Heeft 1 van jullie misschien een tip voor een goeie website voor het kopen van marsepein, blikken , vulling, mixen etc ? deleukstetaarten.nl ken ik, maar ik denk misschien zijn er nog meer sites met leuke aanbiedingen, of die goedkoop zijn, of uitverkoop hebben Liefs Muis
Hier mijn eerste opdracht taartje.. Ben niet helemaal tevreden over Dora.. Als het goed is, word hij binnen 10 min. opgehaald! Zenuwappig! : View attachment 180845
Ja, hij was lastig om te puzzelen, dat wel, maar ben wel enigszins tevreden, alleen jammer door het weer dat het zo snel ging plakken...
een klein en simpel "zomaar" taartje die ik gisteren heb gemaakt... Strikken ben ik nog niet zo goed in, maargoed ik heb een poging gedaan...
12.5 cm. Heel raar formaat, ik weet 't. Had hem toen gekocht omdat het een lekker "4 persoons" maatje is.
Nouja raar omdat het voor de rest een vrij onhandige maat is, vind ik zelf dan. Haha ja had ook al bedacht dat ik er een meptaartje mee wil maken voor mn dochter's verjaardag de 29e! lijkt me zooo heerlijk om te zien hoe ze zich uitleeft op haar eigen taart haha!
Hihi is ook erg leuk om te zien! Mijn zoontje zat er vorig jaar eerst alleen maar een beetje in te prikken, maar toen die door had dat er chocola onder zat ging die helemaal los
hai ik had even een paar vraagjes. Ik las hier op t forum dat je beter niet kan afsmeren met slagroom.. waarom is dat? is het niet vet genoeg of zo? Ik ben een chocoholic.. ik beken Ik zit dus ook te denken over een chocoexplosie taart. Nu dacht ik chocobiscuitkapsel. ( ik werk met een mix, dus gewoon cacao poeder er aan toevoegen...lijkt me?) Ik las een recept van bonbonblocvulling, en wil dan de grootste laag vullen met slagroom met aardbeien of frambozen. Gebruik ik geklopte slagroom met suiker? of laat ik hem ongezoet aangezien je zoet fruit toevoegd? Verstevig je de slagroom met klopfix of zo? Ik wilde hem met botercreme 1:1 afsmeren, dit vond ik de vorige keer beter smeren en aangezien je er niet mee vult leek me dat wel prima. Iemand tips of feedback? Op dit moment ga ik hem gewoon bekleden met marsepein.. als ik echt een gekke bui krijg ( de volgende keer of zo) dan wil hem bekleden en afsmeren met ganache. Alvast bedankt
Volgens mij zit er in slagroom teveel vocht en dan gaat het marsepein of fondant zweten. Bonbonblokvullig is heerlijk.. samen met 250ml slagroom in een pan laten smelten. In een schaal schenken en dan 2 uur in de vriezer ( paar keer doorroeren ) en dan in de mixer met een zakje klopfix! Ik zou gewoon botercreme gebruiken en daar een beetje aardbeiensaus van dr oetker doorheen ( kan je ook mee afsmeren ) en daar plakjes aardbeien opleggen. En daar boven op nog een laagje botercreme. Vergeet het dijkje niet!! En chocoladebiscuit lukt mij nooit, als ik cacao toevoeg wilt mn taartje niet stijgen.
he bedankt voor de tips/suggesties. Ik ben niet zo een heel grote fan van botercreme.. vind het toch wel erg vet, vandaar de gedachte om met slagroom en fruit te vullen. In iedergeval bedankt voor het meedenken . Ik zal in de winkel nog eens vragen cacao toegevoegd aan de mix gewoon moet kunnen of dat ik zelf een mix moet maken.
Vrolijk taartje op een depri dag! Gevuld met mona toetje brownie en slagroom. Volgende keer ga ik oefenen op afwerk randjes.
je kan niet zomaar extra cacao toevoegen.. heb net een demo gehad bij een leverancier en dat is expliciet gezegd. Dit omdat het de dichtheid van je "beslag" en dus kapsel veranderd... als je extra cacao erbij doet altijd ongeveer 1 a 1,5 keer zoveel vocht extra toevoegen... dus 10 gram cacao met 15 gram!! (niet ML) water.. daar een papje van maken en toevoegen
Bij water niet nee maar de fout wordt vaker gemaakt met andere producten zoals olie..daar is 100 gram olie echt niet hetzelfde als 100 ml. Vandaar dat ik het er even bij zet.. soms worden daar namelijk fouten in gemaakt.. in het geval van water maakt het idd niet uit..