houden. Ik houd zelf altijd best wat eten over en gooi dat vaak weg. Gisteren ging bij mij het lichtje aan Wilde gisteren spinazie eten als salade, maar wist dat ik van de 600 gr (2e zak was gratis) ik dan veel over zou houden. Ja, simpel eigenlijk; vandaag eten we dus weer spinazie. Waar ik zelf op bezuinig is vlees, dat hoeft voor mij echt niet iedere dag. En door de nasi hoeft echt niet heel veel kip om maar wat te noemen. 1 kipfiletje doe ik voor 2/3 personen. Ik bezuinig weer niet op vis. Als ik vis wil eten, dan geen vissticks, wat een troep. Dus gewoon echte, gezonde vis. Maar goed, dat is 1 x per week bij het avondeten, soms een week niet, en die ene haring op brood kost me ook niet een rib uit mijn lijf Verder kook ik 1 of 2 keer per week voor 2 dagen, dat scheelt ook. En wij vinden het niet erg om 2 x hetzelfde te eten. Soms eet ik trouwens iets met aardappeltjes/rijst en de volgende dag bijv. met brood. Net anders Een goeie investering is een rijk gevulde kruidenkast. En dan nooit meer kant-en-klare pakjes mix kopen. Is duur en ongezond. En ik vind ze zelf niet lekker. Overigens veel kruiden en specerijen kun je invriezen he. Bijvoorbeeld zelfgemaakte boemboe/curypasta. Gember wat je over hebt. Ik drink zelf niet tot weinig, dus vind deze tip van Nigella Lawson heel handig: restjes wijn kun je ook invriezen voor het geval je eens een stoofschotel of saus maakt waar wijn doorgaat. Hoef je niet speciaal daarvoor een fles te kopen Overgebleven aardappeltjes, pasta, rijst is de volgende dag prima om door een omelet te doen. Lunch je thuis? Waarom elke dag brood? Omeletje met overgebleven groente is ook lekker. Of restje soep van de vorige dag. Houd je weer brood over in de vriezer en je hebt lekker en gezond gelunched Tot zover wat ik nu uit mijn mouw schud. Heel veel succes met bezuinigen. Het is niet makkelijk, vind ik, want veel producten worden duurder. Het lukt mij de ene week veel beter dan de andere week. Maar dat heeft soms ook met hormonen te maken
Hoi ik lees ook even mee! Ik heb niet het idee dat ik duur eet maar wil het toch weer eens bijhouden, dat deed ik in het begin ook. Wow 400euro las ik dat is wel veel! Ik heb ook bijns nooit restjes, ik kook zoveel/weinig dat we het precies op kunnen. Pannenkoeken bak ik een half pak dan hebben we precies genoeg, weetje, vaak 'overeet' je jezelf onbewust. Hebben jullie dat nooit? Ik ben dan wel weer zo om veel koek te nemen de laatste tijd, of wat chips/chocola.. Daar baal ik wel van. Ik let ook veel op de aanbiedingen, ik haal dan ook meer tegelijk. Maar ik koop ook best veel Bio daar betaal je dan weer meer voor.
Over de kipfilet, ik gebruik een halve voor nasi (zakje 3-4 pers) en de andere helft s zondags in de kippensoep. Voor ons prima. Van nasi heb ik over voor 1 persoon dat doe ik wel in de diepvries.
Wat ook heerlijk is, een pak notenrijst met daardoorheen schijfjes chorizo en nasi kruiden en dan een salade van spitskool, stukjes komkommer en een zakje sla mix van calve (tuinkruiden), kun je wel 2 keer van eten. Ook eten we regelmatig brood met ei, champignons, ui en paprika. Of penne pasta, met een pot carbonara saus, champignons en spekjes! Of pannenkoeken met kaas, ui, paprika en ham ofzo of wat je maar lekker vind.
Sla met rolletjes kipfilet (beleg) en gebakken spekreepjes en croutons. Niet zo heel duur, wel gezond en lekker. Pastamaaltijden kunnen altijd wel goedkoop. Als je bij de goedkopere supermarkten kijkt heb je voor 20 cent al een pak spaghetti en voor het zelfde bedrag een pakje tomatensaus. Diepvriesboontjes en een tartaartje erbij en klaar En wat ook lekker en makkelijk is: hawaaibroodjes. Neem gewoon van die goedkope afbakbroodjes, wat ham en jonge kaas en plakjes tomaat en ananas erop (gewoon schijven uit blik) en een paar minuten in de oven.